Tüketim Değerleriniz

AGY

New member
Cevap: Ynt: Tüketim Değerleriniz

ŞEHİR İÇİ 9-8,8 LT.ARASINDA.AMA DAHA 1.000KM.DEYİZ.:eek:

AGY

New member
Istanbul şehir içi 9 - 8,8 lt arasinda.ama daha 1000km.'deyiz.umut ediyorum ki ilerde bu değerlerde düşüler olacaktir.

sadri80

New member
Ben de uzun yolda A/C açık 2 kişi 5.3 ile gittim(Bursaya).Şehir içinde de tüketim 6.4 lt oluyor.araç otomatik

OGZKRT

New member
Abi arabam 2013 ceed pre otomatik araba geldi 6000 km ye 11.3 vallahada billahada gaza basmıyorum ya ama düşmüyo artık kafayı yedim ben bu aracı babamın o kadar sövmelerine rağmen aldım ama şimdi peder beye karşı mahcubum severek aldığım arabamı şu anda elden çıkarmayı ve kia yada dava açmayı düşünüyorum ciddi ciddi

OGZKRT

New member
abi evim gaziosmanpaşada okulum eyip sütlecede onun dışındada zaten işim gereğide çok gezen biriyim ama yok inat etti yakıt düşmüyp

c@n

Super Moderator
Kısa mesafe ve ara sokaklar dizel otomatiklerin en büyük dusmani....

sadri80

New member
oratlama yakit gostergesine fazla takilmayip bir depo ile gidilen km ye bakmak lazim.ardindan da hesaplanmali 100 km de kac yakiyor..

dante

New member
Geçen hafta içerisinde Istanbul-İzmir seyahatim sırasında gidiş ortalaması olarak 4.7-4.8 değerlerini yakaladım.
Aracım yeni kasa 1.6 Concept Manual Dizel. Daha sonra hep şehir içi yoğun trafik ve hızlı otobon sürüşleri yaptım ki Çeşme yolunda hem gidiş hem dönüş 150-160'ın altına düşmeden sık sık 200 km'li hızlara çıktım (zaten daha hızlı gidemiyor kesiciden dolayı).İstanbul dönüşümde gaz pedalına daha insafsız basarak sollamarı hızlı da yapmak üzere toplam 2.000 km'lik seyahatimde 5.5 ortalama yakaladım.Seyahatlerim sırasında maalesef şansıma hep rüzgar karşımdan estiği için çok bariz yakıtımın da arttığını düşünüyorum.Aracım şu an 6.100 km'de.Son değerlerim bunlardır arkadaşlar.

Cquence

New member
Arkadaşlar bende yeni kasa manuel vites ceed almak istiyorum, özellikle şehiriçi trafikte yakıt değerleri nasıl. Birde kullanım açısından sıkıntı çekiyormusunuz kavrama olsun, yokuş kalkış desteği olsun. Birde otomatiklere göre gücü yere dahamı iyi aktarıyor. 0-100 değerleri dahamı iyi ?
Teşekkürler

Cquence

New member
Arkadaşlar bilgi sahibi manuel kullanıcısı kimse yokmu?

c@n

Super Moderator
Sıkıntı cekmezsiniz.. Kavraması yokuş kalkış destegi cok iyi.... Debriyaji trafikte sizi yormaz... 6 7 lt gibi yakıt tuketimi olur...

UGII

New member
Arkadaşlar bende yeni kasa manuel vites ceed almak istiyorum, özellikle şehiriçi trafikte yakıt değerleri nasıl. Birde kullanım açısından sıkıntı çekiyormusunuz kavrama olsun, yokuş kalkış desteği olsun. Birde otomatiklere göre gücü yere dahamı iyi aktarıyor. 0-100 değerleri dahamı iyi ?
Teşekkürler
Katolog değerlerine göre pek bir fark yok. 0.8 sn daha yavaş kalıyor otomatik.Ama hissedilen ivmelenme dersen manuel daha iyi.Yakıt tüketime konusunda otomatikte bir şey diyemem.Tork con. olduğu için otomatiğin konforu iyi fakat sanki arabada bir kasıntı var.Motor bırak gideyim diyor tork con. dur bakalım nereye diye cevap veriyor :) .Bu sebepten içeride bir uğultu oluşuyor test aracı 18 000 km de idi müzik kapalıyken bunu cok rahat hissedebiliyorsunuz Özellikle rampa tırmanırken. (Otomatik kullanan arkadaşlar bu konda kızmasınlar bana :) )
Yakıt tüketimine gelirsek benim aracım 6500 km'de.Bursa trafiğinde karma kullanıyorum.Ben ve abim kullanıyor.Gündüzleri kısa mesafelerde kontak kapama dahil ortalama tüketim 6.3 l/100.Bu değere sürekli klima açık.(Birde ben agresif kullanan bir insanım saat 11-01 arası yollar pek çekilmiyor )