Tüketim Değerleriniz

deadgarden

New member
Depoyu fuulledim istanbulda ortaşeker uzunyol yaptim şehir içi gezilerimde oldu 900 km yaptım 75 km daha gider yaziyordu birdaha fuulledim bakalim muhtemelen ayni yapar:)))

leonine25

Active member
Şimdiden hayırlısı olsun çok sevindim gerçekten,Allah analı babalı sağlıklı güzel günlerde büyütmek nasip etsin inşallah:) Demek ki 2 ay sonra artık yakıt sarfiyatın kafadan 1lt daha düşecek;) Allah izin verirse 5 ay sonrada bizim ilk göz ağrımız dünyaya gelecek,o zaman bende 5lt veya altını görürüm inşallah:p Dediğin gibi o kadar sakin kullanmak oldukça zor.

Amin Serkan hocam. Allah herkese sağlık sıhhat içinde çocuklar nasip eylesin. Güzel günlerde büyütmesi nasip etsin... Beklemesi,telası heyecanı bambaşka bir şey... Cocuk bereketiyle gelir derlerya .. demekki yakıtta bile etkili olacak :)

Serkan OĞUZ

New member
Amin Serkan hocam. Allah herkese sağlık sıhhat içinde çocuklar nasip eylesin. Güzel günlerde büyütmesi nasip etsin... Beklemesi,telası heyecanı bambaşka bir şey... Cocuk bereketiyle gelir derlerya .. demekki yakıtta bile etkili olacak :)
Amin cümlemizinkini nasip etsin.Evet bekleyiş sürecini daha anlayabilmiş değilim zaman su gibi akıyor gidiyor.Bereketiyle geliyor dediğin gibi:) Hayırlısı

leonine25

Active member
Amin cümlemizinkini nasip etsin.Evet bekleyiş sürecini daha anlayabilmiş değilim zaman su gibi akıyor gidiyor.Bereketiyle geliyor dediğin gibi:) Hayırlısı
[video=youtube;3FTahuFzJ2Y]https://www.youtube.com/watch?v=3FTahuFzJ2Y[/video]

yukarıdaki videodaki hadiseler olmaya başlayınca jeton düşüyor Serkan hocam.. :)

leonine25

Active member
[video=youtube;JIeV1jjxIw4]https://www.youtube.com/watch?v=JIeV1jjxIw4[/video]

Konuyuda dağıttık ama bana çok ilginç geliyor diye ekleyeyim dedim... :)

Serkan OĞUZ

New member
Evet çok haklısın izlerken duygulanmamak mümkün değil,gözlerim dolmadı desem yalan olur,kadınlar gerçekten çok kutsal varlıklar.Allah herkese bu duyguları bu süreci yaşamayı nasip etsin.

mtn1905

New member
Ynt: Tüketim Değerleriniz

Toyota corolla 2007 1.4 dizel golcuk istanbul iki telli arası yakıt ortalaması fikir vermek kıyas etmek amacıyla paylaşıyorum .

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

slhyldz

New member
Bende fikir verme amacıyla yeni rekorumu paylaşayım o vakit. İStanbul anadolu yakası Göstepe Pendik Kavakpınar mahallesi arasında sadece 1 km ilk iki vites ortalama tüketim değerim. İnanın hiç kasmadım sadece çok sakin kullandım. Toyatayı aynı hız ortalaması ile geçmişim hemde.

Ortalama hız 58 km\H Ortalama tüketim 3.6\lt
YouTube

pepe

Active member
1.6 CDTI Opel Astra kullanıcısının bir yorumun paylaşmak istiyorum...(Dileyene kaynak verilebilir):

[HR][/HR]

20 haziran'dan beri 1.6 Cdti kullanıcısıyım, şehir dışında evet belirtildiği gibi ekonomik, hatta hız sabitleyici ile düz yolda 116 km hızla 6. viteste 2000 devir bandında kaldığı için 3.7/4.0 arası tüketimle seyrediyorsunuz ama şehir içinde yoğun dur kalk trafiklerde 8 litre gibi ortalama değerler görebilirsiniz. (izmir/Bornova 8 Lt/100 km)
Kullanım alışkanlıklarım hiç değişmedi aynı trafik yoğunluğunda multijet punto ile 5,9 km, Citroen C3 1,4 Hdi ile 5,3 lt ve Citroen C4 1,6 Hdi ile 6,1 gibi ortalama değerlerim vardı.
Aracım henüz 5.700 km de, 10 bin kilometreden sonra biraz daha düşebilir diye umuyorum. Tüketim verilerimin tamamında klima dahildir, aracımı aldıgımdan beri bir kez, gece Afyon'dan geçerken Polatlı'ya kadar klimayı kapadım.

Berkan

New member
üstteki astranınmanuel olduğnu düşünerek bizden farklı olmadığnı düşünüyorm :)
bendede geneli düz arada iniş cıkıslı yolda cruise ile 110-130 arası hızda anlık 3-5 litre aralıgında geziyor. yazın klima, kışında sogukların yaklasması ile falanda kar lastiği vs etkenler dahil olunca kafa kafaya dengeliyor zaten ortalamayı :)

Gökhan Turunç

New member
Açıkcası bu aralar Astra 1.3 CDTI aklımı çok kurcalıyor. Benim Cee'd çok sakin kullanımda 8.2 litre yakıyor. Gözlerim 10 litreleri bile gördü :( Ancak Astra J 1.3 CDTI motorun şehir içi 25 km/h ortalamasına dair yakıt izlenimlerini bulamadım. Eğer 1.6 CDTI ( 110'luk mu yoksa 136'lık mı belirtilmemiş ) 8 litre civarında dolaşacaksa; benim otomatik Cee'd kat ve kat iyi :)

1.6 CDTI Opel Astra kullanıcısının bir yorumun paylaşmak istiyorum...(Dileyene kaynak verilebilir):

[HR][/HR]

20 haziran'dan beri 1.6 Cdti kullanıcısıyım, şehir dışında evet belirtildiği gibi ekonomik, hatta hız sabitleyici ile düz yolda 116 km hızla 6. viteste 2000 devir bandında kaldığı için 3.7/4.0 arası tüketimle seyrediyorsunuz ama şehir içinde yoğun dur kalk trafiklerde 8 litre gibi ortalama değerler görebilirsiniz. (izmir/Bornova 8 Lt/100 km)
Kullanım alışkanlıklarım hiç değişmedi aynı trafik yoğunluğunda multijet punto ile 5,9 km, Citroen C3 1,4 Hdi ile 5,3 lt ve Citroen C4 1,6 Hdi ile 6,1 gibi ortalama değerlerim vardı.
Aracım henüz 5.700 km de, 10 bin kilometreden sonra biraz daha düşebilir diye umuyorum. Tüketim verilerimin tamamında klima dahildir, aracımı aldıgımdan beri bir kez, gece Afyon'dan geçerken Polatlı'ya kadar klimayı kapadım.

pepe

Active member
Arkadaşlar geçtiğimiz haftasonu Yalova Termal'den yola koyuldum. İstikamet Göktürk/İstanbul...

Önce körfezi dolanmayı düşündüm ama zor geldi feribota atladım:D Yani Termal-Toçular , Eskihisar - Göktürk arası yol yapmış oldum.

Değerler göründüğü gibi:

Ekli dosyayı görüntüle 1666Ekli dosyayı görüntüle 1667Ekli dosyayı görüntüle 1668Ekli dosyayı görüntüle 1669

Sakin kullanarak yakıt tüketimini ne kadar düşürebilirim denemesi yapacaktım ama Kartal'da dayanamadım:D
kaşınan bir Seat Leon'u bir güzel tımarladıktan sonra yoluma devam ettim...Yaklaşık Kartal'dan Tem ayrımına kadar güzel bastık açıkçası.
Ona rağmen ortalamadan memnunum diyebilirim...

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar,
Bu gece İzmir'den İstanbul'a yol çıktım ve sabah 6:30 gibi eve geldim. Araçta 4 kişi vardı; genel olarak 100 - 120 km/h bandında 6.0 lt ortalama yakıt tüketimi oluştu.

fatihyıkılmaz

New member
Gökhan bende geçen hafta araçta iki kişi 100-120km/h ile Sinop tan geldim 700 km yol, yakıt tüketimim senle aynı 180 yaptığım oldu 3-5 km ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

fatihyıkılmaz

New member
Ben benzinli otomatik kullanıyorum biliyorsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

leonine25

Active member
Uzun yola gitmek henüz nasip olmadı şihir içi tüketim şuan 7,0lt görünüyor.

mcroll16

New member
Yol bilgisayarındaki sapmayı görmek için yapmış olduğum uzun süreli deney sona erdi; elde ettiğim değerleri paylaşmak istedim. 9 ağustosta taşana kadar depoyu doldurdum ve bugün yine aynı şekilde fulledim. Aracım 2010 Motion 1.6 CRDI M/T. Neredeyse gerçek tüketim değerlerini elde ettim; yol bilgisayarı tüketimi %1 kadar düşük gösteriyor. Yalnız araç 6. viteste kesinlikle daha fazla yakıyor. 120 km/h gibi hızlara kadar 5. viteste gitmem gerektiğini anladım. Bu şekilde 5. vites 100-110 gibi bir sabit hızla Eskişehir'den Ankara'ya ortalama 4.4lt/100km ile geldim. 6. vites 120 ile yakaladığım ortalama ise 5.3-5.4 civarı oluyor. Sizde de benzer durum mevcut mu merak ediyorum açıkçası; yani aracı 6. viteste kullanmak için hangi hız değerine kadar bekliyorsunuz?

Ekli dosyayı görüntüle 1677