Kesinlikle çok işlevsel ve çok düzgün çalışıyor.Ufak bir donanım gibi görünsede önceki araçlarımda buğu sıkıntısı sık yaşıyordum bu gayet keyifli@atalay83
Şu ön camda dikizin arkadasında duran sensörlerden birtanesi muhtemelen buğu için. su sıralar yazdan dolayı arac dısarda gece kırağı düştügünde anca devreye giriyoda.
sabahları kışında havalandırmayı actıgımda nereye ayarlı olursa olsun ön cam tusuna basmasanızda veriyor(havalandırma acılsın yeter) otomatikmen sıcagı/sogugu veryor auto yazısı cıkıp ön cam isareti cıkıyor direk ekranda klimayla beraber ve autodan cıkana kadarda kapattırmıyor katiyetle klimayıgeç çözdüm bende ilk ama islevsel gayet
En alttaki + - vites topuzunu sağa ittirdiğinizde manuel konumuna geçmesi anlamını taşıyor.Drive modunda devir arttıkça beyin otomatik olarak vitesi atması gerektiği yeri algılayıp kendisi bir üst vitese,düşmesi gerektiği yerde bir alt vitese atar,direksiyondan vites arttırmak gerekmez ancak dediğim gibi vites topuzunu sağa ittirdiğinizde andan itibaren vites arttırmak ve düşürmek sizin elinizde.Birde Drivie konumunda giderkende direksiyondan vites büyütüp küçültebiliyorsunuz bir süre vitese dokunmadan yola devam ettiğinizde yine belirli bir zaman sonra Driving konumuna kendi kendine geçiyor.Son olarak + - konumunda gidiyor olsanız dahi diyelim ki 4.vitestesiniz ve durmaya kalktığınızda yine siz vites düşürmeden otomatik müdahale edip kendisi uygun bir vitese otomatik olarak düşürüyor.Anlatınca biraz karmaşık görünebilir ama kullanırken algılamak 10 dakika sürmüyorSelam arkadaşlar bende birşey soracağim
Otomatik şanzımanda En Altta ARTI VE EKSİ + - Var Onlar Ne Anlama Geliyor
Sadece D(driving). Moduna Alınca .. Devir Arttıkça Direksiyondan Vites Attırmakmı Gerekir Yoksa Direk Otomatik olarak kendisimi vites atıyor ?
Hocam sizin guvenliginiz geregi arac bu sekilde dikkatinizi dagatmamasi icin muzik sesini kesip hoporlorlerden sesli mesafe ikazi veriyor. Bunu engellemeniz bildigim kadariyla mumkun degil. Selamlar
Çok Teşekkür EderimKesinlikle çok işlevsel ve çok düzgün çalışıyor.Ufak bir donanım gibi görünsede önceki araçlarımda buğu sıkıntısı sık yaşıyordum bu gayet keyifliDiyorum ya kullandıkça her geçen gün donanım zenginliği ve özelliklerinin bol olması sebebiyle dahada çok seviyorum aracımı,şu ana kadar hiç pişman olmadım bu aracı aldığıma.
En alttaki + - vites topuzunu sağa ittirdiğinizde manuel konumuna geçmesi anlamını taşıyor.Drive modunda devir arttıkça beyin otomatik olarak vitesi atması gerektiği yeri algılayıp kendisi bir üst vitese,düşmesi gerektiği yerde bir alt vitese atar,direksiyondan vites arttırmak gerekmez ancak dediğim gibi vites topuzunu sağa ittirdiğinizde andan itibaren vites arttırmak ve düşürmek sizin elinizde.Birde Drivie konumunda giderkende direksiyondan vites büyütüp küçültebiliyorsunuz bir süre vitese dokunmadan yola devam ettiğinizde yine belirli bir zaman sonra Driving konumuna kendi kendine geçiyor.Son olarak + - konumunda gidiyor olsanız dahi diyelim ki 4.vitestesiniz ve durmaya kalktığınızda yine siz vites düşürmeden otomatik müdahale edip kendisi uygun bir vitese otomatik olarak düşürüyor.Anlatınca biraz karmaşık görünebilir ama kullanırken algılamak 10 dakika sürmüyor![]()
Bu söylediğiniz park sensörü ile alakalı bir konumu... ?bu durum sanırım sadece otomatiklerde var...manuelde denedim olmuyorOlsa pek iyi olurdu aslında
Evet...bahsettiğim arka park sensörleri devreye girince radyonun sesinin otomatik olarak kısılması. Sadece otomatik viteslerde mevcutBu söylediğiniz park sensörü ile alakalı bir konumu... ?
sanırım söylediğiniz gibi... Çünkü bende teyibin sesini kısıyorum duyabilmek için... Ama otomatik vitesle nasıl bir bağlantı kurup bu özelliği sadece ona koymuşlar anlayamadım... Hatta bu özelliği duyunca acaba park sensörünün sesi hoporlerdenmi geliyor dedimEvet...bahsettiğim arka park sensörleri devreye girince radyonun sesinin otomatik olarak kısılması. Sadece otomatik viteslerde mevcut
Rica ederim ne demekÇok Teşekkür Ederim
Yani
Kısacasi Hem Tam Otomatik Hemde Yarı Otomatik Kullanmak Bizim Elimizde ..
sanırım tüm Hill holder özelliği mevcut araçlarda bu şekilde işliyor mekanizma...Belli bir egimim altinda devreye girmez... Normal bir durum..
TeamPASAOGLU
Aynen...sanırım tüm Hill holder özelliği mevcut araçlarda bu şekilde işliyor mekanizma...
Benim gözlemlerim ise söyle...@pepe
hem belli egim, hemde eger ayagın frendeyken aynı anda viteste debriyaja basıp kalkmaya calısırsan yada yarım debriyajda veya tamamen durmassan katiyetle girmiyor
arac tamamen durdugunda frenle ve dogal olarak boşta beklerken, debriyaja bastıgın zaman devreye girip busefer katiyetle bırakmıyor aracı
yani yokusta dur kalka denk gelirsen vitesi bosa al ve debriyajda bekleme sistemin devreye girmesi için
Hani otomatik araçlarda geri kaydırıyor mu derlerya@leonine25
yokuş yukarı normal kalkıs prosedürü neyse, yokuş asagı geri geri kalkış prosedürüde aynı.
dediğin gibi yokus aşagı geriye atıp kalkmak istesen yine devreye giriyor aynı şekilde kalkış destek sistemi