Dediğim gibi Alper bey forumlarda konuşulan tartışılan yakıt tüketimi konularını genelde okuyorum ancak bunun temel sebebi fikrimce kullanım tarzıdır.Evet otomatik ile manuel arasında fark var ama dediğiniz gibi bu kadar ciddi farkta rakamlar mekanik bir sorun yok ise sadece kullanım ile alakalıdır.Aracımı aldığımda 7000km'deydi ve ortalama yakıtı 9,3lt görünüyordu hatta moralim bozuldu işimiz iş dedim kendi kendime ancak düzgün kullanım ile sadece şehir içi kullanarak bu değeri 7,3lt'ye kadar düşürdüm en fazla ise 8.0lt'yi geçmedim,şu anda ise 7.7lt civarında.Sadece şehir içi kullanılan ve eski tip bir otomatik şanzuman için olması gereken normal bir değer bence.Ancak otomatiği ile düz vitesi arasındaki yakıt farkını fabrikasyon veri olarak ve kullanıcı yorumları olarak gördüğüm en yüksek araç bizim araçlar olarak görüyorum.arkadaslar hep bakıyorum yakıt tüketimleriniz yüksek 8-9 -10.5 bile var anlayamıyorum otomatik ile manuel arasında elbette fark olacak ama bu kadar olmamalı benim ortalama tüketim suan 5.3 gösteriyor yakıtı sürekli opetten arada bir olsada petrol ofisinden alırım aracım 2012 ceed eski kasa manuel 4,5 leri gördüğüm zamanlar oluyor
Kullanim olarak oldukca sakin kullaniyorum. Sehir ici su anda 6.2 ama kisa mesafe kullanimim arttikca 6,7 lere cikabiliyorum. Kisa derken 2 km mesafeden bahsediyorum.Önceki aracımı satana kadar hep Shell Gtl yakıt kullandım sorun yaşamadım memnundum, şu anda kullandığım aracıma sadece Totalden yakıt alıyorum ikisinin dışında marka tercih etmedim ancak Total için yapılan yorumlar hep iyi yönde ve ufakta olsa motorun sessizleştiği konusunda net bir görüşüm var.Sadece denemek amacı ile geçen gün son depomu Shell Nitro yakıtı ile doldurdum ve ortalama aynı kullanım tarzı ile rakamsal olarak sonucun nasıl çıkacağını bekliyorum ancak şuna eminim yakıtı nerden alırsanız alın öyle gözle görülecek bir yakıt tasarrufunun olduğuna inanmıyorum.Bunca denemelerime rağmen yakıttan mütevellit öyle gözle görülür ciddi ve etkileyici bir fark yaşamadım.Kullanım tarzınız nasıl bilemiyorum ancak en güzel tasarruf kullanım tarzını değiştirmek ile oluyorAncak motor sağlığı ve ömrü açısından iyi marka tercih etmek her zaman iyidir.
Yani dogrusunu soylemek gerekirse gercekten iyi bir deger. Hangi kullanim sartlarinda bunu yakaliyorsunuz bize de biraz yon verirseniz sevinirimarkadaslar hep bakıyorum yakıt tüketimleriniz yüksek 8-9 -10.5 bile var anlayamıyorum otomatik ile manuel arasında elbette fark olacak ama bu kadar olmamalı benim ortalama tüketim suan 5.3 gösteriyor yakıtı sürekli opetten arada bir olsada petrol ofisinden alırım aracım 2012 ceed eski kasa manuel 4,5 leri gördüğüm zamanlar oluyor
Bence 2 km mesafe zaten ölçümleri doğru yapmak için yetersiz bir mesafe ve yakıtın artmasıda çok normal verdiğiniz rakamlar çok kötü değil ancak sağlıklı bir ölçüm yapılacak kadar uygun bir mesafe değil.Yakıtı en iyi şekilde dengelemeyi anlık yakıt tüketimi her daim takip ederek yakalıyorum,mümkün olduğu kadar ona uyarsanız ayağınızı ona göre dengeler iyi değerler yakalarsınız.Kullanim olarak oldukca sakin kullaniyorum. Sehir ici su anda 6.2 ama kisa mesafe kullanimim arttikca 6,7 lere cikabiliyorum. Kisa derken 2 km mesafeden bahsediyorum.
GT-I9100G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru hesap güzel bir değerarkadaşlar hafta sonu (cumartesi) sakarya/hendek - İstanbul/ortaköy gidiş geliş yaptım ve otobanda giderken 160 ın altına pek düşmedim 160-180 gelirken ise 130-140 arası geldim geldiğimde tekrar fulledim 22 lt aldı
380 km /22lt =5,7 lt yapıyor herhalde
aracım 2011 motion stok
Hakikaten güzel değerler gelmeye başladı helal olsun,otomatik bir araç için çok iyi,şöyle biraz uzun yola çıkabilsem çok güzel bir değerde ben patlatacağımArkadaşlar az önce göynük- ankara arası bir yolculuk yaptım göynükten luk oilden 200 tl yakıt aldım ve yola çıktım. Tırmanış durumunda aracın anlık yakıt tüketimi 7 litrelerde seyretti düze cıktıgımda courise controle aldım aracı ve 110 sabitledim toplamdan 250 km yakın bir yolculukta aracımın bunun içine 45 km şehir içi akşam trafiği dahil 5.6 lt ortalama yakıt tüketimi yakaldım.. Aracım concept plus otomatik. Bence harika bir değer aracım 6000 km gectikten sonra sahidende az yakar olduEkli dosyayı görüntüle 869
Ekli dosyayı görüntüle 870
iPhone 'den gönderildi.![]()