http://youtu.be/dHyIhiSNDfY2012 Ceed 1.6 CRDI AT ile hafta içi her gün Ataşehir Tuzla arasında paralı yolu kullanarak işe gidip geliyorum. Lassa snoways era 225/45/17 lastiklerimle ortalamam 7.5-8.0 lt arasında oluyor trafik durumuna göre.
http://youtu.be/dHyIhiSNDfY2012 Ceed 1.6 CRDI AT ile hafta içi her gün Ataşehir Tuzla arasında paralı yolu kullanarak işe gidip geliyorum. Lassa snoways era 225/45/17 lastiklerimle ortalamam 7.5-8.0 lt arasında oluyor trafik durumuna göre.
http://dHyIhiSNDfY2012 Ceed 1.6 CRDI AT ile hafta içi her gün Ataşehir Tuzla arasında paralı yolu kullanarak işe gidip geliyorum. Lassa snoways era 225/45/17 lastiklerimle ortalamam 7.5-8.0 lt arasında oluyor trafik durumuna göre.
Gayet normal hatta iyi denilebilecek değerler . Bizim araçlarımiz maalesef emsallerine göre fazla yakıyor. 3 gündür sirketin golf unu kullanıyorum dizel 1.6 basabas bursa dan izmit e geldim 6.3 yaktı. Basmaktan kastım şu her vitesi değiştiğimde gaza sonuna kadar bastım. Ya yol bilgisayarı kafayı yemiş ya da bu Almanlar fena...Önceki gün biraz daha iyi kullandım 100 un altına inmedi 5.3 yakaladım.2010 1.6 115bg manuel aracım. Hafta içi sabah 8.30-9.00 akşam 18.30-19.00 işe gidip geliyorum. Güzergah sabahları eryaman 3-4 kavşağı>Şeker mah. mng kargo merkezi>ist. yolu>şaşmaz>esk yolu>bilkent bulvarı>odtü teknokent. Akşamları da aynı yoldan (bazen anadolu bulvarını da kullanıyorum totale uğrayacağım zaman). Arada sırada ümitköy, balgat, yüzyıl yaptığım oluyor iş çıkışları. Yaklaşık 1500 km kullanım sonucu 5.7 lt civarlarında ortalama yakaladığımı söyleyebilirim. Trafikte genelde sol şeritten gidiyorum makas vs yapmadan. Önceki benzinli ibiza aracım ile de litre olarak aynı tüketim değerlerini yakalıyordum. Hatta ankara-bursa ortalamam 4.9 lt idi. O yüzden yakıt konusunda tam da beklediğimi bulamadım açıkçası. Ama performans olarak 1.4 benzinli ile kıyaslanamaz. Aracı ilk aldığımda İstanbul'dan Gemlik'e körfezi dolaşarak döndüm. Resmen mest olmuştum
. Bu arada merak ettiğim bir nokta var; 6. viteste araç sanki 5. vitestekinden daha fazla yakıyor 100-105 km hızlarında. Ve bir titreme hissedebiliyorum; araç 5'teki kadar canlı olmuyor. Sizce normal midir? Herkese iyi forumlar
![]()
2010 1.6 115bg manuel aracım. Hafta içi sabah 8.30-9.00 akşam 18.30-19.00 işe gidip geliyorum. Güzergah sabahları eryaman 3-4 kavşağı>Şeker mah. mng kargo merkezi>ist. yolu>şaşmaz>esk yolu>bilkent bulvarı>odtü teknokent. Akşamları da aynı yoldan (bazen anadolu bulvarını da kullanıyorum totale uğrayacağım zaman). Arada sırada ümitköy, balgat, yüzyıl yaptığım oluyor iş çıkışları. Yaklaşık 1500 km kullanım sonucu 5.7 lt civarlarında ortalama yakaladığımı söyleyebilirim. Trafikte genelde sol şeritten gidiyorum makas vs yapmadan. Önceki benzinli ibiza aracım ile de litre olarak aynı tüketim değerlerini yakalıyordum. Hatta ankara-bursa ortalamam 4.9 lt idi. O yüzden yakıt konusunda tam da beklediğimi bulamadım açıkçası. Ama performans olarak 1.4 benzinli ile kıyaslanamaz. Aracı ilk aldığımda İstanbul'dan Gemlik'e körfezi dolaşarak döndüm. Resmen mest olmuştum
. Bu arada merak ettiğim bir nokta var; 6. viteste araç sanki 5. vitestekinden daha fazla yakıyor 100-105 km hızlarında. Ve bir titreme hissedebiliyorum; araç 5'teki kadar canlı olmuyor. Sizce normal midir? Herkese iyi forumlar
![]()
Tuketim degerlerim sehiricinde en son oldukca yuksekti 7.5 lt civariydi en son ancak sadece sehirici ve genelde yogun bir trafikte kullandimO kadar basmana ve aracı zorlamana rağmen çok iyi değerler yakalamışsın ama seninki düz vites kardeş otomatikte 1,5-2 litre daha fazla yakar aynı şartlarda bu arada şehiriçi değerler nasıl senin
Bence tüm veriler oldukça güzel tebrik ederim.Son mesajınızda verdiğiniz 7.5Lt evet dediğiniz gibi manuel bir araç için çok yüksek denemez ama olması gerekenden biraz yüksek diyebiliriz.Otomatik ile ben ortalama 7.5Lt sadece şehiriçi kullanım ile devam ediyorum şu anda.Tuketim degerlerim sehiricinde en son oldukca yuksekti 7.5 lt civariydi en son ancak sadece sehirici ve genelde yogun bir trafikte kullandim
Benim ortalamam genelde 6.5 u pek gecmez aslinda.Haftasonlari hafif bos yollarda kullanabilirsem tabi
Son yolculuğumdan bilgiler paylaşayım bende.Aracım 14.000 km'de düz vites 1.6 CRDI 128 Bg. Depoyu olabildiğince fulledim ve İstanbul'dan Balıkesir'e gitmek için yola çıktım. Açıkçası dikkatli kullanımda 4.8 gibi bir ortalama ile Bursa'ya geldim. Otobanda işin seyri değişti tabi. Min. 130 olmak üzere bazı düzlüklerde 200'ü gördüğüm oldu. Otoban çıkışında tüketimim 5.5 civarına gelmişti. Pişmanlıktan olsa gerek dikkatli bir şekilde Susurluk'a geldim. Tüketim 5.1'e kadar indi . Sonra tesislerde Müdürüm ile buluştuk (B180 CDI Mercedes şirket arabası var onda) ve kendisi hızlı kullandığı için adeta yarışa yarışa yüksek tempoda Balıkesir'e vardık tüketimim 5.4 olmuştu. Su an şehircinde her sabah ve akşam 15 km civarı gidip geliyorum. Tüketimim 4. gün bitiminde 5.6 lt. Burdan İzmir'e geçip 1 gün şehiriçinde kullnmak suretiyle ordan da ayı depoyla İstanbul'a dönücem bilgilendirme yaparım
Not: Stok araçlarımız B180 CDI 'ı yiyor ve bence daha performanslı