Yeni Ceed Yakıt Tüketimi ...

CeedTR

New member
aracım 1200 km civarında, dün bursadan depuyu fulleyip eskişehire geldim. toplamda 157.4 km yol yapmışım, bunun yaklaşık 20-25 km si ş.içi geri kalanı ş.dışı, yakıt sarfiyatım 12.70 lt (eskişehirde tekrar fulledim.) hesabıma göre 100 km de 8 litre km de de 335 krş yakmışım. cc den 95 kmye ayarlayıp gayet sakin kullandım. 2006 cerato 1.5 dizelden sonra yakıt işi baya bi canımı yakacak gibi görünüyor. gerçi aracım yeni sanırım 5-10 bin km den sonra yakıt sarfiyatında bir miktar düşme olur ama bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek.

babıesrar

New member
aracım 1200 km civarında, dün bursadan depuyu fulleyip eskişehire geldim. toplamda 157.4 km yol yapmışım, bunun yaklaşık 20-25 km si ş.içi geri kalanı ş.dışı, yakıt sarfiyatım 12.70 lt (eskişehirde tekrar fulledim.) hesabıma göre 100 km de 8 litre km de de 335 krş yakmışım. cc den 95 kmye ayarlayıp gayet sakin kullandım. 2006 cerato 1.5 dizelden sonra yakıt işi baya bi canımı yakacak gibi görünüyor. gerçi aracım yeni sanırım 5-10 bin km den sonra yakıt sarfiyatında bir miktar düşme olur ama bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek.
Çok yakıyor ümit abi çok a/t ceedler :(

CeedTR

New member
aracımı çok seviyorum ancak bu durum böyle giderse çok can yakar. chip tuning yada box yaptırsam diyorum ekonomi amaçlı ama vereceği karı uzun sürede amorti eder gibi duruyor. çok mantıklı görünmüyor.

erginy

New member
4.60 olarak geçen ise şehir dışı tüketime ait. Araç o ara sadece 333 km de.

Ortalama hız: 100km/h

17" jant, Klima 21 dereceye açık, tek kişi ve bagaj ağırlığı yok.

Ekli dosyayı görüntüle 337

babıesrar

New member
4.60 olarak geçen ise şehir dışı tüketime ait. Araç o ara sadece 333 km de.

Ortalama hız: 100km/h

Ekli dosyayı görüntüle 337
Ergin bu kısımda sabit 100km hızla mı gittin yoksa aracın gösterdiği ortalama hızın mı 100 km idi? İkisi farklı şeyler de..4.lü rakam bi harika..ben hiç göremedim onu. Gerçi yol tipi de önemli. hep bingöl elazığ arası rampalı virajlı yollarda en iyi 5.7 gördüm ben. 100-110 km hız ile

erginy

New member
Ergin bu kısımda sabit 100km hızla mı gittin yoksa aracın gösterdiği ortalama hızın mı 100 km idi? İkisi farklı şeyler de..4.lü rakam bi harika..ben hiç göremedim onu. Gerçi yol tipi de önemli. hep bingöl elazığ arası rampalı virajlı yollarda en iyi 5.7 gördüm ben. 100-110 km hız ile
100 KM hızla gitdim genelde. Yol düzdü.

rasimo

New member
arkadaşlar benim aracım concept plus manuel km 3800 de ilk uzun yolumu yaptım fuul depo mozot ile klima açık 892 km de yakıt göstergesi göz kırptı.bu arada aracı düzlüklerde baya bi zorladım...baya iyimiş.....yaklaşık 900 km yolun 200 km sini şehir içinde seyrettim..inşallah ileriki tarihlerde yakıt daha da düşer. yakıt ortalamasını 5.5 olarak bıraktım.bilgilerinize..

berkan1981

New member
Ben 1308 km yaptim kardes arac 15300 kmde sizin yakitiniz dahada duscek suan ben sehir icinde basmassam 4.5 seyir ediyor ama basarsam 5.8 lerde ilerliyor bu arada havalar isindi onunda etkisi var

rasimo

New member
görünen o ki aracın km si artıkça yakıt da düşecek...bilgilereiniz için teşekkürler...

CeedTR

New member

Sonunda sehiricinde 6.1 litreyi gordum ya dahada gam yemem. Hemide otomatik vites ile .

Benim iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

Ardylm

New member
Yazılımsız düz vites aracım 14.000 km ye geldi daha bakım yapılmadı şuan şehir ici 5.5 tüketimim var 6.5,6.8 ler yoğun trafikte ilk 10.000 e kadar 7.5 un altına düşmemişti...

berkan1981

New member
Arda dahada dusuk yaktirabilirsin sanirim agresif kullaniyorsun ben 4.8 ile 5.6 arasinda yakiyom

babıesrar

New member
Arkadaşlar bu da benim tiger ile aldığım değerler.. 35 km ortalama hız ve altındaki değerler şehir içi diğerleri ise tamamen bingöl-elazığ yolundaki gelgitler :p. klima hep açık ve uzun yolda en az 3 kişi ve yükle hep gidip geldim. depo ağzına kadar doluydu..bu da hesaplarıma göre 65 lt falan yapıyor.. Bana fena gelmedi. Siz ne dersiniz?..Bu arada aracın mazot uyarı ışığı kırmızıya dönsün diye bekledim ve yolda kaldım bu ölçümü yaparken. Kim demişti hatırlamıyorum ama burdan bi arkadaş kırmızıya kadar deyince bekledim ama mazot bittiğinde turuncuydu mazot ikaz ışığı.. Ümit abi bu arada 6.1 şehir içi bizim otomatikler için süper. ort hızın ne kadardı bu değeri elde ettiğinde?
Ekli dosyayı görüntüle 378

babıesrar

New member
Son mesajıma kimse bişey demedi :( ama yine de yazayım: Aracın deposunu ağzına kadar fulledim. 107 km yol yaptım. 67 şehir içi + 40 bingöl-genç arası.. Bingöl şehiriçi adeta şantiye.. altyapı çelışmaları yüzünden yollar berbat ötesi kötü.. her yol derin çukur ve tümseklerle dolu. yani sokaklarda devamlı fren gaz yaparak kullanıyoruz. tekrar opete gidip ağzına kadar doldurunca..8.5 lt aldı..ilginç olan yol bilgisayarı da aynen 8.5 diyordu :D e bu şartlar altında bu değer beni memnun etti açıkcası. yol çalışmaları bitip tüm şehrin yolları cillop olursa 7yi bulabileceğimi düşünüyorum.. Bu arada sakin kullandım..hep klima açıktı..26 km ortalama hız ile bu sonucu aldım..sizce nasıl?

FurkanDundarFD

New member
beyler merabalar araç su an 13.500 km de
istanbulda full şehir içi kullanıyorum otomatik aracım çoğunlukla 7.0 -7.5 arası yakıyor bu normal mi bana fazla geliyor bazen 7.7 falan görüyorum
daha düşme olasılığı var mı yoksa sizce normal mi

birde yazılım yaptıran arkadaşlar aracın daha az yaktığını söylüyor bu yazılım olayı nasıl oluyor

CeedTR

New member
Bence iyi degerler , fabrika verilerine ulasmissiniz

Benim iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

sbeyazit

New member
Merhaba Arkadaşlar,

Benim aracım 23300 KM'de ve şehir içi trafiğinde 6.5 lt'nin altına bir türlü inemedim. Burada yazan bazı arkadaşlar 4.8 ile 5.5 arasında değerler yazmış. Nasıl beceriyorsunuz bunu :D Özel bir sırı varsa bana da anlatırsanız sevinirim :D Benim aracım manuel ve agrasif olarak da kullanmıyorum. Araba ne diyosa onu yapıyorum. Vites yükselt diyo yükseltiyorum devir düşüyor düşürüyorum. Az yaksın diye klimayı bile açmıyorum :eek: Ama hala 6,5 ile 7 arasında dolaşıyorum. Benim araçta mı bişey var acaba?

berkural34

New member
Kisa mesafe ve yokuslu yollarda kullaniyor musunuz ? Ben okul bittiginden beri devamli 10 km 15 km mesafelerde kullanmaya basladim ve genelde bizim buralar bol yokusly yerler . Beylikduzu buyukcekmece vs . Klima da acik olunca 6.0 falan yakmaya basladi . Normalde sakin kullanimda ev okul arasi 5.2 falan yakiyordum bakimsiz haliyle :)

sbeyazit

New member
Kisa mesafe ve yokuslu yollarda kullaniyor musunuz ? Ben okul bittiginden beri devamli 10 km 15 km mesafelerde kullanmaya basladim ve genelde bizim buralar bol yokusly yerler . Beylikduzu buyukcekmece vs . Klima da acik olunca 6.0 falan yakmaya basladi . Normalde sakin kullanimda ev okul arasi 5.2 falan yakiyordum bakimsiz haliyle :)
Genelde kısa mesafe kullanıyorum ama kullnmış olduğum yol gayet düz. Yolda yokuş ve engebe yok. Şu anki ortalama değer 6,5lt gözüküyor. 5.2 çok mükemmel bir sonuç. Darısı başıma inşallah :)

berkural34

New member
Tabi o 5.2 deger icin gaz pedalinin altina iki tane cift sarili yumurta koymak lazim :) :)