Servis paşaoğlu kalite ve güvencesi ile yazilim

• Konbuyu başlatan Josefsalvatini
  • Başlangıç tarihi

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: Servis paşaoğlu kalite ve güvencesi ile yazilim

Stok hali daha araba 300 km de acilmadi

Buda bitmiş hali

Araba at olduğundan tork değerlerini üst devirde basıldığından az çıkıyor 420 nm gibi bir değer e sahip

Yanlız arabayi kullandım çok keyifli yol tutuş vs çok güzel
Ama 260 kadran var şanzıman uzun fakat 200 limitörü var suan acilamadi
5 vites 4000 devirde 200 yapıyor daha 6 var öyle düşünün

TeamPASAOGLU*

c@n

Super Moderator
Ben hastayim ona...:):)

TeamPASAOGLU

josefsalvatini

Yasaklı Üye

15-20 km kullanınca bende hasta oldum :)

TeamPASAOGLU*

Cee'dillac

New member
Sormak istediğim bir soru var. Bu yazılım konusunu babama anlattım. Madem öyle faydalı bir şey var neden fabrikadan öyle çıkarmıyorlar dedi. Az önce konuyu okurken bir arkadaşın emisyon değerlerinden dolayı yazdığını okudum. Tek sorun bu mu yoksa bu yazılım işi motor ömrünü de kısaltıyor mu?

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Sormak istediğim bir soru var. Bu yazılım konusunu babama anlattım. Madem öyle faydalı bir şey var neden fabrikadan öyle çıkarmıyorlar dedi. Az önce konuyu okurken bir arkadaşın emisyon değerlerinden dolayı yazdığını okudum. Tek sorun bu mu yoksa bu yazılım işi motor ömrünü de kısaltıyor mu?
Suan uygulanan yazılımın motor ömrü açısından bir sorun yaratmaz

TeamPASAOGLU*

Cee'dillac

New member
Yusuf Abi emin misin? Tek sıkıntı emisyon mudur? Bende yaptırmayı çok isterim eğer öyleyse. Diyelim ki yaptırdık emisyon muayenesinde sorun çıkartır mı? Yada fenni muayenede? Bu yazılımı yaptırarak elde edeceğimiz + lar ve - ler nelerdir? Aslında cevaplamayı tamda buna göre yaparsan çok daha yardımcı olmuş oluruz sanırım meraklılara.Teşekkürler şimdiden :)

Yasin

New member
Arkadaşım Merhaba,

15 güne kadar bende senin gibi sorguluyordum. Hatta Yusuf abi' yi de Bekir' i de kaç kere aradığımı hatırlamıyorum bile :) sağolsunlar hep yakından ilgilendiler. Ben sonunda kararı verip 3bin KM ' de yazılımı yaptırdım. Hep içimde bir şüphe ve korku vardı ancak dükkandan çıktığım an ilk düşüncem şimdiye kadar ben bu arabayı nasıl kullanmışım oldu :) Yakıtım ciddi bir düşüşe uğradı şehir dışı aracım 7 lt den aşağı düşmez iken şu an 5,4 lt yakıyorum güç 171,6 hp kullanmak artık keyif veriyor. Yazılımı yapmadan şu an ne anlatmak istediğimi anlayamazsın. Ama şöyle bir düşünürsen bu sitede bu yazılımı kullanan onlarca kişi var bu yazılım öyle kötü bir şey olsaydı mutlaka bu yorumlar arasında eksi yanlarıda olurdu ve çoğu kişi şimdiye kadar yazılımı kaldırırdı.

Örneğin Benim arabada bir talihsizlik yaşadım bu durumun düzelmesi için bugün Bekir Abi yazılımı kıstı ve arabdan bir anda soğudum şu an sabırsızlıkla 3-4 gün geçsin de eski halime döneyim diye bekliyorum şehir içi en çok gazladığımda 7 lt yi gördüğüm ortalama yakıtta bugün sakin kullanımda 8 lt yi gördüm :)

Bana sorarsan zaman kaybetme :)

Cee'dillac

New member
Arkadaşım Merhaba,

15 güne kadar bende senin gibi sorguluyordum. Hatta Yusuf abi' yi de Bekir' i de kaç kere aradığımı hatırlamıyorum bile :) sağolsunlar hep yakından ilgilendiler. Ben sonunda kararı verip 3bin KM ' de yazılımı yaptırdım. Hep içimde bir şüphe ve korku vardı ancak dükkandan çıktığım an ilk düşüncem şimdiye kadar ben bu arabayı nasıl kullanmışım oldu :) Yakıtım ciddi bir düşüşe uğradı şehir dışı aracım 7 lt den aşağı düşmez iken şu an 5,4 lt yakıyorum güç 171,6 hp kullanmak artık keyif veriyor. Yazılımı yapmadan şu an ne anlatmak istediğimi anlayamazsın. Ama şöyle bir düşünürsen bu sitede bu yazılımı kullanan onlarca kişi var bu yazılım öyle kötü bir şey olsaydı mutlaka bu yorumlar arasında eksi yanlarıda olurdu ve çoğu kişi şimdiye kadar yazılımı kaldırırdı.

Örneğin Benim arabada bir talihsizlik yaşadım bu durumun düzelmesi için bugün Bekir Abi yazılımı kıstı ve arabdan bir anda soğudum şu an sabırsızlıkla 3-4 gün geçsin de eski halime döneyim diye bekliyorum şehir içi en çok gazladığımda 7 lt yi gördüğüm ortalama yakıtta bugün sakin kullanımda 8 lt yi gördüm :)

Bana sorarsan zaman kaybetme :)
Daha önceki aracımızı 13 sene kullandık. Babam 0 ya da 0 a yakın araba alıp uzun yıllar kullanmayı seven birisi. Şimdi yazılımın motor ömrünü kısaltması gibi bir şey söz konusuysa eğer uzun yıllar binemez. Bundan da beni sorumlu tutabilir. Yoksa kim istemez 170 beygir bir canavarla uçak kullanır gibi asfalta yapışıp gitmeyi :) Birde araçlarda fabrika çıkışı 200 km/h limitörü mü var ben mi yanlış algıladım?

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Emisyon muayenesinde sıkıntı yaşamazsiniz yazılımın arti eksileri zaten bu konuda herkes tarafından belirtiliyor
Ben asla turbosu olan arabaya stok binmem bu benim düşüncem
Ama stok binmek isterim diyen kişiye de kesinlikle saygı duyarım
Sonuçta bi araçlar mekanik heran hersey olabilir standart olarakta yazılımlı olarakta
Benim aracım yazılımlı her 7500 km de bir yağ ve yağ filtresini degisirim hava filtresi 5000 km de bir değişir bu şekil bakımı yapılan arac stok yada yazılımlı olsun aracın mekanik kusuru yoksa uzun yıllar ve km lerce keyifle binersiniz

TeamPASAOGLU*

Cee'dillac

New member
Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler :) Teşekkür puanınızı verdim :)

savci_54

New member
Re: Ynt: Servis paşaoğlu kalite ve güvencesi ile yazilim

Stok hali daha araba 300 km de acilmadi

Buda bitmiş hali

Araba at olduğundan tork değerlerini üst devirde basıldığından az çıkıyor 420 nm gibi bir değer e sahip

Yanlız arabayi kullandım çok keyifli yol tutuş vs çok güzel
Ama 260 kadran var şanzıman uzun fakat 200 limitörü var suan acilamadi
5 vites 4000 devirde 200 yapıyor daha 6 var öyle düşünün

TeamPASAOGLU*
optima 1.7 dizeldeğil mi?
yazılımla ceed in yakaladığı yazılımlı değerleri ancak yakalamış nedeni ne olabilir?
motor mu çok verimli değil yosa şanzıman mı sizce?

josefsalvatini

Yasaklı Üye

optima 1.7 dizeldeğil mi?
yazılımla ceed in yakaladığı yazılımlı değerleri ancak yakalamış nedeni ne olabilir?
motor mu çok verimli değil yosa şanzıman mı sizce?
Araba 300 km de daha rodajda o yüzden kısık yazılım yapıldı

TeamPASAOGLU*

enjanka

New member
Cevap: Ynt: Servis paşaoğlu kalite ve güvencesi ile yazilim

Cumartesi ben de Bekir'in yanına uğradım. Baştan yazayım, teşekkürler Yusuf Abi ve Bekir. Araç, başka bir araç oldu. Kullanım zevki arttı. Tabiri caizse stock haliyle sanki zincirlenmiş gibiydi.
Şimdi gelelim esas konuya.

1. THE POWER TO SURPRISE:

Benim için gerçekten sürpriz oldu zira aracım 2012 motion ve olması gereken güç 115hp. Ancak ilk fotoğrafta görüleceği üzere çıkan 124 küsür. Hadi otomatik vites olmasından dolayı biraz kaybettik, tam gücü göremedik diyelim. Ortaya çıkan sonuç şu. Benim araç 115 hp değil 128 hp. Ya da başka bir ihtimal, dynonun yanılıp 124 hp okumasıdır ama buna fazlaca bir ihtimal vermiyorum zira orada bir de tork değeri var ki reel değere yakın.

Şimdi bu nasıl olur? Kia hayrına 115'lik değil de herkese 128'lik mi veriyor? Yanlış anlaşılmasın, şikayet etmiyorum, aksine memnun oldum ve Kia benim gözümde diğer markalara oranla artı bir puan kazandı (kendimi ayrıcalıklı gibi hissettim :D) ama merak ettim doğrusu. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

2. Yazılımdan sonra Maslak-Ümraniye arası akıcı trafikte 3.9lt/100km ortalama gördüm. Bir yıldan fazladır aynı sürüş tarzıyla aracı kullanıyorum ama bırakın 3'lü değerleri görmeyi 5'in altına düşmek rüya idi. Tabi esas değeri hafta sonu depoyu fulleyip tam ölçüm yaptıktan sonra yazacağım.

3. Bekir, aracı kullanırken dikkat etmem gereken bir iki noktayı söyledi. Ancak ben aracın stok haliyle zaten bir yıldır bu hususlara dikkat ederek kullanıyormuşum, bunu öğrendim.

4. Son fotoğraf testin bitmiş halidir. Değerler nasıl?

IMG_20130323_091424.jpgIMG_20130323_112227.jpg

Srhn

New member
Güle güle kullanın güzel değerler allah kaza bela vermesin

berkural34

New member

Cumartesi ben de Bekir'in yanına uğradım. Baştan yazayım, teşekkürler Yusuf Abi ve Bekir. Araç, başka bir araç oldu. Kullanım zevki arttı. Tabiri caizse stock haliyle sanki zincirlenmiş gibiydi.
Şimdi gelelim esas konuya.

Ekli dosyayı görüntüle 211Ekli dosyayı görüntüle 212

Oncelikle gule gule kullanin . Merak ettigim , hp olarak fazla cikmis ama tork olmasi gerkenden dusuk cikmis stok haldeyken . Otomatik oldugu icin mi bu sekild ?

enjanka

New member

Oncelikle gule gule kullanin . Merak ettigim , hp olarak fazla cikmis ama tork olmasi gerkenden dusuk cikmis stok haldeyken . Otomatik oldugu icin mi bu sekild ?
Teşekkür ederim. Aslında benim de merak ettiğim ve fazla bilgimin olmadığı bir konu. Fakat daha önce okuduklarımdan edindiğim bilgilere dayanarak otomatik viteslerde tork konvertöründen dolayı torkun düşük çıkması normal diye biliyorum. Ama gücün fazla çıkması benim için tam bir soru işareti. Bu nedenle diğer 2011 ve 2012 motion değerlerini merak ediyorum.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

115 in biraz yüksek çıkması normal bütün herkes aynısını söylüyor zaten 122-125 çıkıyor dyno da

Tork a gelince at şanzıman dyno da tork u eksik gösterir 3vites 85 km hızda başladığından alt devir tork üretir ölçülemez
At şanzıman da tork 380 de sınırlı yani suan 380 nm tork var aracta

TeamPASAOGLU*