Tabii ki merak etmek çok doğal bir durum.Bende yapı itibariyle verdiğim paraya karşılık aldığım aracın neyi var neyi yok bakmak isterim,ne yaktığından tut her detayını kurcalayıp öğrenmek isterim.Sonuç ne çıkarsa çıksın çok abes olmadıkça seve seve binmek ayrı bir keyif.Aynen oyle serkancim ben bunun hayatta lafini yapmam ama sadece benimki merak egerki lafini yapcak olsam gider clio symbol alirdim hanimasonucta her zevkin ve rahatin bir bedeli var bende seve seve veriyorum hakkini seve sevede biniyom
sabır ve zaman herşeyin ilacıdır !!!
Değişik bir hesaplama şeklibende ışık yanıp ibre tam 0 cizgisine gelince 50 tl lik aldım 11 küsür litre 200 km gitmiştim aynı yere geldiginde çizgi vede yol bilgisayarında 50 ye yeni düşmüştü. kabaca 5,5-5,6 litre ediyoru sehir içi. abartıyım 6 litre diyip öpüp basıma koyiyim sonrada. şuan bir denemelik bir 50 daha aldım oda aynı gidicek gibi duruyor
Berkan1981 ve Serkan hocam yazımın arkasına gelince yorumlar cevap vermek istedimBerkan hocam yakıtın lafını yapmak değil mevzu öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın... Lombardini ferrrari bile yakıt ekonomisine hitap eden motorlar yapıyorsa. Hatırlıyorum çocukluğumda araba dergilerinde 32lt yakan ferrari şimdi 18lt yakıyor.Bu 500.000tl üzeri araçlarda bile dikkate alınıyorsa biz neden dikkate almayalım. Şirket aracım fluence idi oda şehir içi 7lt civarında geziyordu.Şehirler arasıda 6lt civarı. Neden reno örneği verdim artık o eski megane 2 euro4 motorları yok şehir içi ne yaparsan yap 5,2lt şehirler arası 3,5lt tüketsin. Şimdi araçların ağırlıkları 1500kg civarında geziyor. Yol tutuşu yere baskısı ve konforuna katkıda bulunması açısından. Bununda bir karşılığı olacaktır tabi. Bizlerde bunu bilerek alıyoruz araçları. Yoksa clio,citroen c3 ve polo üzerinde yoğunlaşırdık. C sınıfında ortalama kullanımda sadece Vw gurubu 6-6,5lt civarında geziyor şehir içinde. Geriye kalan sınıfındaki tüm araçların değerleri aynı gibi... Otomatiğin konforuda ayrı bir mesele... KAzasız belasız nice seyrüseferler nice yolculuklar dilerim...
Bizim araçlarımızda 3,8lt yi görmez belki ama manuel ceedlerde sehirlerarası max 110km hız yapmak kaydıyla doğru vites ve devirlerde 4-4,5lt çok kolay yakalarsınız... Ben bir süre bu değerlerde gidiyorum daha sonra sıkılıp hızı arttırınca 5,2 lere çıkıyor değerler... Aracı ilk aldığımda vites uyarılarını dikkate alıp kullanmaya çalıştım araç 1500-2200 devir arasında sorunsuz gidebiliyor. Çok dik bir yokuş olmadığı sürece...C4 sahipleri yakıt konusunda biraz daha memnun ama dediğim gibi ş.içi en zorlayanı bile 5.4-5.5 yakmış. Öyle araba kullanmaya kasıp, arabanın nimetlerinden faydalanamayıp zevk alamayacaksam hiç kullanmam daha iyi...Geneli 6 civarı. Citroen C4 ü ön plana çıkaran aslında şehir dışı tüketimi. 3.8 leri gören olmuş uzun yolda.
Yok Ümit senin dediğin lafın üstüne denk geldiği için yanlış anladın sende kusura bakmaBizim araçlarımızda 3,8lt yi görmez belki ama manuel ceedlerde sehirlerarası max 110km hız yapmak kaydıyla doğru vites ve devirlerde 4-4,5lt çok kolay yakalarsınız... Ben bir süre bu değerlerde gidiyorum daha sonra sıkılıp hızı arttırınca 5,2 lere çıkıyor değerler... Aracı ilk aldığımda vites uyarılarını dikkate alıp kullanmaya çalıştım araç 1500-2200 devir arasında sorunsuz gidebiliyor. Çok dik bir yokuş olmadığı sürece...
2012 yılı denemesi : İstanbul - İzmir - manisa - izmir - istanbul.
Cerato 1,6 115hp aracımla bir depo benzinle 200km şehir içi 1134km şehirler arası ışıklar dur kalk trafik dikkate alınmazsa ortalama 110km gördüğüm max hız 130km araç ağırlığı 1340kg diye hatırlıyorum... toplam 1334 km yol yaptım (klima kapalı - 2 kişi)... Ceed lerinde bu değeri olmasada 1000-1100km yapacağını düşünüyorum.. Şehir içide bir depo ile 600-750km yapacağı kanaatindeyim.
Serkan hocam benim araç manuel.Ceratoya bununlada yaklaşmak imkansız gibi.. Ama ceratonun yol tutuşu güzel olsa bile ceed kadar güven vermiyordu yolda. Birde söylediğim yolculuk gerçekten sabır isteyen bir süreç. Sakin kullanımda nereye kadarYok Ümit senin dediğin lafın üstüne denk geldiği için yanlış anladın sende kusura bakmaTabii ki konusu açılacak konuşulacak ama konu geneline bakıyorum afaki bir yakıt yaktığı söylensede kullanım tarzı sebebiyle çok farklı değerler geliyor.Evet kendi rakiplerine göre azda olsa fazla yaktığı konusunda hemfikirim ama ne bileyim örnek verilen araçlar ile takasa girme fırsatı olsa yinede birçok kişi aracını değiştirmez gibime geliyor.Cerato ile yaptığın km az buz değil çok iyi bir değer bence bravo.Dediğin gibi kullandığım süreçte genel ortalamam,215TL alarak full depoyla şehiriçi yaptığım en az km klima hep açık trafik genelde orta yoğunlukta 650km'den aşağı olmuyor.O da yaklaşık olarak 7.5lt'ye denk geliyor ve ara ara daha üst değerleri görsemde depo bittiğinde 7.5Lt'nin altına düşüyorum.Uzun yolda ise en son denediğimde araçta 3 kişi ve eşyalar yüklüydü klima hep açık,ara ara şehiriçinde girmek ve yüksek süratlere çıkmak kaydıyla 900km civarı yaptım o da 5.3lt gibi bir rakam yapıyor.Araçta 2 kişi klima kapalı ve biraz daha sakin olabilsem 5lt değer çok rahat yakalarım ama Ceratoda yaptığın km asla olmaz
![]()
Erman hocam güzel bir örnek olmuşGeçen hafta ankaraya gittim. Değerler videodaki gibi. 120/130 km hız aralığındada gitsem sanırım 1 litre fark ederdi. Bu deponun 460 km si şehir dışı 380 km si şehir içi. Lamba yandığı an 841 km gösteriyordu. Param kalmadığı için fulleyemedimAma tekrar depoyu doldurup net rakama ulaşmayı çok isterdim.
Şimdiden hayırlısı olsun çok sevindim gerçekten,Allah analı babalı sağlıklı güzel günlerde büyütmek nasip etsin inşallahSerkan hocam benim araç manuel.Ceratoya bununlada yaklaşmak imkansız gibi.. Ama ceratonun yol tutuşu güzel olsa bile ceed kadar güven vermiyordu yolda. Birde söylediğim yolculuk gerçekten sabır isteyen bir süreç. Sakin kullanımda nereye kadar.Kısmet olursa Allah izin verirse 1-2 aya ilk göz ağrımız dünyaya gelecek. Onunda vereceği dizginleme ile sanırım ceratoda yaptığım hızlarda bir yollucuk yapar izlenimlerimi sizlere iletirim.
Erman bravo valla çok sabırlı ve güzel bir kullanım ile güzel değerler yakalamışsın tebrikler20140712 200814 - YouTube
Geçen hafta ankaraya gittim. Değerler videodaki gibi. 120/130 km hız aralığındada gitsem sanırım 1 litre fark ederdi. Bu deponun 460 km si şehir dışı 380 km si şehir içi. Lamba yandığı an 841 km gösteriyordu. Param kalmadığı için fulleyemedimAma tekrar depoyu doldurup net rakama ulaşmayı çok isterdim.