Tüketim Değerleriniz

_SpOrTmEn_

New member
Her yakıt alımında ortalama tüketim değerinin sıfırlanıyor olması gerekiyor. Aynı kasa araca sahibiz. Bilmediğim bir ayar mı var acaba?
Evet Gokhanın dedıgı gıbı artık manuel olarak ayarlanabılıyor.Daha once aracı almadan once arastırırken gormustum forumlarda sonrasın aracı alıp ınceledıgımde boyle bır ozellıgın oldugunu farkettım.Aktıf/pasıf olarak kullanabılıyoruz

slhyldz

New member
Bende öyle bir ayar göremedim. Eski kasalarda yok. Yeni kasalarda var o ayar.
Evet Gokhanın dedıgı gıbı artık manuel olarak ayarlanabılıyor.Daha once aracı almadan once arastırırken gormustum forumlarda sonrasın aracı alıp ınceledıgımde boyle bır ozellıgın oldugunu farkettım.Aktıf/pasıf olarak kullanabılıyoruz

unalks

New member
benim anlamadığım araç vites değiştirme ekranında 1500 2000 devir arası vites istiyor şimdi o ekrana uyarsak turboya nerdeyse geçirmiyor. 2 gündür [MENTION=1857]slhyldz[/MENTION] ın dediği gibi biraz daha devirli kullanıyorum ve yakıtı shell den aldım çok komik olacak ama 7,9 dan 7,2 ye düştüm şuan mesafe kısa ve malum soğuklar aracımında yeni olmasına bağlıyordum ama sanırım kullanımında etkisi var aracın bilgisayarına uysak kurum bağlatacak bana

_SpOrTmEn_

New member
benim anlamadığım araç vites değiştirme ekranında 1500 2000 devir arası vites istiyor şimdi o ekrana uyarsak turboya nerdeyse geçirmiyor. 2 gündür @slhyldz ın dediği gibi biraz daha devirli kullanıyorum ve yakıtı shell den aldım çok komik olacak ama 7,9 dan 7,2 ye düştüm şuan mesafe kısa ve malum soğuklar aracımında yeni olmasına bağlıyordum ama sanırım kullanımında etkisi var aracın bilgisayarına uysak kurum bağlatacak bana

aracımı cok hevesle aldım genel ıtıbarıyle araclarımızın tek sıkıntısı yakıt ama artık sole bakıyorum olaya :) aracı alırken ole ınce hesaplar yaptımkı kagıtları gostersem herkes delı damgasını yapıstırır bana ama kım ne derse desın evdekı hesap carsıya uymuyor ben soyle yaklasıyorum olaya bınıyorsak km yapıyorsak arac yakıyor kım ne derse desın :) ama mutlumuyum mutluyum.
sızlerınde denemelerını az cok okuyorum ve uygulamayada calısıyorum bı yerden uymaya calıssak bı yandan hava sartları olayı bozuyor bı yandan uysak kullanım devreye gırıyor yanı benım anladıgım sıtede verılen degerler guzel degerler (16 128hp manuel 2014) ıcın soluyorum bunu ama ıster ıstemez farklılıklar gosterıyor araclar aracım yenı su anda ve uzun yolsa daha 1 aylık arac olmasına ragmen 4.9 da gordum 7-8 de ben ısın ıcın den cıkamadıgım ıcın cokta ınce hesaplara gırmıyorum artık ne olsa aracı aldık ve bınıyoruz da :) sonucta bu arac bırseyle gıdıyor onun ıcınde bosaldıkca dolduracagız :)
su ankı degerlerım sehır ıcı:7-8 sehır dısı:6-6,5 aracım su anda 1400km de...
her zaman ıse arabayla gıtmıyorum ıs yerım kavacık ta umranıye kavacık yol acık olunca 6lt ortalamayı goruyorum ama gıderkende basıyorum 120-140 gıbı hızlarda.

slhyldz

New member
Arkadaslar manueller icin konusuyorum. Bizim araclarin cok yaktigini neye gore soyluyorsunuz bir turlu anlamiyorum. Ben arkadaslarimdaki bircok "C" sinifi aracla kiyasladim. Yakitim gayet iyi. Clioyla 1.5 megane ile lutfen karsilastirmayin. 1.6 megane bizim aracla ayni yakiyor. Hic farki yok.
Himm otomatikte cok yakiyor tamam onunda sebebini herkez biliyor.

slhyldz

New member
benim anlamadığım araç vites değiştirme ekranında 1500 2000 devir arası vites istiyor şimdi o ekrana uyarsak turboya nerdeyse geçirmiyor. 2 gündür [MENTION=1857]slhyldz[/MENTION] ın dediği gibi biraz daha devirli kullanıyorum ve yakıtı shell den aldım çok komik olacak ama 7,9 dan 7,2 ye düştüm şuan mesafe kısa ve malum soğuklar aracımında yeni olmasına bağlıyordum ama sanırım kullanımında etkisi var aracın bilgisayarına uysak kurum bağlatacak bana
Unal vites uyarisini 1900 rpd veriyor. Eger duz yoldaysan degistirince 1500 lere dusuyorsun. Oradada gaz pedalina nazikce basarsan 1700 lere kadar rahatca ivmelenirsin ve azz yakar. Eger hizlanmak icin cok basarsanda daha fazla yakar. Yani yol sartlari, yukun ve o anki kullaniminla alakli uyup uymayacagina karar vereceksin. Eger yokus cikiyorsan 2500 rpmde atacaksinki bir sonraki viteste 1900 lerde kalsin gibi. Eger yokus iniyorsan 1900 rpmde vites buyultebilirsin. vs.
Bu arada aracinda degisken geometreli turbo var. Yani aracin 1500 rpm de 200 nm. Tork gucuyle gider.

unalks

New member
öncelikle şunu söyleyeyim ben aracımdan her türlü memnunum. ufak kusurlar illaki olur zaten. araç neye göre fazla yakıyor konusuda biraz göreceli ben karşılaştırmayı arabadan arabaya göre yapmıyorum. kianın verdiği tüketim değerine göre yapıyorum. şimdi ordaki ortamda hava sıcaklığı ortalama hız vs denilecek biliyorum ki ben aracı almadan önce sayfalarca a4 kağıdına araçların secerelerini döktüm ama 5,2 manuel in ş. içi tüketmi yazıp 8-9 larda kullanılıyorsa ben buna çok derim. en fazla 6,5 tüketim beklerim oda ordaki şartlar farklıdır diye düşünerekten.

slhyldz

New member
Ben yaz ayında 1 saatlik boğaz trafiğide dahil, 6 lt nin üzerine hiç çıkarmadım. Fabrika verilerinide uzun yolda sabırlı,çok sakin ve gerektiği yerde gereken kadar gaza basarak kullanırsan çok rahat yakalıyorsun.Uzun yolda 1400 km. gitti bu araç. Aynı araç aynı uzun yolda 1000 km. de gitti. Şuanki tüketim ortalamam 6,2 lt. (500km. civarı katedildi) Bunun içinde 0-200 denemeside var. 3 defa 400mt. yarısıda var. Geresi iş-ev. Şuda var. Yanımdaki arkadaşımda 1.3 m.jet linea var ve ev-iş arası ortalaması 6 lt. Aynı araçtan eşimin amcasındada var ve onun ortalaması 7,2 lt. Amcası yol bilgisayarının nasıl çalıştığını bile bilmez. Demekki kullanımda çok değiştiriyor. Bu bilgiler doğrultusunda hala çok yakıyor diyorsanız daha ne diyeyim.

Gökhan Turunç

New member
Unal vites uyarisini 1900 rpd veriyor. Eger duz yoldaysan degistirince 1500 lere dusuyorsun. Oradada gaz pedalina nazikce basarsan 1700 lere kadar rahatca ivmelenirsin ve azz yakar. Eger hizlanmak icin cok basarsanda daha fazla yakar. Yani yol sartlari, yukun ve o anki kullaniminla alakli uyup uymayacagina karar vereceksin. Eger yokus cikiyorsan 2500 rpmde atacaksinki bir sonraki viteste 1900 lerde kalsin gibi. Eger yokus iniyorsan 1900 rpmde vites buyultebilirsin. vs.
Bu arada aracinda degisken geometreli turbo var. Yani aracin 1500 rpm de 200 nm. Tork gucuyle gider.
Eski yada yeni kasalara ait tork eğrisini gösteren bir grafik var mı? Değişken geometrili turbo olduğunu biliyorum ancak 1900 altında hangi devirde kaç nM tork veriyor bilmiyorum.

Gökhan Turunç

New member
Ben yaz ayında 1 saatlik boğaz trafiğide dahil, 6 lt nin üzerine hiç çıkarmadım. Fabrika verilerinide uzun yolda sabırlı,çok sakin ve gerektiği yerde gereken kadar gaza basarak kullanırsan çok rahat yakalıyorsun.Uzun yolda 1400 km. gitti bu araç. Aynı araç aynı uzun yolda 1000 km. de gitti. Şuanki tüketim ortalamam 6,2 lt. (500km. civarı katedildi) Bunun içinde 0-200 denemeside var. 3 defa 400mt. yarısıda var. Geresi iş-ev. Şuda var. Yanımdaki arkadaşımda 1.3 m.jet linea var ve ev-iş arası ortalaması 6 lt. Aynı araçtan eşimin amcasındada var ve onun ortalaması 7,2 lt. Amcası yol bilgisayarının nasıl çalıştığını bile bilmez. Demekki kullanımda çok değiştiriyor. Bu bilgiler doğrultusunda hala çok yakıyor diyorsanız daha ne diyeyim.
Bizim Cee'd lerin ( eski ve yeni kasa ) düz vitesleri gayet ekonomik arkadaşlar. Bugün 1.3 CDTI Astra ile belki aynı değerleri yakarsınız ama o araçtan daha fazla bir güce sahip oluyorsunuz. Biz otomatik kullanıcılarının yakıt tüketimlerinden sonra lütfen düz vitesler için çok yakıyor demeyin :cool:

slhyldz

New member

Gökhan Turunç

New member
Tork değerlerinin dağılımı güzel; 1750 d/dk'da 205 nM gayet iyi. Ancak bizim araçların tıpkı Astra'nın da ihtiyaç duyduğu gibi 100 kg kadar hafiflemesi lazım. Yani sıkı bir diyet şart :)

Böylece hem daha performanslı hem de daha ekonomik bir hal alabilirler.

Gökhan Turunç

New member
Bu arada ortalama hız verisi her start/stop'tan sonra sıfırlanmıyor. Tam süreyi ölçemedim ancak; motor kapatıldıktan sonra -- atıyorum -- 30dk içerisinde tekrar çalıştırılırsa veriler muhafaza ediliyor; sıfırlanmıyor. Ancak bu süreyi geçince yeni bir defter açıyor yol bilgisayarı...

Ahmet_Ugurlu

New member
Bence bizim bu yeni ceedler fazla yakıyor sebebi nedir? Ben bi depoyla 800-850 km gidiyorum ama volkswagen 1.4 122 beygir passat aracım ceed e göre ağır olmasına rağmen daha az yakıp daha çok km gidebiliyordum. Sizce ceedler neden fazla yakıyor? Sizin araçlarınızdada öylemi?

ErkanKASIM

New member
Bence bizim bu yeni ceedler fazla yakıyor sebebi nedir? Ben bi depoyla 800-850 km gidiyorum ama volkswagen 1.4 122 beygir passat aracım ceed e göre ağır olmasına rağmen daha az yakıp daha çok km gidebiliyordum. Sizce ceedler neden fazla yakıyor? Sizin araçlarınızdada öylemi?
Ceedin motoru daha hacimli daha kuvvetli.. W Dsg mi ?

slhyldz

New member
Passat ile ceed ağırlıkları aynı. (aracınız yeni kasa değilse.) Yeni kasalar 100 kg. civarı hafifledi.
Passat 1.4 TSİ manuel dsg yakıtı aynı sayılır fark yok denecek kadar azdır. Bende 1,4 tsi manuelini 7 ay kullandım. Karma yakıtım 8 lt civarıydı. Uzun yolda 120-140 km hızlarda gittiğimde ise 7-8 lt. yakıyordu. Eğer az yaksın diye çabalarsam 5 lt leri uzun yolda görüyordum ama çok keyifsiz oluyordu. Az yaktığımda şöyle : Araç belli bir hızdan sonra kendisi gaza basmasanda ivmeleniyordu. Dolayısıyla yakıt ortalamanda düşüyordu. Yani az yakmasını bilirsen az yakıyordu
Youtubeden ilk videoyu tıkladım. Adam 120 km. sabit hızla düz yolda 5,2 ortalamayla seyrediyor. Yolun tamamında yaktığı yakıt ise 7,5 lt/100 (Samsun -Ankara arası.) Ben benim ceed ile 850 km lik yolu beş defa mola vererek 9 saatte, gerededen sonra 130-180 km hızla gebzeye geldim ve ortalamam 5,5 lt/100 dü. Işığımda henüz yanmamıştı. 50 km. daha geazdim ve ışığım yandı.

VW CC 1.4 TSI 160 PS 7 İLERİ DSG Fuel Test ( Yakıt Denemesi ) - YouTube

Ahmet_Ugurlu

New member
Passat ile ceed ağırlıkları aynı. (aracınız yeni kasa değilse.) Yeni kasalar 100 kg. civarı hafifledi.
Passat 1.4 TSİ manuel dsg yakıtı aynı sayılır fark yok denecek kadar azdır. Bende 1,4 tsi manuelini 7 ay kullandım. Karma yakıtım 8 lt civarıydı. Uzun yolda 120-140 km hızlarda gittiğimde ise 7-8 lt. yakıyordu. Eğer az yaksın diye çabalarsam 5 lt leri uzun yolda görüyordum ama çok keyifsiz oluyordu. Az yaktığımda şöyle : Araç belli bir hızdan sonra kendisi gaza basmasanda ivmeleniyordu. Dolayısıyla yakıt ortalamanda düşüyordu. Yani az yakmasını bilirsen az yakıyordu
Youtubeden ilk videoyu tıkladım. Adam 120 km. sabit hızla düz yolda 5,2 ortalamayla seyrediyor. Yolun tamamında yaktığı yakıt ise 7,5 lt/100 (Samsun -Ankara arası.) Ben benim ceed ile 850 km lik yolu beş defa mola vererek 9 saatte, gerededen sonra 130-180 km hızla gebzeye geldim ve ortalamam 5,5 lt/100 dü. Işığımda henüz yanmamıştı. 50 km. daha geazdim ve ışığım yandı.

VW CC 1.4 TSI 160 PS 7 İLERİ DSG Fuel Test ( Yakıt Denemesi ) - YouTube

Teşekkür ederim. Yani demekistediğim şu ki vw benzinli passat dizel ceedle aynı yakıyor neredeyse. Ceed biraz fazla yakıyor ama yinede aracımı seviyorum
:D

slhyldz

New member
Teşekkür ederim. Yani demekistediğim şu ki vw benzinli passat dizel ceedle aynı yakıyor neredeyse. Ceed biraz fazla yakıyor ama yinede aracımı seviyorum
:D
Aracınız sadece dur kalk trafiğinde veya kısa mesafelerde çok yakıyor. Oda tam otomatik olmasından kaynaklı. Sadece buda değil tabi. Araç çok ağır. 17 inç vs. Yoksa uzun yolda 5 lt leri çok rahat görürsünüz. Rakip firmaların az yakma sebebi tam otomatik kullanmamaları. Yarım otomatik veya çift kavramalı kullanıyorlar. Oda manuel gibi az yakmasına sebep oluyor.
Ceed veya i30 manuellerin inanın rakiplerden bir farkı yok.

Focus 6lt
Megane 6 lt (1.6 dci olanı) 1,5 olanlar 8 valf o ayrı bir motor.
Fluance 6 lt
Bravo 6.5 lt
Astra 5,8 ( oda max. sakin kullanımla)
Jetta 6,1

Bu tüketim değerleri, yaz ayında arabam.com tarafından yapılıp verilen sakin kullanımdaki karma tüketimler. Bu araçların hepside ceed ten hafif. Yani demem oki ceed rakiplere göre sadece otomatiği çok yakıyor. Oda tam otomatik tork konvektörlü olmasından ötürü. Tahminim bu senenin sonlarında veya seneye çift kavramalı daha az yakıt tüketen ceedler gelecektir. Bakalım kimler alacak.
Şimdi bazıları çok uzattığımı düşünebilir. Ben bunları yazarken yüzlerce misafirin okuduğunu düşünerek yazıyorum. Ben ceed alacak olsam ve buradaki yorumları okusam bilinç altımda aman ceed çok yakıyor uzak durmak lazım gibi bir düşünce oluşacak.
Halbuki durum çok farklı...

inimicus

New member
Altı ileri otomatik astra'da gaza hafif basıp yine hafifçe çekince vites değişiyor. Ne kadar yumuşak basarsan o kadar az yakar. Eski dört ileride ne kadar yumuşak basarsanız basın vites aralığı uzun olduğu için hemen vites değişimi yapmıyordu.

GT-I9100 cihazımdan gönderildi