Biraz fazla gibi duruyor.Merhaba 2012 model 1.6 dizel otomatik sahibiyim. Araç 18.000 de. 1000 km önce sifirlamistim su anda 9.6 lt göstreriyor. Hepsi şehir içi. Sizce normal mi ? 2. Depo bitmek üzere.
İnşallah bakıcaz görücezGüzel değerler elde etmişsiniz kilometre arttıkça bir miktar daha düşebilir![]()
Ceed genel manada çok yakıyor bu bir gerçek. Çok yakmasının nedenleri 1400 kilo, 17 jant, tam otomatik diye sıralanır gider. İlk aldığımda acaba ne kadar çok yakabilir diye (daha doğrusu keyfini almak için) denediğimde 37 kuruş civarı yakmıştı. Normal kullanımda ş.içi 30 ş.dışı 24 kuruş civarı yakıyor. Altına ineni duydum ama ben inemiyorum. Bunlardan yola çıkarak A ve E derim.2013 model 10900 km de olan dizel otomatik ceed in km ye 39 kuruş yakmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A. Benim ayağım ayarsız
B. Herkes daha az yaktırıyor, ben şoförlüğü bilmiyorum
C. Lanet olasıca bu hep böyle yakar zaten
D. Tüh be arabada bir sorun var ama koskoca Sivas ta servis vardı da biz mi gitmedik
E. Daha km si düşük ne acelen var motor biraz kurum bağlasın
F. Ne duruyon gardaş sat kurtul
G..........................................
psikolojik midir nedir bilmiyorum bu gün farklı bir firmadan yakıt aldım, depoyu fulledim ve ortalamayı sıfırladım. Şu an aynı şehir içi trafikte 5.7 lt/100 km ortalama.Yaklaşık 2 haftadır 2012 model ceed concept aracımı Ankara'da şehir içi trafikte kullanıyorum. Sabah ve akşam yoğun trafikte gidip geldiğim ve ortalama hızımın 27 km olduğu bu kullanımda ortalama 6.0 lt / 100 km değer mevcut. Belki biraz daha dikkatli kullanım ile 6 litrenin altına indirilebilir ama aracı yeni aldığım için arada yokuş performansını test ediyorum falan. Uzun yolda ise ortalama 100-120 civarı süratte 4.5 lt/100 km, 140-160 arası süratte ise 5 lt/100 km değerini elde ettim.
Önceki aracım PSA 110 bg motorlu bir araçtı ve seri kullanım aynı trafik şartlarında 5,8 civarı ortalaması vardı.