Tüketim Değerleriniz

omurkadir

New member
Abi bu kadar fark olur mu ya mesela can bey tsi 180'lık araçla 9,5 şehir içi yakıyor biz bizim araçlarla 9-10 arası şehiriçi yakıyoruz o zaman kia dizel motorlar çok verimsiz demekki böyle giderse tabi millet kia'ya fazla talep etmez kia'nın bu yakıt konusunu bir an önce çözmesi lazım yoksa yakında hiç araç satamazlar çünkü bu konu çok önemli bence hatta en önemli olan şey yakıt tüketimi insanlar dizel aracı zaten az yakması için alıyorlar benzinli gibi yaktıktan sonra ne anlamı kaldı ki gider adam benzinli araç alır yani ben bile aracımı o kadar sevdiğim halde aracımı satıp vw golf 7 tsi motor almayı düşünüyorum
ceed crdi otomatiğin tek esprisi sorunsuz konforlu şanzımanı.
şehiriçinde benzinli çift kavramalardan çok yakar, az kaçar.
yazılımla anca adam oluyor.ama düz viteslisi gayet iyi.
benim düz vites tüketimim 6-6.5litreyi geçmez şehir içinde.

berkan1981

New member
Forever manuel

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

inimicus

New member
Cevap: Ynt: Tüketim Değerleriniz

1,5 km mi gidiyor ? Eğer öyleyse o kadar yakması çok normal , siz dizel alarak yanlış tercih yapmışınız o kadar km için . Hele ankara gibi bir şehirde 1.5 kmde motor ısınmaz bile :)
Aynı yolu ben yapıyorum 10 litreyi geçmez kışın bile. 14.1 fazla. Defalarca yazdım ama yine yazayım 2 km soğuk motor 4 hız tümseği, 3 kavşak ve bir baba rampa var güzergahta. Odtü kampüs içi max 30 veya 50 km hız limiti de cabası. O yüzden 14.1 için biraz fazla diyebilirim. An itibariyle 8.6 lt full şehir içi (bu sefer annemi hastaneye götürüp getirmem dolayısıyla tüketim biraz düştü tabi kampüs dışına çıkınca).

berkural34

New member

Aynı yolu ben yapıyorum 10 litreyi geçmez kışın bile. 14.1 fazla. Defalarca yazdım ama yine yazayım 2 km soğuk motor 4 hız tümseği, 3 kavşak ve bir baba rampa var güzergahta. Odtü kampüs içi max 30 veya 50 km hız limiti de cabası. O yüzden 14.1 için biraz fazla diyebilirim. An itibariyle 8.6 lt full şehir içi (bu sefer annemi hastaneye götürüp getirmem dolayısıyla tüketim biraz düştü tabi kampüs dışına çıkınca).
benim arabam manuel ceed makyajlı kasa , aracımı genelde uzun mesafelerde kullanıyorum ( okul-ev 75 km gidiş) . Geçen hafta 2-3 gün devamlı kısa mesafe kullandım 1-2 km . Soğuk motor , soğuk hava ve tüketimim 9.6 idi. Sw ve otomatik olunca 14.1 çok anormal gelmedi bana. Birde bu tüketim meselesi o kadar değişken ki ne kadar tartışsak fikir alışverişi yapsakta kesin sonuca varamayız. Herkesin kullanım güzergahı , kullanım tarzi , aracının bakımı eşit değil sonuçta .

Serkan OĞUZ

New member
Otomatik ceed dizelleri bu kadar yerden yere vurmayın:)Envai çeşit dizel otomatik araba denedik iş şehir içi durak kalk işine geldiği zaman tümünün ayarı kaçıyor,ne değer kalıyor ne de ekonomikliği ancak 14lt gibi rakamları hiç görmedim ama çok fazla .Hergün minimum 35 ile 45 km yol yapıyorum ve abartınız söylüyorum %90 dur kalk bir trafikteyim.En fazla durmadan gidebildiğim ya 200mt yada 300mt.Yaktığım yakıt ise maksimum 8.3 LT an itibari ile 7.8lt.Gerek dede modunda gerekse sakınmadan bastığım zamanlarda ortalama koşullar bu şekildeyken bahsedilen araçların çok aman aman farklı olacağını,en azından bu arabadan soğumak için geçerli bir neden olacağını düşünmüyorum.Daha öncede yorumlarımda söylediğim gibi 225/45/17 ebatında lastik,1400kg üstü bir ağırlık,eski tip şanzuman(kaldı ki en iyi sorunsuz ),en önemlisi kullanım şekli,her ne kadar 128ps gibi değil denilsede bu değerin doğru olması ve benzeri araçlardan fabrikasyon verisi olarak yüksek olması,yapılan bakımlar vs vs bunları tetikler ama benim koşullarımda ben 8lt yakarken bahsedilen arabalar 5lt yaktığına ben inanmıyorum.Fiyat performans,donanım,dizayn,araç yakışıklılığı ince detaylar göz önüne toplu olarak alındığında Ceed bence artıları ile fazlasıyla tatminkar ama tüm özellikleri + olan bir araç olduğunuda iddia etmiyorum.Ancak bahsettiğiniz araçları kullanırken Ceed ile kıyaslayacağınız çok durum yaşayabilir bu sefer o araçtan soğumak için çok neden bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Bazen biraz fazla yakıt yakmak karşılığında çok farklı şekilde sizi doyuran ve isteklerinizi cevaplayan bir araç kullanmak yakıtı az olsun unutturabilir.Her araç gibi kronik hastalıkları illaki olacaktır bence arabanızı sevin:)

BURAK POYRAZ

New member
Ynt: Tüketim Değerleriniz

arkadaslar yanliz aracin harareti dahi oynamadan aracgidecegi yere variyor.en onemlisi bugun evden sasmaza ciktim youn yamurda ve trafikte max 7,8yazdi.nedense normal sehir icinde uzun mesafe ve aracin isinmasida var az yakiyor ve degerleri normale donuyor.bugun sabah 13 gosteriodu.sifirladim simdi 8gosterio 45km yol gittim sehir ici

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aykut D.

New member
Sehir ici ortalama hiz 22 yakit 9.2 gayet normal ortalama hiz 22 cunku dur kalktan baska bisey yok araclarda malum 1500 kilo yani normal

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

besto02

New member

Aracı aldığım ilk gün opet kart ı aldım.şuana kadar 30 liralık puan birikmiş buda 3000 tl lik yakıt demek oluyor.aldığım son yakıtın son litrelerindeyim yani depom boşalmak üzere.yaptığım km 11500 km. Yani basit bir hesap yapacak olursak kilometreye 0,26 kuruş çıkıyor..tabii bu yapmış olduğum km nin hemen hemen yarısı şehir içi.Aracıma almış olduğum yakıtın her geçen gün fiyat artıışı olduğunuda göz önünde bulundurursak bence gayet güzel bi ortalama..

Serkan OĞUZ

New member

Aracı aldığım ilk gün opet kart ı aldım.şuana kadar 30 liralık puan birikmiş buda 3000 tl lik yakıt demek oluyor.aldığım son yakıtın son litrelerindeyim yani depom boşalmak üzere.yaptığım km 11500 km. Yani basit bir hesap yapacak olursak kilometreye 0,26 kuruş çıkıyor..tabii bu yapmış olduğum km nin hemen hemen yarısı şehir içi.Aracıma almış olduğum yakıtın her geçen gün fiyat artıışı olduğunuda göz önünde bulundurursak bence gayet güzel bi ortalama..
Hemen hemen yarısı şehir içi bile olsa bence çok güzel bir değer.Aşağı yukarı bugünkü fiyatlardan bakarsak 6 LT bir değer yakalamışsınız:)Bende depoyu dün doldurduktan sonra tekrar sıfırladım ve şu anda ilk defa 6,8Lt gibi bir değer yakaladım ancak eskisi gibi sırf şehiriçi değil tabii ki.

olugenu

New member
Ynt: Tüketim Değerleriniz

Verimlilik denemesi odtu-eryaman bos yol 22km
Bir iki dur kalktan sonra 4.5 oldu arkasindan mazot aldim zaten :cool:

Bu da arkadasimin yeni yaris hybridi cetin emec uzerinden yaklasik 10 km yogun trafik ama dur kalklarda elektrik motoru kullanildi
Bence guzel degerler, havaların isinmasi ile biraz daha düşebilir

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rayen

Super Moderator

Verimlilik denemesi odtu-eryaman bos yol 22km
Bir iki dur kalktan sonra 4.5 oldu arkasindan mazot aldim zaten :cool:

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aferin, böyle devam et. Sonuçta, ucu bana dokunuyor. :D

akrepkral86

New member
Abi sakin kullanmıyorsun demekki ben sakin kullanımda İstanbul trafiğinde 7-7,5 arasına indirebiliyorum ancak yol açık olduğunda 5-5,5 larada inebiliyor sen kocaelinde bu değerlere nasıl ulaşıyorsun anlamadım ya aracında bir sorun var servise götür ya da sen çok hor kullanıyorsun aracı devamlı bu değerlerde olması çok ilginç

kindhearted

New member
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım yakıt değerlerini görünce dayanamadım aracım 2013 concept plus otomatik benim yakıt değerlerim hız 18 km ortalama ise 12 lt km 1200 de benim aklıma çok takılıyo arabada bir problem yok değilmi ben sakin kullanan bir insanım ama bir defa 100 km lik (gidiş dönüş) uzun yol yaptım ortalama 6.1 lt idi bu değerler normalmi birde aracın motor açması nasıl oyuyo bilgisi olanlar fikir verirse sevinirim

inimicus

New member
[MENTION=1636]kindhearted[/MENTION] hoş geldiniz. Üye tanıtım bölümünde bir kendinizi tanıtır mısınız? 18 km hızla 12 litre çok aşırı değil ama giderek düşecektir o değer. İlk yağ değişiminden sonra (7500km.) giderek düşer. Bu arada benim güncel 8.5 lt full şehiriçi.

By_Cesar

Active member
Benim araç 6000 kmyi geçtikten sonra sahiden yakıt tüketiminde büyük fark meydana geldi. Şehir içi değerleri 7-8 arasına düştü. Mevsim şartlarının düzelmesiyle sıcaklık artışıyla dahada denfeleceğini düşünüyorum. İlk aldıgımda 11-12 lt değerler benide korkuruyordu ama 6000 kmden sonra değişti herşey. Birde bu aracın 4-5 lt yakmasını beklemeyin otomatikse eğer.. Eğer bunu beklıyorsanız gidin bir renault citröen filan alın derim en manuelinden ;)

iPhone 'den gönderildi. ;)

müziksiyen

New member
Valla okuldaki hocanin birinde yari otm clio var ortalamasi full sehirici 5.7 manueli dusunemiyorum. Su an ortalama 8.3 chipten once 8.5 ti.