Aslında belki bende takmazdım ancak ne zamanki genel merkez müşteri ilişkilerinden sena isimli şahıs ve mühendis çakması mehmet isimli şahısın alenen göz göre göre yüzüme yalan konuştuğunu gördüm, işte o zaman ip koptu bende.Karşında olmak istemezdim [MENTION=1959]ERGIN[/MENTION]
Birçoğumuzun üşenerek yada hangi adımı atacağını bilemeyerek caydığı hakkını arama mevzusuna kafayı takmış olman ve hakkını sonuna kadar, Çelik motorun burnundan getirene kadar arayacak olman bizlere çok güzel referans olacaktır...![]()
Bu kadarını beklemiyorum, aracın bedelini geri ödesinler ve terbiyesizlikleri için özür dilesinler yeterli.Kia bu durumdan çok müteessir olacak,
bir heyetle ziyaretinize gelecek göz yaşlarıyla sizden özür dileyecekler.
Ayrıca 1 tane araba hediye edilecektir.
![]()
Çelik Motor ile bu hafta itibari ile bende mahkemeliğim.
Hatırlarsanız benim aracın aldığım günden beri sağa çekme sorunu ve ayrıca direksiyon açısında yamukluk vardı. Gül-Al'da 4 sefer, Tekkar'da 2 sefer, Çelik Motor'un gönderdiği mühendis ile ise 2 sefer ayarlamalar yapılmasına rağmen sorun devam etti. Baştan rottan sandılar, ancak bir kaç farklı alete götürüp ayar yapmalarına rağmen, lastikleri rotasyon yapmalarına ve açı sensörlerini sıfırlamalarına rağmen sorun devam etti.
Sonunda utanmadan 9. kez incelemeye almak istediler ancak artık kabak tadı verdiği için kabul etmedim. Bu hafta avukatıma vekaleti verdim, gelecek hafta ihtarname ellerinde olacak ve ardından davayı açıyoruz. Hem aracın bedelini faizi ile birlikte geri, hem dava süresince kiralayacağım aracın (yaklaşık 1 sene) kira bedelini hem de avukatlık masraflarımı almak için açıyoruz ilgili davayı. Yasa açık ve net, araç alındığı gün kusurluydu ve iade almalılardı, hadi iade almadılar diyelim yasaya gre 4 sefer düzeltme şansları vardı, ancak bu beceriksizler 8 seferde düzeltemedi.
İTÜ'den alınacak bilirkişi raporu sonrası zaten davayı kazanma şansları sıfırlanıyor. Ancak eğer davayı kazanırsam ardından da bu sağa çekme sorununun klima veya müzik sistemi arızası gibi olmadığını, aksine sürüş güvenliğini yani hayatımı tehlikeye atacak bir sorun olduğunu belgeledikten sonra keyfi olarakta dolaylı yoldan ölüme sebebiyet verme maddesi üzerinden tazminat davası açılmasında hukuk bürosu ile mutabık kaldık. Baltayı fena taşa vurdular bu kez...
Şunu unutmayın ki elektrikli direksiyonlu araçlarda rot ayarlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bülteni bile benim uyarılarım sonucu yayınladılar. Anadolu grubu gibi büyük bir grubun arkasına sığınmış profesyonellikten uzak, iş bilmez bir firma olduğunu hem pazarlama ekibini bizzat görünce hemde bu rot ayar bülteni süreci sonrası görmüş oldum. Bu yüzden büyük umut bağlamayın Çelik Motor'a.
Neyse dava hakkında gelişmelerden sizleride haberdar ederim.
Aslında sorun hallolmamış, sadece düşük hızlarda hissedilmiyormuş. İstanbul'dan Ayvalık'a uzun bir seyahatim oldu, yüksek süratlere çıkınca, özellikle de 120'den sonra hissedilir sağa kaçma eğimini fark ettim. Tüm yol boyunca 1-2 sefer sola gitmesi haricinde belki 1000 sefer sağa gittiği için direksiyona sol vererek aracı kullanabildim.Ergin hocam merhaba...
Siteden uzak kaldım 1-2 ay . Döndüm sen yine atakdasınhatırlarsan bendede sola çekme problemi mevcut tu ve halen var gibi demiştim en son. Fakat sen ip gibi düzeldi demiştin. Problem yinelenmiş anladığım kadarıyla
Çelik Motor ne yazık ki en uzak durulması gereken distribütörmüş. Ancak bazı şeyler yaşayarak tecrübe edilir, bizimki de öyle oldu. Bundan sonra tövbe..Ergin Bey gerçekten ben de Çelik Motordan bir şey beklemekle hata yaptığımı anladım.Şikayetim benimle kalmış oldu.İnşallah siz Kore Kia yetkilileri ile sorununuzu en kısa sürede çözmüş olursunuz.
Arkadaşlar selam,
Son gelişmeleri aktarayım. Bildiğiniz gibi Çelik Motor denilen çapsız ve dolandırıcı firmayı dava etmiştim. Mahkeme günü belli olmuş. 02/02/2016 tarihine gün vermişler.
Konunun detayları ve dava süreci ile ilgili görüşmeleri merak ederseniz aşağıdaki linkten bakabilirsiniz:
https://www.sikayetvar.com/kia-celik-motor-filo-surus-guvenligini-riske-atacak-araclar-satiyor
Mahkemenin sonucu inşallah size ve kia kullanıcı mağdurlarına destek olan bir karar olur.
Herhangi bir gelişme olursa direk buradan paylaşacağım; şimdilik ilk celse tarihi olan şubat ayına kadar beklemedeyiz.Mahkemenin sonucu inşallah size ve kia kullanıcı mağdurlarına destek olan bir karar olur.
Balans sorunu nispeten daha düzeltilebilir bir durum. Ancak benim aracımda sürekli sağa çekme sorunu mevcut.3.5 sene kullandığım araç 70 ile giderken titreme yapıyordu. Galiba rot ayarı bozuldu diye sanayiye gittim. Servis kazık atar diye düşündüm.
Uzman usta sadece bakıp teşhisi koydu. rot ayarına gerek yok. lastikler aşınmış eskimişl dedi. gerçekten 1 adet 2.el lastik takılmıştı. ayar filan yapılmamıştı. usta lafını bile etmemişti.
Bu seferki usta Lastik balans gerekli dedi. tek tek hepsini ayarladı. 40TL verdim.
Otobana çıktım 180e yaklaştım hiç titreme yok. 2-3 aydır kullanıyorum. sizinki de benzer durum olabilir mi? mahkeme sonucunda bilirkişi bunu belirlerse haliniz nic olur? DAvayı %99 kazanacağınızdan emin olmanız biraz garip geldi. Avukat bu konuda ne diyor? hiç bir avukat böyle konuşmaz sanırım. 99 demez oran veremez.