Tüketim Değerleriniz

bir.mann

New member
Merhaba,
Evim ile işyerim arası 6 km. Dün dönerken sıfırladım. Otopark'tan E-5'e çıkana kadar 85 lt falan gösterdi. :eek: E-5'te yaklaşık 7 lt'ye düştü. Eve girene kadarsa tekrar 7.7'ye çıktı. Sabah tekrar işe gelirken de 9 lt ortalamayı gördüm yine E-5'e çıkana kadar. Fakat evden E-5'e çıkmak 2.5 km'yi buluyor. Sonra CC ile 70'e sabitledim. 7.2'ye kadar düştü. E-5'ten işyeri otoparkına gelen kadar da 7.5 lt. kadar çıktı yeniden.
Yalnız ara hızlanmalar tam bir felaket. Evimin önünden caddeye çıkana kadar %5 eğimli 150 metrelik bir yokuş var. Orayı çıkana kadar 18-20 lt gösteriyor yakıt. E-5'e çıkana kadar da genellikle 10 lt.nin altına düşmüyor. Yazılımın ne kadar etkisi olur acaba?

gejder

New member
Ynt: Tüketim Değerleriniz

Hocam sen 6 km de lpg de kullansan ort yüksek olur yol gitmiyosun ki yürüme mesafesindesin, onla alakalı birazda

TeamPasaoglu

omurkadir

New member
Kisa mesafede motor soğukken çok normal kışın daha da fazla yakar.ben her gün 17km geliyorum ortalama 5lt

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi

se7en

New member
Bugun istanbul Altınoluk arası yaklaşık 450 km ortalama yakıt 5.2,klima hep açık.bu ortalamayla kalan km yi ekleyince 1 depoyla 1000 km olacak herhalde.
Pro ceed A/T eski kasa

HARUN

New member
1.8tfsı 210 hp multi aracımda geçen haftaki ortalama 8.5 falandı , bu hafta biraz insanlık dışı kullandım 12.3 şuan ben yakışından şuan memnunum :)

Sent from my iPad using Tapatalk

alicanım

Member
Şehir içi 6.3 ile 5. arası şehir dışı 3.8 ile 4.1 arası dizel yakıt harcıyorum.Daha önceki benzinli aracımla şehir içi 9.5 ile 10.5 arası yakıt harcıyordum.Şimdi bana göre çok çok iyi.

memir

New member
düz vites 7500 km oldu.karma ve dikkatli kullanmaya rağmen 7,9 lt uzun yol deneme fırsatım olmadı.:confused:

zerogravity

New member
4033km oldu vRS ile, tüketim toplamı 7.6/100km , dizel mı Allah korusun dahada almam...

bamtrans

New member
aracım manuel izmit den fulledim otobanda 100-120 ile klima açık ankaraya varınca tekrar yakıt aldım 550 km 70 tl ... gerisini hesaplamak size kalıyor...

bamtrans

New member
2.9 lt ortalama yapar ki bunda bir hata olmasın??
Valla izmit den çıktım deneme maksatli arabada ikinci el 27.000km de aldım mazot ankarada petrol a girdim tekrar fulledim. 70 tl aldı zorla arac. Belki haklisiniz o yorgunlukla karistiriyor olabilirim. 450 km de yapmis olabilirim . Ama inan bu bile bedava. Bu rakam icin. Bu konuda forumda yeni üye olmam belki inanmada sorun oluyor olabilir ama forumda bulunma sebebim dogru bilgi vermek ve almak..

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Valla izmit den çıktım deneme maksatli arabada ikinci el 27.000km de aldım mazot ankarada petrol a girdim tekrar fulledim. 70 tl aldı zorla arac. Belki haklisiniz o yorgunlukla karistiriyor olabilirim. 450 km de yapmis olabilirim . Ama inan bu bile bedava. Bu rakam icin. Bu konuda forumda yeni üye olmam belki inanmada sorun oluyor olabilir ama forumda bulunma sebebim dogru bilgi vermek ve almak..
Yanlış anlaşıldım galiba inanmadım demedim ki yanlışlık olabilir dedim

Bizler denemelerimizi depo tasana kadar yani mazot görünene kadar doldurup yol sonunda yine depo da tasana kadar mazotu görene kadar doldururuz
Yada yol bilgisayarı ortalamasına bakarız

Ceed Kerim depoları 64 Lt mazot alıyor
Haliyle pompa attıktan sonra 10-12 Lt daha mazot alıyor
Dediğim sekilde deneme yaparsanız doğru sonuca ulaşırsınız

bamtrans

New member
Yanlış anlaşıldım galiba inanmadım demedim ki yanlışlık olabilir dedim

Bizler denemelerimizi depo tasana kadar yani mazot görünene kadar doldurup yol sonunda yine depo da tasana kadar mazotu görene kadar doldururuz
Yada yol bilgisayarı ortalamasına bakarız

Ceed Kerim depoları 64 Lt mazot alıyor
Haliyle pompa attıktan sonra 10-12 Lt daha mazot alıyor
Dediğim sekilde deneme yaparsanız doğru sonuca ulaşırsınız

Gerçi ikisinde de popma attı ama tabiki her pompa atışında farklı almıyorsa bilmiyorum ama her popma atmada çok fark olmasa gerek biri opet de digeri aytemizden alınmış ama size şehir içi yakıt tüketimini yakın zamanda ne kadar yaktıgımı bildirecem..... bu ara megachip tuning ile chip yapma ihtimalim var 165 hp 340 tork sizce ekonomi katkı olurmu performansın yanında ceed de problem yaratırmı ???

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Gerçi ikisinde de popma attı ama tabiki her pompa atışında farklı almıyorsa bilmiyorum ama her popma atmada çok fark olmasa gerek biri opet de digeri aytemizden alınmış ama size şehir içi yakıt tüketimini yakın zamanda ne kadar yaktıgımı bildirecem..... bu ara megachip tuning ile chip yapma ihtimalim var 165 hp 340 tork sizce ekonomi katkı olurmu performansın yanında ceed de problem yaratırmı ???
165-340 sorunsuz bineceginiz değerdir
Yakıt aynı kullanım tarzı ile devam ederseniz düşecektir
Ama araba gidiyor diye çok basarsanız eskiye göre yakacaktır :)

bamtrans

New member
165-340 sorunsuz bineceginiz değerdir
Yakıt aynı kullanım tarzı ile devam ederseniz düşecektir
Ama araba gidiyor diye çok basarsanız eskiye göre yakacaktır :)

Mutlaka en kısa zamanda yapacam benim kalkışlarım hızlı olsun birazda ekonomik olsun yoksa hız tutkunu degilim ortalama 2000- 2500 devir aralıgım zaten... cevap için teşekkürler...