Yeni yıl zamları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akrepkral86

New member
Arkadaşlar herkesin yeni yılı kutlu olsun yeni yıl iyi geçti fakat zamlarıda beraberinde getirdi 1600cc'ye kadar olan araçlardaki ÖTV oranı %40'dan %45'e yükseldi yani bizim araçlar 4-5 bin daha artacak fiyatı bu arada sırf araçlara değil benzine,motorine kısacası herşeye büyük zamlar geldi bu konuda devletin ne yapmak istediğini anlamadım ekonomiyi rahatlatıcağına ekonomiyi daha kötüye götürmeye çalışıyor burada işin siyasi kısmına girmek istemiyorum çünkü herkesin görüşü farklıdır ve saygı duyarım ancak bu gidişle 1970'lerdeki hale tekrar dönmeyelimde o devirde yaşayanlar bilirler ekmek,gaz kuyruklarını ben yaşamadım fakat duydum o kötü günleri Allah bizi beterinden saklasın ne diyeyim çok kötümserde olmak istemiyorum

huss25

New member
Arkadaşlar herkesin yeni yılı kutlu olsun yeni yıl iyi geçti fakat zamlarıda beraberinde getirdi 1600cc'ye kadar olan araçlardaki ÖTV oranı %40'dan %45'e yükseldi yani bizim araçlar 4-5 bin daha artacak fiyatı bu arada sırf araçlara değil benzine,motorine kısacası herşeye büyük zamlar geldi bu konuda devletin ne yapmak istediğini anlamadım ekonomiyi rahatlatıcağına ekonomiyi daha kötüye götürmeye çalışıyor burada işin siyasi kısmına girmek istemiyorum çünkü herkesin görüşü farklıdır ve saygı duyarım ancak bu gidişle 1970'lerdeki hale tekrar dönmeyelimde o devirde yaşayanlar bilirler ekmek,gaz kuyruklarını ben yaşamadım fakat duydum o kötü günleri Allah bizi beterinden saklasın ne diyeyim çok kötümserde olmak istemiyorum
kısaca özetlemek gerekirse aşırı tüketime engel olmaya çalışıyor devlet tasarruf oranımız çok düşük hindistandan bile daha az tasarruf ediyoruz petrol zamları dolar fiyatlarındaki zıplamadan kaynaklı diye açıklama yapıldı şunu unutmamamız lazım ki bu ülkede herkez 2 yıl dişini sıkıp tasarruf etse üçüncü yıldan itibaren gözle görülür bir rahatlama olur ne olur her yıl 2 bin tl telefonlara para vermesek ne olur 24 ay taksitle ayakkabı alıp ayakkabılıkta üst üste ayakkabıları yığmasak vs neyse kısacası bizim halkımız yorgan ayak mesafesini yapamadığı için bunu devlet yapmak zorunda devlet vergileri nekadar artırırsa artırsın halkın alım gücü daha önemlidir ve vergilerin artmasına rağmen talep hiç düşmüyor çok enteresan bi milletiz vesselam üretmeye kimse yanaşmıyor ama harcama dedin mi hurra diye saldırıyoruz abim iphone 5 aldı şimdi 5s aldı bir yıl olmadı ve 2013 yılı içinde 4 araç değişti son hatırladığım passat aldı onu sattı octavia aldı kaybettik kendimizi sonumuz hayır olur inşallah.

ceed61

New member
cee'd CONCEPT PLUSManuel1.6Dizel128 PS65.650 TL
Bu ne arkadaşşşşşşşşşşşşşş

huss25

New member
cee'd CONCEPT PLUSManuel1.6Dizel128 PS65.650 TL
Bu ne arkadaşşşşşşşşşşşşşş
neden şaşırdınız ünlük sohbet kısmına yılbaşından hemen önce yazmıştım aracımı ani bir durumdan ötürü satmak üzereydim yılbaşından sonra manuelin fiyatı 65 otomatiğin 70 bin olur demiştim dolar euro kurundan haberiniz vardır sanırım

huss25

New member
buyrun buda yazım

Cevap: ..:: Günlük Sohbet ::..

fiyat araştırması yaptım lakin ya milletin eurodan haberi yok yada bu arabanın ikinci eli gerçekten ölü 51 bin tlye concenpt plus otomatik yazmış herif satamıyor 12 binde kusur yok demiş ayrıca bahsi geçen aracın fiyatı 65 bin manuelin fiyatı 61,550 ki yılbaşından sonra bu kur ile 65 bin altı zor otomatik için bu fiyat 70 bin ama aracımı 53 den yazmayı düşünüyordum demekki kimse yüzüne bakmayacak neyse arkadaşlar bu iş olmaz görünüyor bugün gidip kasgo ile trafik sigortasını yenileyecektim onları halledeyim bari kesin bir karara varmadan burayı meşgul ettiğim için kusura bakmayın ayrıca aracımdan tamamen memnunum başka bir fırsat için satmayı düşünmüştüm olmadı hayırlısı.​

inimicus

New member
Meğer devletimiz ne kadar da bizi düşünüyormuş? :) Tüketimi frenlemek için zam yapıldı açıklaması kadar nahif bir açıklama da beklemiyordum doğrusu... Tamam aşırı tüketmeyelim o konuda sonuna kadar haklısınız ama affedersiniz itten kopuktan alamadığı vergileri bana ÖTV (ki kendisi tamamen kanunsuz bir uydurma vergidir) olarak yansıtan devlete de "bizi koruyorlar aman ne iyi" diyemem kimse kusura bakmasın (biraz fazlaca duyduğumuz bu deyimi kullandım yine). Kendi yarattıkları ekonomik krizin (bakınız yolsuzluk tutuklamaları sonucu %15 değer kaybeden borsa ve coşan döviz kurları) faturasını bize vergi olarak yansıtan bir hükumete asla bu gözle bakamam.

huss25

New member
Meğer devletimiz ne kadar da bizi düşünüyormuş? :) Tüketimi frenlemek için zam yapıldı açıklaması kadar nahif bir açıklama da beklemiyordum doğrusu... Tamam aşırı tüketmeyelim o konuda sonuna kadar haklısınız ama affedersiniz itten kopuktan alamadığı vergileri bana ÖTV (ki kendisi tamamen kanunsuz bir uydurma vergidir) olarak yansıtan devlete de "bizi koruyorlar aman ne iyi" diyemem kimse kusura bakmasın (biraz fazlaca duyduğumuz bu deyimi kullandım yine). Kendi yarattıkları ekonomik krizin (bakınız yolsuzluk tutuklamaları sonucu %15 değer kaybeden borsa ve coşan döviz kurları) faturasını bize vergi olarak yansıtan bir hükumete asla bu gözle bakamam.
bakışaçısı ama ben olsam yargılama bitmeden kimseyi suçlamazdım bu kur artışı için adliye önünde bildiri dağıtan savcı cübeesi giymiş savcı gibi davranmayı öğrenememiş kişileri suçlamanız daha doğru olur ben ötvyi savunmadım yapılan zamlar kur artışından kaynaklı diye belirttim ötvde çok önceleri çıkmış bi uygulama kredi kartlarında yapılan sınırlamayı devlet bizi düşünüyor diye belirttim ve hala aynı düşüncedeyim kimse kazanmadığı parayı harcamasın önce kazanıp sonra harcamak bana daha mantıklı geliyor.

inimicus

New member
Doğrudur, işlerin normal gittiği bir ülkede yargılama bitmeden kimse suçlanamaz ona katılırım. Ama dediğim gibi sadece normal ülkelerde. Neyse, konu politika ve görüş ayrılıklarına giriyor o yüzden uzatmayayım. Moderatör arkadaşları da zor durumda bırakmak istemem.

dellobaltino

New member
bakışaçısı ama ben olsam yargılama bitmeden kimseyi suçlamazdım bu kur artışı için adliye önünde bildiri dağıtan savcı cübeesi giymiş savcı gibi davranmayı öğrenememiş kişileri suçlamanız daha doğru olur ben ötvyi savunmadım yapılan zamlar kur artışından kaynaklı diye belirttim ötvde çok önceleri çıkmış bi uygulama kredi kartlarında yapılan sınırlamayı devlet bizi düşünüyor diye belirttim ve hala aynı düşüncedeyim kimse kazanmadığı parayı harcamasın önce kazanıp sonra harcamak bana daha mantıklı geliyor.
Devlet bizi dusunuyormus. evet dusunuyor ben bu vatandaşa daha ne kadar yerleştirebiliyorum diye düşünüyor! Adliye önünde bildiri dağıtmış da onu görmüyomuşuz da kur o yüzden yükselmişmiş. Vay be öyle iki savcı iki avukat bildiri dağıtınca ulke ne hale geliyomuş meğer. Adamlar çalsın soysun ben bildiri dağıtan savcıyı suclayayım. Bırakın bu yargılama bitmeden kimseyi suclamayalım ayaklarını. bakan cocugu evinde 6 tane boyum büyüklüğünde kasayla yakalansın banka müdürü ayakkabı kutusunda milyon dolarlarla yakalansın ben de senin gibi parti sempatizanları gibi üç maymunu oynayıp bildiri dağıtan savcıyı suçlayayım öylemi. Senin zihniyetin mahkeme mahkum etse ona da bir kulp bulur!

06meto06

New member
bundan kısa bir süre öncede reklamlarda halk daha çok alışveriş yapsın diye AL-VER EKONOMİYE CAN VER diye her kanalda çıkıyodu . ozaman halkın neyi düşünülüyordu acaba... bu ne tezatlık... :confused:

rayen

Super Moderator
Devlet (ki ben hükümet demeyi tercih ediyorum) vatandaşın kredi kartına sınırlama getirip, vatandaşını düşünüyormuş gibi yapacağına, asıl bu vatandaş kredi kartını hangi amaçla kullanıyor diye düşünsün. Kredi kartını kullanan vatandaşların büyük çoğunluğu cebinde para olmadığı için, yaşamını sürdürebilmek için bu kartları kullanıyor. Kredi kartı borcunu, başka kredi kartıyla kapatıyor. Ne yapsın evde oturup sefalet içerisinde sürünsün mü? ya da eve ekmek götürmek için ayakkabı kutusu yolunu mu gözlesin?
Vatandaş gittiği yere kadar deyip kredi kartı kozunu kullanıyor. Nasıl olsa bir gün mali af çıkar faizler silinir diye bekliyor. Benim gibi kredi kartını günü gününe ödeyenler de keriz oluyor ama ben vatandaşın çoğunun durumunu bildiğim için onlara kızamıyorum. Devletin görevi vatandaşına çağdaş yaşam koşullarını hazırlamaktır, açlık sınırında nasıl cambazlık yapılırı yaşatmak değildir.
Bu forumda bulunanların büyük çoğunluğunun da tuzu kurudur. En azından bir arabamız var. Ama bu durum gerçekleri görmemize engel değildir.
Bu gerçekleri görüp söylemek de siyaset değildir. Söz konusu durumu hangi siyasi parti yaşatırsa yaşatsın tepki aynı olmalıdır. Emeğinin karşılığını almak, çağdaş bir yaşam sürme isteği her insanın hakkı olmalıdır. Bize bu yaşamı layık görmeyenleri beddua kurumuna havale ediyorum.

bmx

New member
Son yıllarda tüketim dehşet arttı taksiti sınırlandırmak doğru.Benzin zaten dolara bağlı yapacak yok.
ÖTV biraz saçma olmuş bu millet o farkı verir yine alır o arabayı.şunuda belirteyim zengin olanda ağlıyor fakir olanda.
10 Yıl önce orta sınıf ve altı olan semtimizde şu anda 230 araçlık otopark açıldı yer yok.Yedekte bekleyen 30 kişi var.
Evlerin önü araçtan geçilmiyor.benim ceed otoparkta en garibanı kalıyor.Porsche cayenna,panemara -A5-A6 bmw 3-5 Mercedes S E serileri
lüx ne isterseniz var öyle 1-2 tanede değil.10-15 sene önce semtimiz için böyle bir şey söyleseler hiç kimse inanmazdı başta ben.
Sanırım yakında orta direk diye bir şey kalmayacak ya zengin ya fakir.
Gençlere'de tasarrufu öğretmek lazım çok şımarık bir nesil yetişiyor.

Emre Akçay

New member
Ya bu ÖTV 99 depreminden sonra geçici konulan vergi değil mi? Ne oldu da 15 senedir düzenli hale geldi. %145 vergi nedir ya şaka gibi. :)

yorum yapmamak için kendimi zor tutuyorum ama yapmayacağım çünkü son zamanlarda ağzımın ayarı kaçtı.....

allah sonumuzu hayır getirsin..............

cevap yazmayacağım dedim ama bu cümlenin üstüne iki satır yazmazsam çok bu gece uyku uyuyamam....

yargılama bitmeden suçlayamazmısız gazeteler televizyonlar bangır bangır gösteriyor. kasetler vs ortada dolaşıyor buda yetmezmiş gibi bilmem kaç yüz tane polisi, müdürü, savcıyı görevden alıyorsun (bunları zaten sen getirmiştin dürüstler diye)

içeride 5-6 senedir suçsuz yatan onca asker, gazeteci, yazar,.... (içince bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş canını ortaya koymuş insanlar) bunlara ses çıkartmayacaksın sonra bana gelmiş üç beş tane zatı muhteremin kuyruğuna basılınca yargılama bitmeden suçlayamazsın.....

dellobaltino

New member
Son yıllarda tüketim dehşet arttı taksiti sınırlandırmak doğru.Benzin zaten dolara bağlı yapacak yok.
ÖTV biraz saçma olmuş bu millet o farkı verir yine alır o arabayı.şunuda belirteyim zengin olanda ağlıyor fakir olanda.
10 Yıl önce orta sınıf ve altı olan semtimizde şu anda 230 araçlık otopark açıldı yer yok.Yedekte bekleyen 30 kişi var.
Evlerin önü araçtan geçilmiyor.benim ceed otoparkta en garibanı kalıyor.Porsche cayenna,panemara -A5-A6 bmw 3-5 Mercedes S E serileri
lüx ne isterseniz var öyle 1-2 tanede değil.10-15 sene önce semtimiz için böyle bir şey söyleseler hiç kimse inanmazdı başta ben.
Sanırım yakında orta direk diye bir şey kalmayacak ya zengin ya fakir.
Gençlere'de tasarrufu öğretmek lazım çok şımarık bir nesil yetişiyor.
Hocam senin semt de baya kodamanmıs porscheler falan benim ceed gariban kalıyor demissin. sen gel bi de benim semti gör :) abart eksozlu sahinlerin icinde benim ceed kral :))

neyse site yöneticilerinden ve modoretör arkadaşlardan özür dileyerek kendimce bu konuyu kapatıyorum....

Serkan OĞUZ

New member
Neyi doğru düzgün yapmışız ki,neyin sınırını,dozunu,ayarını bugüne kadar tutturabilmişiz ki.Yapılan herşey her zaman uç noktalarda.Rasim abinin dediği söz çok kısa ve öz bir cümle,açlıktan nasıl cambazlık yapılır en iyi bu memlekette görülür,bu ülkede yaşayan yada yaşayabilen vatandaş bence hemen hemen her yerde yaşar.Ayağını yorganına göre uzatmayan insanların olduğu düşünülen ve herkesin bir bir incelenebildiği bu sistemde dengesiz harcama yapanların kartlarına bir sınır getirseler en azından kurunun yanında yaşta yanmamış olur ancak bu seferde cambazlık yapıp hayatını sürdürmeye çalışan insanların işine çomak sokmuş olunur.2013 senesinden biran önce kurtulmak isteyen onlarca insan ve yorum gördüm ancak 2013 yılını çok fazlası ile arayacağımızı düşünüyorum umarım yanılıyorumdur çünkü hergün çok daha kötüye gidiyoruz.

Snaan

New member
49 aldığım aracın fiyatının 6 ayda 61e çıkmasına üzülmekte çok zorlanıyorum şuan :D

Serkan OĞUZ

New member
49 aldığım aracın fiyatının 6 ayda 61e çıkmasına üzülmekte çok zorlanıyorum şuan :D
Aynen :):):):):) Kia bana uğurlu geldi önceki aracım Rio idi zarar etmeden çok iyi bir fiyata sattım şimdi ceed aldım bu sefer fiyatlar coştu ancak rağbet görür mü,ikinci elde bu rakamlara araçlar alınır mı orası bilinmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...