Tüketim Değerleriniz

alperen

New member
Kasım ayında bir arkadaşımın şiddetli tavsiyesi üzerine Kia Ceed ailesine katıldım. 2011 Motion, Dizel, Otomatik.
Yakıt konusunda ise tam olarak anlayamamakla birlikte depoyu tam doldurduktan sonra yol bilgisayarı 660 km gösterdi. Ancak 500 km civarında yakıt ışığı yanmaya başladı. Sürekli kısa mesafe ve şehir içinde kullandığım için bu kadar çok fazla yakıt tükettiğini düşünmekle birlikte sizin de fikrinizi almak istiyorum. Bu tüketim değerleri sanıyorum fazla görünüyor. Araçta bir problem olabilir mi? Kullanım kaynaklı mıdır?(İlk defa otomatik araç kullanıyorum)

ErkanKASIM

New member
Kasım ayında bir arkadaşımın şiddetli tavsiyesi üzerine Kia Ceed ailesine katıldım. 2011 Motion, Dizel, Otomatik.
Yakıt konusunda ise tam olarak anlayamamakla birlikte depoyu tam doldurduktan sonra yol bilgisayarı 660 km gösterdi. Ancak 500 km civarında yakıt ışığı yanmaya başladı. Sürekli kısa mesafe ve şehir içinde kullandığım için bu kadar çok fazla yakıt tükettiğini düşünmekle birlikte sizin de fikrinizi almak istiyorum. Bu tüketim değerleri sanıyorum fazla görünüyor. Araçta bir problem olabilir mi? Kullanım kaynaklı mıdır?(İlk defa otomatik araç kullanıyorum)
İyi güzel fena değil herşey normal:)

inimicus

New member
Normal değer. Kısa mesafede yutar mazotu.

GT-I9100 cihazımdan gönderildi

ceronimo1978

New member
Ya arkadaslar sirket aracimiz c4 diesel manuel inanilmaz bir arac sehir ici yakiti 960-1000 km civari. Bence olay bitmistir yakit konusunda bence en iyisi c4

slhyldz

New member
Evet malesef araclarimiz cok agir oldugundan cok yakiyor. C4 araciniz muhtemelen 1250 kg. Falandir. Ayrica motorlarida daha az yakmaya yonelik tasarlanmis.

Suanda rekor deniyorum. Depomun yarisi bitti. Degeri buradan paylasacagim.

unalks

New member
benim tüketim 6,8 den 8,4 e çıktı. kısa mesafe ve hava 2 derecelere düşünce malum dizel araç cidden ççok geç ısınıyormuş benimde önceki aracın cıtroendi benzinli bu kadar yakmıyordu tabiki hafifilik olarak 250 kg farkları var

slhyldz

New member
Evim ile işim arası 12 km. İlk 4 km. de motor ancak ısınıyor. Yazılımdan sonra depoyu fulledim ve bitirmeye uğraşıyorum.
Onun dışında c.tesi pazar İstanbul Esenlere gittim geldim. Şuanda depomun yarısı ancak bitti ve şuanki ortalamam 5.8 lt/100
Menzilimde tahmini 850 km civarı. Deponun bitmesini bekliyorum bakalım.

unalks

New member
benimde 15 km evle iş arası 2014 manuel zaten malum e-5 trafiğinde istesende basamıyorsun gaza fazla. ilk 4 km de hararet göstergesi normal değere çıkıyomu ? ben arabadan inerken son kutucuk yanmamış oluyor. sizin değerniz çok iyi yakıt olarak tercihiniz nedir ? birde ben 1600 km deyim daha

ErkanKASIM

New member
Benim bi arkadaş dacia logan mpv almış , 1,5 diZel 75 hp 260 tl yakıtla , uzun yola 2000 km , şehir içide 1600 km yol yaptım dedi şok oldum

inimicus

New member
Kasmayın bu kadar. Aldığım günden bu yana 9.1 ortalama karma tüketim. Ankara Antalya arası 7.3 lt yaktı ama daha 1200 km'de benim araba ;-)

gorkemsin

New member
benim ortalamam 6.5 -6.6 lara düşmüştü. havaların soğuması artı kış lastiğininde illaki az da olsa etkisi vardır. 7.5 lere çıktı. Gerçekten hava 0-2 derece arasında hele kısa mesafelerde (0-15 km) hareket ediyorsanız çok yükseliyor tüketim...

slhyldz

New member
İlk 4 km sonrası ibre hareket etmeye başlıyor. Tam olarak ısınması 7-8 km yi buluyor. Aracı 2000 devirlerde kullanmaya özen göster. Aracın güçlü ve ekonomik olduğu devirde.

benimde 15 km evle iş arası 2014 manuel zaten malum e-5 trafiğinde istesende basamıyorsun gaza fazla. ilk 4 km de hararet göstergesi normal değere çıkıyomu ? ben arabadan inerken son kutucuk yanmamış oluyor. sizin değerniz çok iyi yakıt olarak tercihiniz nedir ? birde ben 1600 km deyim daha
1.5 dci motor 8 valf, düşük devirde yüksek tork ve çok hafif bir araç olduğundan o kadar az yakıyor. Ben isteyenle iddayada girerim. İstersem 1500 kg. 16 cantlık arabamla uzun yolda 1400 km. giderim. Yani bizim arabada çok az yakıyor. Kıyaslayacaksan renaultun 1.6 dci yeni motoru ve megane ile kıyasla. O araç bizim araçla yakıtı aynı.

Benim bi arkadaş dacia logan mpv almış , 1,5 diZel 75 hp 260 tl yakıtla , uzun yola 2000 km , şehir içide 1600 km yol yaptım dedi şok oldum
Şuan yakaladığım değer hiç kasmadan kullanımla yakalanmış. Test amaçlı kasdığım dönemlerde 3,6 lt lerle dolaşıyordum.

Kasmayın bu kadar. Aldığım günden bu yana 9.1 ortalama karma tüketim. Ankara Antalya arası 7.3 lt yaktı ama daha 1200 km'de benim araba ;-)

unalks

New member
17 jantıda unutmamak lazım tabi :) ışık yansında shell e bir geçiş yapayım bu defa :cool:

16ceed35

New member
benim tüketimde 5.5 - 6 lardaydı.şimdilerde 9 dan aşağı düştüğü yok havalar soğudu mesafe olarakta fazla yol yapmıyorum.(malum iş- ev arası 1 km den az )

Gökhan Turunç

New member
Eski kasalar için konuşuyorum; yakıt tüketimlerinizi yol bilgisayarı üzerinden yapmayın. Her yakıt alımında sıfırlandığı için doğru ölçüm yapamıyor. En sağlıklı yöntem; klasik yöntem. Ayda 4 depo dolduruyorum ve depo ölçümlerim ortlama 8 litre gösteriyor.

slhyldz

New member
Benim yol bilgisayarı ile tüketimim aynı oranda tutuyor. Sıfırlanan sadece ortalama hız, birde sürüş süresiydi herhalde. Burada şunu dersek yanlışlık olur. Ortlama tüketimim "..." ortalama hızım "..." Çünkü ortalama hızını dedğiniz gibi sıfırlıyor.
Eski kasalar için konuşuyorum; yakıt tüketimlerinizi yol bilgisayarı üzerinden yapmayın. Her yakıt alımında sıfırlandığı için doğru ölçüm yapamıyor. En sağlıklı yöntem; klasik yöntem. Ayda 4 depo dolduruyorum ve depo ölçümlerim ortlama 8 litre gösteriyor.

Gökhan Turunç

New member
Benim yol bilgisayarı ile tüketimim aynı oranda tutuyor. Sıfırlanan sadece ortalama hız, birde sürüş süresiydi herhalde. Burada şunu dersek yanlışlık olur. Ortlama tüketimim "..." ortalama hızım "..." Çünkü ortalama hızını dedğiniz gibi sıfırlıyor.
Her yakıt alımında ortalama tüketim değerinin sıfırlanıyor olması gerekiyor. Aynı kasa araca sahibiz. Bilmediğim bir ayar mı var acaba?

unalks

New member
2014 model benim aracım ayarlarda sıfırlanama yapma veya yapmama gibi bir seçenek var benimkinde seçili değil istediğimde ben sıfırlıyorum manuel olarak. malum mazor düşüşleri olduğu için fullemiyorum depoyu 5 lirada 5 liradır :)

Berkan

New member
valla benimde bir kuble arttı is ev arası 13 km kapalı garajda kaldıgımdan 2km civarında ilk diş atıyor hararette yolun yarısında tam sıcak oluyor zaten 15dk toplam yolumun yarısını soguk gidiyorm tabi arada oglende yemege gidiyorm oda 2-3 km'yi buluyor kış lastigide olunca tüketim 42-43 lt mazotla 720(shell nitro dizel fuel save almıyorm) gidiyorken iken 660 660 falan gittim(luk oil euro dizel 3depo) son depom yine nitro dizel aldım bakalım buda 650kmlerde gidicek gibi :)

slhyldz

New member
Tamam . Ben yanlış anlamışım. Yakıt alınca sıfırlanıyor doğru. Her stop starttan sonrada ortalama hız sıfırlanıyor. (çok saçma) Fakat sıfırlanması senin ortalamanın yanlış olduğunu göstermezki. Diyelimki ölçüme başladığın ilk depondaki ortalaman 6,2. İkinci depondaki 6,4. O zaman ortlamanda 6,3 olur. Buradaki problem şu olabilir. Onuda bir deneme yapayım. Aracını dik bir yokuşta stop edip tekrar çalıştırdığında şamandıradan yakıt alım algılarsa ne olur? Eğer ortalama yakıtı sıfırlarsa ve sen bunu farketmezsen o zaman gösterdiği ortalama hatalı çıkar. Denemek lazım.
Her yakıt alımında ortalama tüketim değerinin sıfırlanıyor olması gerekiyor. Aynı kasa araca sahibiz. Bilmediğim bir ayar mı var acaba?