Abi bahsedeceğim olay arıza değil ancak DSG ile yaşanmış bir vakaya örnek.
Sanırım ya Temmuz sonu ya da Ağustos başı iş yerinde dışarıda arkadaşlarla sohbet ediyorduk. Bir arkadaşımıza telefon geldi. Samsun'dan dayısı ziyaretine gelecekmiş. Altındaki araç 2013 Passat DSG. Bu arada benim işyeri de Altunizade'de (gelmek için her halükarda 1. köprü trafiğine giriyorsun). Neyse, dayısı telefonda arkadaşa aracın Altunizade girişinde arıza ışığı yaktığını söyledi. Bu esnada biz de kulak misafiri olduk. Sonra arkadaş bize dişli şeklinde bir işaret çıktığını ve ne olabileceğini sordu. Ben daha önce bir forumda (yanlış hatırlamıyorsam DH), VW kullanım kitapçığında DSG'nin fazla ısındığında kenara çekilip beklenmesi gerektiğini yazdığını okumuştum ve arkadaşa söyledim. O da hemen çıkıp gitti. Sonra olanları yazayım. Evet, yaklaşık yarım saat bekledikten sonra arıza ışığı sönmüş. Tabi hemen servise gitmişler. Servisteki usta da benim aynen söylediklerimi söylemiş, bunun zaten kullanım kitapçığında yazdığını belirtmiş. Tabi bizim arkadaşın dayısı baya bir köpürmüş, "Bu kadar para verdik karşılığı bu mu?" gibilerinden laflar etmiş ama sonuçta değişen birşey yok. Bu durum DSG için olağan bir durummuş!