argovolkan
New member
Yeni şanzımanlı Kia dan soğuttunuz valla. 
Serkan selam,Yeni Ceed alan arkadaşlar ağız tadı ile güle güle kullansınlar araçlarını,inşallah hiç sorun yaşanmaz ve yıllarca keyifle binerler araçlarına.Şimdilik olası arıza vs konularında kesin konuşmak için zaten çok erken.Şöyle Km'ler ilerlesin,geri dönüşler yavaş yavaş başlar ama ben yinede kimsenin sorun yaşamasını istemem umarım yanılırız.Yeni model yeni modeldir illa ki artısı olacaktır ama ben kemik gibi olan şanzımana devam edeceğim,varsın 1-2 Lt fazla yaksın,varsın biraz daha ağır olsun ama kafam rahat olsun.Babamdaki Mercedes 85 model 400.000 km'yi geçti ve hala tık yok Ceed ile aynı sistem sayılır.Gerçekten çok dayanıklı ve yumuşak geçişleri olan bir şanzıman.Bana göre en iyisi en sorunsuz olandır.
Merhaba
Bende yeni kia ceed'den aldım.İlk defa Kia ailesine katılıyorum.Daha önce tercihlerim japon araçları mitsubishi,mazda ve subaru araçları kullandım.İlk izlenimim Uğur Bey'in dediği gibi 2.vitesi ilk kalkışta tercih etmesi ve gaz tepkimelerinde kafasının karışması gibi sorunların olduğu.Ancak yol tutuşu ve sessizliği beni ve bu araca ön yargısı olanları oldukça şaşırttı ve bir çok tanıdığımın bu araca yönelmesine sebep oldu.Malzeme kalitesi biraz düşük olsada içeride bulunan detaylar parlak malzemeler bir nebze birbirini örtüyor.Performan konusunda ise beklentiyi yeterince karşılıyor.136hp ve 300NM torku keşke manuel alıp yaşayabilseydim.Ancak dct şanzumanda iki handikap dışında vites geçişlerinde ve sartınsısız çalışması oldukça mutlu edici.Ben çok memnun kaldım aracım daha 450km'de.Şuan ki yakıt göstergesi 100/7.5 - 7.6 arasında.Fabrika verilerine kaç km sonra düşer bu konuda bilgim yok.Birde Kia bayilerinde yeteri kadar araç aksesuarlarının olmaması.Bagaj havuzu almak istedim ancak satmıyolar.Konu dışı ama bu konuda yardımcı olabilicek biri varmı? Bagaja tam oturan kaliteli,kolay kolay deforme olmayan bir bagaj havuzu arıyorum.Herkese çok teşekkürler...