..:: Günlük Sohbet ::..

slhyldz

New member
bence gözünü kapayıp al peugeotu abi çokca otomatigini kullanım 307den beri hatta bir tanasi tam essek niyetineydi 190binde satıldı ama birşeyi yoktu.halada cok arkadasımda var citroende ve pejo otomatigi olan hiçbirnde sorun yok. yenilerinde simdide sorun yapcagnı sanmıyorm sonucta garanti altında uzatılmısta olursa cicek olur.

meksika jettasına okadar para akıtıp dogusa mecbur olup dsg sıkınıtısıyla ugrasıcagma gözüm kapalı 308i alırım ne yalan soyliyim.
jettada (ledli bixenon varmı buarada abi) tam sirket aracı oldu. gözümde azcık lüks symbol bneim için. makyaj diye iki farını oynadılar bitti yine saldılar piyasaya 308 yepyeni valla mis gibide :)
arkadasımın babasında cc var mesela nekadar düzgün kullanır adam 1 ayda 2 kere dsg arızası verdi birinde 1 hafta kaldı serviste, arkadasımın a1'i gecen mekatronik değişti garantisi bitmek üzereyken yırttı oda.
astra 1.4 140lıkta aynı dedigin degerlerde abi asagısı zor arada kalmıs gitmekle gitmemek arasında bir motor :)
Sizinle tartışmaya girmek istemiyorum. Citroen hayranı ve geçmişinden bu güne kadar çıkarttığı araçları takip eden, bir yıl yeni kasa otomatik
307 kullanmış, 2006 yılından beri 170.000 km dirde bacanağımın ilk sahibi olarak kullandığı ve halen peugeot forumunu kullanan biri olarak şunu belirtmek istiyorum.
Benim aracım öğretmenden almıştım ve 75.000 km dedeydi. Boyasızdı pırıl pırıldı. Hemde rasim abinin sevdiği gibi SW du.
Uzun yolda termostadın bozulması, fan motorunun sigorta atması ve bobinin bozulması sebebi ile yolda perişan oldum.
Bir defa abs sensörü bozuldu 50 km yolu tın tın gitmek zorunda kaldım.
Bir defa marş motoru bozuldu yolda kaldım.
Korna bozuldu, camlar kendi kendine açılıp kapanıyordu, bagaj kapağı kildi vs....
Son olarakta şanzuman arızası verince 4000 tl ılzarar ederek sattım.
Bacanağım ilk sahibi ve aracını sadece yetkili servise götürür. 5500 tl verdi ve şanzumanı revizyona soktu. oda bir defa yolda kalmış.
İş arkadaşımın C5 i var ve sanroof kendi kendine açılıyor.
Girin forum.peugeotturkey.com adresine ve ne demek istediğimi anlayın.
Peugeot ve citroeni çok seviyorum ama elektronikte çok başarısızlar. şanzuman desen rezalet. Googleye bir defa Al4 şanzuman problem yazın bakın neler çıkıyor. Siz sorun yaşamamışssınız ama kullanıcıların çoğu bu sorunları yaşıyor. İstanbulun en meşhur otomatik şanzumancılarını bu araç sayesinde tanıdım :D

slhyldz

New member
Başınız sağ olsun. Peugeot şanzımanı Toyota'nın aldığı Aisin'den alıyor, ki o da sıkı bir marka. Motoru da yeni ve başarılı. Uzak durmam için tam olarak nelere bakmam gerekir? Teşekkürler tavsiyeler için.
Berkana verdiğim cevabı okursanız...
Özetle peugeot citroen mekanik elektronikte çok kötüler. Aracı sattığım gün notere giderken marş motoru bozuldu 200 tl verdim. :D Eğer aracın garantisi bitince satacaksanız sorun yok.

slhyldz

New member
Bu arada wolswagen hakkında bir yorum yapamam çünki hiç bilmediğim ve takip etmediğim bir araç. Herkez dsg der ama benim çevremde sadece bir kişi dsg ile sorun yaşadı oda garantiden halletti.

Bu iş aslında dsg nin dünyada milyonlarca olmasından öne geliyor. Önemli olan arıza yüzdesidir.
Örnek olarak diyelimki kia son 5 yılda 10.000 adet otomatik araç sattı ve 100 adetinde yani % 1 arıza oranı çıktı. Wolsvagen ise 100.000 adet satıp 1000 adetinde yani % 1 inde arıza çıkarttıysa her iki markanında arıza oranı aynıdır. Ama araç fazla olduğundan bize sanki çok arıza veriyor hissi veriyor.

slhyldz

New member
Bence 122lik jetta dsg highline bu sayılan araçların hepsinden iyi pejodaki motor aşırı yüklenmiş bir motor ömrü ne olur sıkıntı çıkarır mı bilinmez ama vw deki 1,4 122den ben çok sorun duymadım dsg için garanti uzatmak lazım.
Peugeotlar motor konusunda çok iyiler. Size kesinlikle katılmıyorum.

Berkan

New member
tartısmıyorzki fikrimi yazdım. bozuk yada hatalı araca denk gelmiş olabilirsin ben bende ve hiç bir arkadasımda olmadıgından bahsediyorum bu araçların civata sokmesi bile yetkili servisten baska yer görmemiş araçlar 1-2 degil enaz 10 tane tanıdıgımda akrabamda arkadasımda var hepsi sorunsuz. yalan olmasın hatta sadece 1tane 308 de(eski kasa olan) fan müşürü bozulmustu o degişti okadar.

dediğin gibi peugeot motorları gayet basarılılar dizel 1.4 ve 1.6 kendini kanıtlamış, benzinli 1.6 thp motorları bmw ortak zaten kullanılmayan model kalmadı miniden rcz-r a kadar heryere uzanıyor liste cok kabarık :)

slhyldz

New member
Olabilir. Birde 17 yılda öğrendiğim birşey var. Bir aracın orjinalliğini ne kadar bozarsanız o araç o kadar arızaya meyil kazanıyor. Peugetlarında sevmediği tek şey tüp ve extradan eklenen elektronik aksesuarlardır. Belkide ondan çok arızalanıyorlar. Genelde arızalanan araçların hepsi oynanmış oluyor çünki. Ben bir defa alarm taktıracaktım. Adam peugeotlara alarm takmıyoruz başımız ağrıyor sonra demişti :D
Ama şu kesinki elektronikte en sabıkalı firmalar Fransadan çıkıyor.

tartısmıyorzki fikrimi yazdım. bozuk yada hatalı araca denk gelmiş olabilirsin ben bende ve hiç bir arkadasımda olmadıgından bahsediyorum bu araçların civata sokmesi bile yetkili servisten baska yer görmemiş araçlar 1-2 degil enaz 10 tane tanıdıgımda akrabamda arkadasımda var hepsi sorunsuz. yalan olmasın hatta sadece 1tane 308 de(eski kasa olan) fan müşürü bozulmustu o degişti okadar.

dediğin gibi peugeot motorları gayet basarılılar dizel 1.4 ve 1.6 kendini kanıtlamış, benzinli 1.6 thp motorları bmw ortak zaten kullanılmayan model kalmadı miniden rcz-r a kadar heryere uzanıyor liste cok kabarık :)

Serkan OĞUZ

New member
Fransızlar elektronik konusunda oldukça kötüler bir arkadaşım yepyeni C5 ile elektronik sıkıntılar yüzüne aklını yiyecekti sonunda sattı kurtuldu ancak motor konusunda iyiler. En azından elektronik kısmına nazaran çok daha iyiler.

slhyldz

New member
Günaydın.
Bugün i30 elite SW bakmaya gideceğim. Bakalım ne olacak. Kaşınmaya başladım yine.

rayen

Super Moderator
Kesin pazarlıklara başlarsın. :)

slhyldz

New member
Satıcının bana çok iyi bir teklif yapması lazım. Yoksa bugun kandırması çok zor :D

rayen

Super Moderator
Bizim burdaki bayilerde canlısı yok. Kağıt üzerinde konuşuyoruz. :)
Ne fiyat aldın bu yavruya. :D

slhyldz

New member
Bütün fotoları aynı anda yüklemedi. Büyük geldi herhalde.
Araç test sürüşünü dediğim gibi bugün yaptım. Parkurun kısa olması sebebi ile sadece bozuk zeminde süspansiyonu test edebildim. Oda çok hoşuma gitti. İrili ufaklı birçok çukura girdim, bariyerden geçtim ve hiç rahatsız olmadım. Darbeleri çok iyi emiyor.
Ön koltuk fonksiyonu çok iyi ama koltuk uzunluğu 1-2 cm. daha uzun olsaydı mükemmel olurdu. Bu arada üzerindeki lastikler continantel olarak değişmiş, demekki eleştiriler ve memnuniyetsizlikler kayda alınıyor. Bence kalite problemlerindede iyileştirmeler kesinlikle vardır.

Gelelim fiyatına;
Peşin alım 71.000 ₺ Kredili alımda ise 74.000 ₺ Dedim 68,500₺ fiyat alanlar varmış. Onlar öğretmen indiriminden yararlanmıştır dedi.
Benim aracı ise 33.000 ₺ ye saydı.

slhyldz

New member
En hoşuma gidende şu oldu.
15.000 km. bakımı sadece 350 ₺. Pazarlığada açık.:D
Her türlü aksesuar var. Mesela led paket 1600 ₺. Bence kiadan her türlü iyi.