..:: Günlük Sohbet ::..

MuSTaNG

New member
Benim eski arabam hala mehmet gazihan yazılımıyla devam ediyo şu an aracın 4. senesi bitti 130 binde araç ve yazılımda hala bi sıkıntı olmadı.. Bi tek bu sitede değil bi çok sitede gazihan'la ilgili bir çok memnuniyet ve şikayet var ama ben bugün tekrardan dizele dönsem bu adamdan başkasına arabamı dokundurtmam..

berkan1981

New member
Selam bu cw ceed a/t depoyu fulledim 840 km gosterdi yol bilgisayarı ama 720 km yaptım ben mazot hesabından anlamam ne yakmis oluyor şimdi bu arac birde aradaki km farki neden böyle çıktı ?

slhyldz

New member
Depo dolum fiyatı / 720 km = 1km de yaktığı tutar.
1 km fiyatı * 100 / mazot litre fiyatı = lt/100 ortalamasını bulursun. (100 km'de kaç litre yaktığı)

İlk başta gösterdiğide aracın tahmini gideceği mesafe. Kullanımıza göre bu değişiyor. Artar veya azalır. Ben ilk fullediğimde 850 civarı gösteriyor. 70-80 km hızlarda 10-15 km kullandığım halde 3-5 km düşüyor.
[MENTION=8]c@n[/MENTION] Bugün Kartal sanayide tanıştığım birisi 90 km hızı hiç geçmeden sakin kullanarak tam 1400 km yol gitmiş. Yol bilgisayarı hala 60 km gösteriyormuş. 2012 eski kasa 115 hp manuel araçla.

Selam bu cw ceed a/t depoyu fulledim 840 km gosterdi yol bilgisayarı ama 720 km yaptım ben mazot hesabından anlamam ne yakmis oluyor şimdi bu arac birde aradaki km farki neden böyle çıktı ?

unalks

New member
selam hayırlı pazarlar. geçen bir konuda okudum yoğunluktan kaynadı gitti ilk 1,000 km de bakım var mı araçlarda ?
ayrıca vites devir göstergesinde yükseltmenin yanı sıra vites düşür uyarısı var mı bende sadece yükseltme devirini gösteriyor ?

rayen

Super Moderator
İlk 1000 km'de bakım yok. Ancak bazı servisler iyi niyet göstergesi olarak yağını, suyunu, kontrol etmek için çağırıyorlar. Ücretsizdir. Örneğin partner teepe aldığımda çağırmışlardı ve yağın eksildiğini görmüştük. Yağı tamamladılar, ücret almadılar. Aynı kontrolü sizde yapabilirsiniz. Gidersiniz, Ücret var mı diye sorarsınız. İsterlerse şikayet edersiniz. Ama benim önerim 7500 kmde yağı, yağ filitresini ve hava filitresini kendiniz değiştirin. Filtreleri servisten, yaği da aldığınız yerde değiştirebilirsiniz.
vites düşür uyarısı var, 3 de giderken hızı kesin, sonra hafif gaz verin aşağı ok işareti ile 2 uyarısı çıkar.

unalks

New member
aynen rasim abi önceki aracım benimde cıtroendi çağırmışlardı ewet ücretsiz olarak koltuk koruma vs bile yaptılar. yani devirli kullandığım içn mi acaba hiç düşürme uyarısına rastlamadım hani yükseltme uyarısı çıkıyorsa demekki devirsiz kullansam oda çıkar ama kafama takıldı deneyeceğim. mazot dış kapağını gevşemiş vs diyerek değiştirmediler zaten eski hali emanet gibi duruyodu ama şimdide sanırım benim kafama takıldığı için hala çıkma parça gibi duruyomuş gibime geliyor. servisteki araçlara o gün baktım dokunduğunda hareket bile etmiyor benimki resmen sallanıyor kilitli olsa bile bir öneriniz var mı bu konuda ?

rayen

Super Moderator
Depo kapağı gövdeden farklı olarak çıkıntı yapıyorsa değişim isteği ile kayıt açtır açmak zorundalar. Açmazlar ile servisin içinde servisde görünecek biçimde kapağın fotograflArını çek çelik motora gönder, Servisi şikayet ederek durumu anlat. Uğraşamam diyorsan başka servise git.

unalks

New member
sağ ön camın altında sünger gibi birşey pörtlemiş söyledim camın fitili dediler neden diğer tarafta yok olabilecek bir durum dediler sırf sökülecek diye fazla üstelemedim biliyorumki orjinali tutmayacak daa 2 aylık araçtan soğuatacaklar beni. ama depo kapağı hiç olmazsa dış parçalardan bu fikir iyi oldu abi biraz direteyim pazrtesi günü tekrar gidip.

rayen

Super Moderator
Arabada kusur olarak ne görüyorsan fotografla mail olarak at. istersen o süngerleri plastik bir aparatla içeri it. Dengesiz bir şey varsa zaten tekrar ortaya çıkar o Zaman gerekirse göğüs değişimi istersin. Değişimden korkma.

unalks

New member
anladım abi tamamdır sanırım serviste biraz daha yırtıcı olmak lazım ricayla minnetle sadece baştan savıyolar :(

HAKAN1979

New member
2.el premıum arıyorum bilginiz olsun...

Sent from my iPhone using Tapatalk

ErbekOtomotiv

New member
Manuel otomatik ? [MENTION=769]HAKAN1979[/MENTION]
Bir de kac model düşünüyorsunuz?

ErbekOtomotiv

New member
Concept Plusla karıştırdım sanırım ? [MENTION=8]c@n[/MENTION]

Berkan

New member
selam hayırlı pazarlar. geçen bir konuda okudum yoğunluktan kaynadı gitti ilk 1,000 km de bakım var mı araçlarda ?
ayrıca vites devir göstergesinde yükseltmenin yanı sıra vites düşür uyarısı var mı bende sadece yükseltme devirini gösteriyor ?
daha çok böyle yüksek vitese stop edicekmiş gibi olucagı zaman düşür ibaresi cıkıyor normalde kolay kolay göremessin :)

MuSTaNG

New member
Arkadaşlar Pro ceed GT düşünen varsa 2 tane arkadaşımda var, siyah 10 bin km ve beyaz 20 bin km'de beyaz olanın aciliyeti var fiyatta yardımcı olacağını söyledi haberiniz olsun..

c@n

Super Moderator
Satılık bölümüne ilan açarsan ve link koyarsan daha iyi olur.. :) [MENTION=371]MuSTaNG[/MENTION]