Ynt: Tüketim Değerleriniz
[quote author=Josefsalvatini link=topic=66.msg28676#msg28676 date=1330529334]
Arkadaslar at sanziman tamamen keyfi ile ilgili nasil keyif icin para harcıyorsak bunun icinde alirkende kullanirkende fazla para veriyoruz
Son dönemlerde cikan yarı otomatikler ( çift kavrama hariç) benim paramla hic degeri yok asla ve asla almam acemi şoför gibi gezemem

Çift kavrama (dsg) muhteşem ona lafım yok bana göre tork konvertorlu yada çift kavrama bunun arası hikaye
Full sehir ici kullanmada cok yakıyor doğrudur ama herseyin Basi sag ayak size az yada cok yakmayı o sağlıyor kopru trafiğinde 2saat debriyaja basacağıma 2 lt o an fazla yakmakta hic sıkıntı yok

Ayda yaptığınız yola göre bu zevkin bedelini çıkarabilirsiniz
Kimimize yakıt cok fazla batar yaptıgı yolla alakalı ama cok yol yapan zaten manuel den max 1 lt fazla yakar oda yılda 400 lt ( 40.000 km icin

Bugünkü para ile 1500 tl ayda yaklaşık 120 tl ki bu cok önemli degil benim konforum ve lüksüm icin
Yılda 10.000 yapan ayda 50 tl fazla öder ( az yol yaptıgı icin tüketimi 1.5 lt fazladır ) bu da konfora ödenen bedeldir
Son olarak benim aracımın ortalama yakıtı 35.000 km nin 7.2-7.3 çıkar
Yılda 10.000 km yapan Arac kullanıcısı ort 3.000 km sinı uzun yolda kullanır ort yakıtı 5.5 dir
Kalan 7.000 km nin şehirici ortalamasını 8.7 alalım
Bunun matematik ort 7.74 dur
Aynı şekil kullanılan
Manuel aynı klasman aracı alalım
3000 km uzun yol 5.5 ( uzun yolda düz at aynı )
7.000 km 6.5
Bunun matematik ortalaması 6.2 dir
10.000 km de fark 150 lt yapar oda 570 tl yılda yapar
Hesap budur lütfen düz at farkı hesabında bunu göz ardı etmeyin ........ Herkese bu açıklayıcı olmuştur herhalde
[/quote]
Valla bana yeteri kadar açıklayıcı gelmedi....

Biraz daha açıklarsan sevinirim...

Yani kısacası herkese göre değişir, dediğin gibi kimine batar kimine batmaz....