Kasko Hakkında

GOGO

New member
Eski bir sigorta acentesi sahibi olarak sistemle ilgili çoğu eleştirilerinize katılmakla beraber kasko sigortasını sadece arabanın kaportasına gelecek hasarlara karşı ya da hırsızlığa karşı alınmış bir önlem olarak görmemenizi tavsiye ederim. Zira kullanmak kimseye nasip olmaz inşallah ama bu poliçe Allah korusun aracınızla zarar verdiğiniz diğer araçtaki ya da yolda yürüyen ya da sizin aracınızdaki insanların yaralanma veya ölüm durumunda bile tedavi ya da hukuksal maliyetlerine belli limitler dahilinde destek oluyor. Ha bunları belli hasarlarda trafik sigortası da yapıyor denebilir ama kasko onun yetmediği yerde devreye giriyor zaten ya da başka bir araçla olmamış kazalarda zaten trafik sigortası devreye girmez.
Sigorta şirketlerini kandırma konusunda kul hakkı yendiği görüşünüze tamamen katılıyorum çünkü şirketler her sene ürettikleri poliçe ve ödedikleri hasar miktarını baz almak suretiyle (risk analizi vs gibi daha bir çok kriter de var tabi) ve piyasa şartlarını da göz önüne alarak fiyatlamaya giderler. Hele ki tutanakla kaza beyanı sistemine geçildikten sonra art niyetli sigortalılar tavan yaptılar. Eksik evrakla ya da alkollü kaza yapıp, ertesi gün eksikleri giderdikten sonra 1-2 gün sonrasına da tutanağı düzenlediniz mi oldu bitti maşallah çatır çatır alırsınız paranızı. Yeter ki karşı tarafı ikna edin. Tabi o para da diğer poliçe sahiplerinden çıkar burası doğru.
Bana göre yanlış olan sigortaya verilen primin bir gereksiz masraf olarak görülmesidir. Hepimiz burada emek verip çalışıp kazandığımız parayla araba sahibi olmuş insanlarız. Belki ailesinin desteğiyle araç sahibi olan genç arkadaşlar da vardır ama o da sonuçta ailelerinin emeğinin karşılığıdır. Bu aracın Allah korusun kimse zarar görmeden bir şekilde (kaza, deprem, yangın, sel vs) pert olduğunu varsayalım. Bu durumda nasıl olsa yıllardır kasko yaptırmadım ve ödemediğim primler de cebimde, biriken parayla gidip yenisini alayım diyebilecek durumda olan ya da bunu diyebilecek durumda olup da hiç içi cız etmeyecek kaç kişi var merak ediyorum. İşte böyle istenmeyen durumlarda sigorta insana derin bir oh çektirir ve o her ay kredi kartı ekstresinde görüp görüp ulan bitmedi gitti dediğiniz harcama kalemi için kendinizi tebrik edersiniz. Ayrıca hatırlatmak isterim ki her hasar sizinki gibi 400 TL olmuyor. 1,5 sene önce 2003 model Audi A4 1.8T aracımız kasko değeri 31.000 TL iken öyle bir darbe aldı ki eksper bile 32.000 TL parça ve işçilik tespiti karşısında şaşırdı kaldı. Biz de neticede biraz pazarlıkla 33.000 TL yi şirketten alıp yolumuza baktık. Bu çok basit bir örnek.
Ben eskiden para kazandığım bu sektöre şu anda arabamı, evimi ve sağlığımı sigortalatmak suretiyle müşteri durumdayım ve ödediğim primin acenta ve genel müdürlük arasındaki dağılımını dahi bilmeme rağmen zoruma gitmiyor.
Fikrinize tabi ki saygı duyuyorum, ben de sadece görüşümü yazmak istedim.

rayen

Super Moderator
Şimdi kasko ve trafik poliçelerim geldi. Hasar kaydı olmayan 2010 Cee'd Sw için trafik sigortası (Ankara) 245,14 Tl, Axa genişletilmiş mavi kasko 859,30 TL.

c@n

Super Moderator
19 yıldır araba kullanıyorum. Şu ana kadar 3 araba değiştirdim. Hiç birini kasko yaptırmadım. Allaha şükür ciddi hiç bir kazam yok. Bir kez arabamın 2009 da(arabamı her yere bırakmam ama) Etiler' in merkezindede bir şey olmaz dedim gece kilidiyle oynamışlar. Kaportaya zarar vermişler toplamda 400 TL masrafım oldu. Allah korusun ama yine bir şey olsun paşalar gibi cebimden öder yaptırırım. Sonuçta nerden baksanız 19 yılda bir araba parası karda sayılırım. Hımm tam terside olabilirdi. Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
Benim canımı sıkan bu memlektte çok acayip şeyler oluyor. Yok hasarsızlık yok bilmemne. %30 hasarsızlığınız var ama zam geldi aynı para. Yaw adam içki içiyor araba kullanıyor, kaza yapıyor eksper ile olayı ayarlıyor. Aracı perte çıkarıp parasını alıyor. Bunu yapan adamda sanıyorki ( işte salaklık burada başlıyor, bu günahkar adam kul hakkı yediğinin farkındada değil, kimiside farkında işine gelmiyor )parasını sigorta şirketinden alıyor. Bunca zaman o kadar para ödedim kaskoya. bunu hak görüyor kendinde. Yaw o sigorta şirketinin yapacağı belli. Sen parayı sigorta şirketinden almıyon ki kasko sistemine üye olan diğer sigortalılardan alıyorsun asıl. Sigorta şirketi masrafları kimden tahsil edecek diğer araçlarını sigortalayanlara zam yapacak.
Hiç bir zaman mantıklı gelmedi. Araba fiyatlarının son 10 yılda dolar bazında hemen hemen yerinde saydığı bu memlekette kasko fiyatları sürekli yükseliyor. Ben de kasko yapmıyorum. Umarım bir gün çok pişman olmam. Ama içimden gelmiyor. Parasında değilim kandırılıyorum. Sistem adil işlemiyor. Yeni sistemin ayrıntılarını okumadım. Ona bir bakmakta fayda var.
Gerçi sistem ne kadar düzgün olsada iş bizde bitiyor. Çünkü birçoğumuz sistemi geliştirmek yerine açıklarından faydalanmaya çalışıyoruz.
Sorun sistemde değil... çok zeki olduğunu sanan yurdum insanında... Herkes adam gibi davransa (sahte kaza tutanakları vs.) sistemin adil işlemediği sonucuna varmazdınız. Neticede sistemide biz kuruyoruz ve biz bozuyoruz....

rayen

Super Moderator
Biraz daha sert durayım dedim. ;)

akenatons

New member
Hayırlı olsun abi tanıyamadım yeminle :D:D

gorkemsin

New member
Sorun sistemde değil... çok zeki olduğunu sanan yurdum insanında... Herkes adam gibi davransa (sahte kaza tutanakları vs.) sistemin adil işlemediği sonucuna varmazdınız. Neticede sistemide biz kuruyoruz ve biz bozuyoruz....

Yeni sistemi bilmiyorum. Aslında merakda ediyorum. İnceleme fırsatı bulamadım. Ama sistemdede sorun varki bu olaylar dönebiliyor.

Ayrıca mevcut sistemde adil işlemiyor. Adil işlese eminim birçoğunun kasko ödemesi oldukça düşerdi.

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: Kasko Hakkında

2260 kasko 560 trafik yeni aracın yuh diyorum :)

TeamPASAOGLU*

gorkemsin

New member
GOGO Size katılıyorum.
İnanın doğru işleyen birsistemin içinde bende olmak isterim. Gereksiz bir masraf olarak görmüyorum gerçekten. Bir gün Allah korusun büyük bir kaza geçiririm zora düşerim. İyi işleyen sistemde verdiğim para helali hoş olsun. emek var acenta da kazansın, genel müdürlükte, oralarda ter döken her emekçide. Ama ben %95 oranında kurallara uyan bir sürücüyüm.Son üç aydatek yaptığımyanlış sadece yeni aldığım ceed i test etmek, birazda motor kendini bulsun diye Bolu ya giderken anlık 190 km hız yapmam.Neden aynı kefeye konuyorum o zaman deli dolu araç kullanala.
Bu memlekette aracının kaskosunada güvenerek deli dolu araç kullanan var.
Çok basit bir çözüm örneğin hız limitini aşarak ceza yiyen, hatalı sollama veya kırmızı ışık ihlali yaparak ceza yiyen bir sürücünün ödemesi gereken kasko primini bir sonrakisene iki katına çıkarsınlar. Milletide biraz caydırır bu tarz hatalar yapmaktan. Ama doğru buda olmaz, neden? Bunu sigorta şirketleri istemez. Bir sonraki sene kimse kasko yapmaz. En güzeli kaskoyu ortadan kaldırmak:) Zorunlu trafik sigortasını güçlendireceksin, kaskoya yaklaştıracaksın mümkün olduğunca. Ağır şartlar getireceksin bu tarz. Yeni sistemde bu tip şeyler var galiba ama şartları gerçekten ağırlaştıracaksın.

berkural34

New member
Bende dun axa genisletilmis mavi kasko yaptirdim 2.100 lira , hasarsizligimi bozmustum arti ceza varmis galiba. Trafik sigortasi yine axa 305 lira , gecen sene 308 lira odemis bayii.

descartes

New member
Bende yeni trafik sigortası yaptırdım. Aracım pro ceed tek kapı olunca spor arac kategorisine alıyor şirketler e yaşımızda genç bu yüzden çok ucuk fiyatlar aldım sigortacılardan en son tanıdıgım bir brooker dan 427 liraya trafik sigortamı yaptırdım. Kasko için elimde 1600 tl gibi fiyatlar var bana yüksek geliyor. Eğer daha ucuz yapabileceğimiz bir yer varsa bilgi verebilirseniz sevinirim.

Srhn

New member
Ynt: Kasko Hakkında

Bende yeni trafik sigortası yaptırdım. Aracım pro ceed tek kapı olunca spor arac kategorisine alıyor şirketler e yaşımızda genç bu yüzden çok ucuk fiyatlar aldım sigortacılardan en son tanıdıgım bir brooker dan 427 liraya trafik sigortamı yaptırdım. Kasko için elimde 1600 tl gibi fiyatlar var bana yüksek geliyor. Eğer daha ucuz yapabileceğimiz bir yer varsa bilgi verebilirseniz sevinirim.
1600liraya bulduysan iyi bnce bn gecn sene 1800liraya yaptrmstm

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bmx

New member
Cevap: Ynt: Kasko Hakkında

Şimdi Sigortam netten kasko yaptırdım Yüzde 40 hasarsızlık var 2010 Ceed Otomatik dizel yüzde 5 indirimle 1317 TL.
Anadolu sigorta genişletilmiş kasko orjinal parçalar kullanılacak.1 hasarda hasarsızlık indirimini bozmuyor.2. hasarda şu anki bulunduğum kademeden indirim sağlıyor.
ihtayari mali mesuliyeti limitsiz yaptım.yani karşı tarafa verilen hasarda limitsiz teminat.
Ne olur ne olmaz ortalık porsche kaynıyor.
trafik sigortamda 291 TL axa'dan

alp2er

New member
daha dun trafık sıgortamı yaptırdım, axa'dan 495 tl 3 taksit :(
kasko içinde 2600tl fiyat verdiler!

sımdı dıger fırmalardan teklıf alıyorum. anadolusıgorta 2000 cıvarı verdı... (ihtayari mali mesuliyeti 100,000tl)
33 yaş, 1 tane bıle kazam yok, arac 2011 proceed cool plus otomatıkvıtes....

babag

New member
Arkadaşlar ben fiyatlara inanamıyorum valla
2 ay oldu 820 tl kasko 290 tl trafik yaptirdim 3 yillik hasarsizlik var. Sizinkiler neden bu kadar yuksek kaza mi var

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk HD

alp2er

New member
Arkadaşlar ben fiyatlara inanamıyorum valla
2 ay oldu 820 tl kasko 290 tl trafik yaptirdim 3 yillik hasarsizlik var. Sizinkiler neden bu kadar yuksek kaza mi var

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk HD
yaş, yaşanılan şehir-bolge, meslek, vs bır suru krıter var...

Srhn

New member
Bende 2012 pro ceed aracıma 1570 kasko 308 trafik sigortası ödedim yaş 24 ayrıca kaskomda %30 hasarsızlık indirimi vardı