Ben yarım depodur kullanıyorum. Bunun içinde boğaz trafiğide var. Kısa mesafede var. İşe gidiş gelişte. Şuanda 5,6 lt ile geziyorum. Şimdi evimle işim arası 13 km. eğer sakin olmayıpta sürekli gaz fren yaparak kullanmış olsam, hem mekanik ömrü az olacak , hemde mevcut tüketimim 7 lt lerde gezecek. Üstelik eve gidiş süreme en fazla 1 dakikalık bir katkı sağlayacak. Clioylada gezdiğimde güzergah varış sürem aynıydı. Aracın çok hızlı olması, Ceed aracı tercih sebeplerimden sadece bir tanesiydi. Ben bu basma işlerini İstanbul içi yolun durumuna göre ve uzun yolda yapıyorum. Uzun yoldada 850 km lik menzilde 5,5 lt ortalama tüketiyorum. Ortalama hızım ise 100-110 km. Otobanda genelde 140 ortalaması ile giderim. Radar şüphesi olan erlerde 120 olmayan yerlerde 160 vs.
@slhyldz salih bey 850 km lik mesafede eco mode aktif miydi?
Maşallah diyelim o zamanBenim araçta eco modu yok. 2012 eski kasa. Hiç abartmadan söylüyorum. Buraya bazı şeyleri yazarken insanlar benim aracı çok kastığımı vs. düşünüyorlar, yok öyle bir şey. Ben sadece detay veriyorumki misafirler okurken gülüp geçmesin. Cidiye alsınlar. 850 km lik yolda 180 yaptığım yerde oldu. Genelde 140- 150 ile geldim. Reşadiye, Erbaaa, Niksar, Amasya, Suluova, Merzifon, Gümüş hacıköy, Osmancık, tosya, ılgaz vs. onlarca şehiriçinden ve radar bölgesinden yavaş geçtim. 4-5 defa kırmızıya yakalandım. İzmite geldiğimde ortalama hızım 109, ortalama tüketimim 5,5 lt idi. Orada tatil dönüşü tarafik vardı 99 km ye düştü hızım. Şimdi benim bütün köylülerimde ve iş arkadaşlarımda çeşitli markalarda ''C'' sınıfı araç var. Bu hızlarda bu tüketimi yakalayamıyorlar. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Yok abi manuel[MENTION=1547]Berkan[/MENTION] senin araç otomatik miydi
O yolları bilmiyorum ama tahminen rampalı, virajlı yollar olsa gerek. Bunlar da yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. Değerlendirirken bu faktörü de göz önünde bulundurmak lazım.Benim araçta eco modu yok. 2012 eski kasa. Hiç abartmadan söylüyorum. Buraya bazı şeyleri yazarken insanlar benim aracı çok kastığımı vs. düşünüyorlar, yok öyle bir şey. Ben sadece detay veriyorumki misafirler okurken gülüp geçmesin. Cidiye alsınlar. 850 km lik yolda 180 yaptığım yerde oldu. Genelde 140- 150 ile geldim. Reşadiye, Erbaaa, Niksar, Amasya, Suluova, Merzifon, Gümüş hacıköy, Osmancık, tosya, ılgaz vs. onlarca şehiriçinden ve radar bölgesinden yavaş geçtim. 4-5 defa kırmızıya yakalandım. İzmite geldiğimde ortalama hızım 109, ortalama tüketimim 5,5 lt idi. Orada tatil dönüşü tarafik vardı 99 km ye düştü hızım. Şimdi benim bütün köylülerimde ve iş arkadaşlarımda çeşitli markalarda ''C'' sınıfı araç var. Bu hızlarda bu tüketimi yakalayamıyorlar. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
O yolları bilmiyorum ama tahminen rampalı, virajlı yollar olsa gerek. Bunlar da yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. Değerlendirirken bu faktörü de göz önünde bulundurmak lazım.
@slhyldz Evet normalde daha az yakar demek istemiştim. Ama sizin yollar bir tuhafmış gerçekten yokuşu iniş gibi, inişi yokuş gibi![]()