Tüketim Değerleriniz

Tesla

New member
Sıfır trafikli bir yerde yaşıyorum. 4,8 L/100 km manuel.

PERFECTSO

New member
Hergün sabah bakırkoy-mecidiyekoy , aksam mecidiyekoy-bakirkoy yakit 5.5 lt. 950 km.yaptim halen 103 gider diyor. Manuel 90bg

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akrepkral86

New member
Arkadaşlar bugün ataşehir'den şile-ağva gidiş dönüş yaptım ortalama 6,5 litre tüketim oldu bu arada yavaş gitmedim ara sıra ani hızlanmalar yaptım şile yolunda ise 120-140 arası gittim sizce tüketim nasıl

ibrakbulut

New member
Selamlar,

2012 Ceed Manuel, Yazılımlı ; Pazartesi Güneşli hava, 4 mevsim lastiklere geçiş yaptım. İstanbul -Lüleburgaz arası Kınalı'dan sonra 170 km hız'ın altına düşmedim 7.2 Lt , Dönüş yolu 130 km hız sabitleyiciyle kullandım 5.5 Lt.
İstanbul şehir içi 6.9 Lt

Saygılar

akrepkral86

New member
Değerler iyi fena değil ama daha iyi olabilirdi belki sonuçta araç manuel birde yazılım var gerçi ben yazılıma pek güvenmiyorum biraz kandırmaca gibi geliyor

ibrakbulut

New member
Yazılım kandırmaca diye düşünürken, eniştemin 2013 cee'd ini kullandım çok fark ediyor. Daha iyi olabilir belki ama o kadar çok kasmaya gerek yok. Sonuçta keyfini sürmek için alındı bu araçlar. O kadar yakıtı düşünen arkadaşlar araba almamalı kanaatindeyim.

Saygılar

akrepkral86

New member
Bende aynı kanaatteyim ama ben yazılım yaptırmadım aracımın garanti dışı kalmasını istemiyorum birde yazılımın aracın motorunu yıprattığını ve ömrünü kısalttığını düşünüyorum

Serkan OĞUZ

New member
Yazılım kandırmaca diye düşünürken, eniştemin 2013 cee'd ini kullandım çok fark ediyor. Daha iyi olabilir belki ama o kadar çok kasmaya gerek yok. Sonuçta keyfini sürmek için alındı bu araçlar. O kadar yakıtı düşünen arkadaşlar araba almamalı kanaatindeyim.

Saygılar
+1.000.000:) Herşeyin hesabını yapan,az yaksın ama çok kaçsın diyerek araç arayan dünyanın en akıllısı bizim millet herhalde.Birileri 6Lt yakarken ben 9-10 Lt'nin altına düşemiyorsam o zaman oturup düşünürüm ama onun dışında 1-2 Lt fark için kafayı takacaksam o arabadan zaten zevk alamaz hale gelirim.Bizim araçlardan az yakan araçların birçoğu bu aracın performans olsun kalite olsun konfor ve aksesuar olsun yanında geçemez.Araçlar hepsi neticesinde tamamen para yiyen canavarlar 3 kuruş fazla yemiş takmıyorum artık:) Bu arada yazılım kesinlikle kandırmaca değil gözle görülür bariz artan performanstır.Yakıt konusu ise basarsan az daha fazla yakar basmazsan yakıt çokta güzel düşer.

akrepkral86

New member
Valla ben performansındanda yakıtındanda memnunum yazılıma gerek yok bence

Serkan OĞUZ

New member
Zevk,keyif ve tercih meselesi tabii ki.Memnuniyet göreceli bir kavram bencede standart hali yeterli olabilir ama yazılım yapılmış bir aracı deneme fırsatınız olursa aynı yorumu yapacağınızı sanmıyorum.Gerekli değil ama performansı gerçekten çok farklıymış keyifliymiş dedirtiyor.

ibrakbulut

New member
Yazılım tamamiyle zevk meselesi... Fakat aradaki performans farkını görünce verdiğim paraya değiyor diyorum. İlk yaptırdığımda fark yok sanıyordum, hatta arabanın koltuğa kim otursa bilen de bilmeyende performansından çok memnundu. Bilenler yazılımı fark ediyor hatta kimin yaptığını tahmin eden bile vardı , bilmeyen ise devirli kullanmaya gerek yok bunda gaza basınca gidiyor dedi. Bu arada eniştem benim arabayı hiç kullanmadı fakat kullanırsa yaptıracağından eminim. Bu arada eski arabam Teneke Vol. I 1.5 otomatik accent yumurta kasaydı , lpgliydi az yakıyordu ama 170 ile rampaya girdikten sonra çıkarken 80 km hız'a düşüyordu.Arkadaşla iddaya girerdik uzun yolda kaç km hız'a düşecek diye Lpgsine :)
11 Lira'ya sattım, masrafı da yoktu pek(ben tıkırtı duyunca masraf açardım o ayrı) yıllık vergisi 100 TL.
Dalga geçmek için yazmıyorum kimse yanlış anlamasın eğlenelim dimi.. bazen forum çok ciddileşiyor, sanki uzay'a füze gönderiyoruz :)

Saygılar.

mtn1905

New member
Yazılım olayını yaptırdıktan sonra orjinal haline dönebiliyor muyuz Bunun için tekrar para mı harcıyoruz?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ibrakbulut

New member
Orjinal'e dönebiliyorsunuz , ücret konusudna yaptırdığınz kişiye bağlı. Benim yaptırdığım kişi ücret almayacağını iletmişti

Saygılar

mtn1905

New member
Ynt: Tüketim Değerleriniz

Orjinal'e dönebiliyorsunuz , ücret konusudna yaptırdığınz kişiye bağlı. Benim yaptırdığım kişi ücret almayacağını iletmişti

Saygılar
Nerde yaptirmistiniz, ?

Serkan OĞUZ

New member
Yazılım yaptırdığım firma aracın orjinal haritasını kayıt ediyor ve istediğim zaman ücretsiz olarak geri yüklüyor o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum.

mtn1905

New member
Bu konuya biraz ilgim var aracı Şubat ta aldım 2009 ceed 100 bin de önümüzdeki aylarda düşünüyorum en azından denemek istiyorum fakat çok pahalı gibi duruyor.

omurkadir

New member
100bindeki araca yazılım sağlıklı olmaz diye biliyorum.

Berkan

New member
100bindeki araca yazılım sağlıklı olmaz diye biliyorum.
bir kıstası yok km acısından. aracın durumuyla alakalı olur 100binde at arabası gibi kullanılıp 300bin km yorgunulugu olursa turbo düzgün korunmamıssa yag bakımları ıvır zıvır düzgün degilse. turbonun ömründen yiyebilir(atıyorum idareten 10bin gidicek turbo daha erken degisimi gerekbilir) bunlar tamamen kullanıcın nasıl aracına baktıgıyla olur chipin degil.

bosnada yasıyan arkadasım enson 2003 c220cdi aldı 220.000 küsürde alman aileden orjinal servis kayıtları faturalarına kadar var 2senedir nefes almıyor arac hersene sürekli buraya gelip 6 ay burda kalıyor burda kullanılıyor geldigi gibi chip yapıldı maslakda çok bilinen arkadaşta :) tık yok araçta saat gibi hala.aynı sekilde 407 var 2.0d oda oyledi 150küsür binde trye geldi bir fiil chiple dolandı c220sini aldıgı amcayla takas ettiler :). yine o kmlerde a6 3.0tdiquattro sahipleri oda chipli hepsi trde yapılıyor ve kmsizi 150bindir :)