Tüketim Değerleriniz

sadri80

New member
sahibinden.com da da 5.2lt-3.8 yakar demiş..imkansız.manuel değerlerini yazmışlar..

branke

New member
Branke hocam Allah seni inandırsın bu postu yazmadan önce aklımdan "aman branke hocam görmesin görürse gazabından kurtulamam" demediysem ne olayım:))

ciddi anlamda hızı seven birisi değilim sadece şöyle düşünün; 3 sene boyunca 1.3 motor 75 bg bir araçla güvenli max hızı 120 km/sa olan bir araçla seyrden bir bünye bir canavara binince bırakın da birazcık ipini salsın;)

bu arada 2 gündür şehiriçi kullanım sonrası yol bilgisayarına göre ortalama tüketim:6.8 lt
çok klişe olacak ama araç 7000 km de henüz sizce zamanla düşer mi yoksa daha tasarruflu kullanmanın yollarını arayayımmı? ;)

"aman branke hocam görmesin görürse gazabından kurtulamam" demediysem ne olayım:))

Alemsin ya, Ne haddime!!:)

"ciddi anlamda hızı seven birisi değilim sadece şöyle düşünün; 3 sene boyunca 1.3 motor 75 bg bir araçla güvenli max hızı 120 km/sa olan bir araçla seyrden bir bünye bir canavara binince bırakın da birazcık ipini salsın;)"

Ben bunu anlarım ama fizik kanunları, kaza istatistikleri anlar mı bilemem.

Kimsenin canının yanmasını istemiyorum, kamu yollarında (pistlerde bile) sürat tehlikelidir münakaşası olmaz.

"ortalama tüketim:6.8 lt
çok klişe olacak ama araç 7000 km de henüz sizce zamanla düşer mi ;)"

Ben arabamı 30.000 km de aldım, bu soruna yeni araba alanlar tecrübelerine istinaden daha sağlıklı cevaplar verebilir. Bence kullanımına göre düşebilir.

"yoksa daha tasarruflu kullanmanın yollarını arayayımmı?;)

Bana tavsiye edilen "yakıt tasarrufu yöntemi" şöyle:

-- Gaza basan ayağın çıplak olacak

-- Gaz pedalına üzerinde çiviler olan bir plaka bağlanacak-yapıştırılacak (uydurmak zor değil)

-- Gaza bastığın zaman çiviler ayağına batacak, acıtacak, seni uyaracak,
insiyaki olarak pedal üstündeki baskını azalttıracak :D:D:D

Bunu deneyen olacağını sanmam ama profesyonellerin bana tavsiyesi bu idi.:D

Arabanı sıhhat, keyifle kullanmanı dilerim, hani resimleri?

pepe

Active member
hocam ben de düşermi bilmyrm ama servise sorcam
düz vites kulllanan arkadaslar sizcede 7-7,5 lt 6500 km deki arabaya göre cokmudur
yol bilgisayarından da şüphelenyrm aslında

dostum hemen hemen benimki de aynı km'lerde. 5 gün önce sıfırladım değerleri.

Eşimle birlikte kullanıyoruz aracı. Benim kullandığım dönemde 6,8 e düşmüştü...1.5 gün eşim aldı aracı 7.0'a çıktı ortalama :)))

Şöyle 6-6,5 lara düşürürsem benim için yeter. Ama 7 civarında seyrederse bi operasyon yaparım belki...Manuel dizel yahu bu araba 7 lt nedir!!!

c@n

Super Moderator
Neden bu depo ile fena gitmiyorum... Sehir ici ortalama 5,9 lt... Sanirim bir depo ile 900 km yapacaz bu sefer...:D

TeamPASAOGLU

mtn1905

New member
Depoyu ağzına kadar fulledim 1100 km gidebiliyorum.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serkan OĞUZ

New member

"aman branke hocam görmesin görürse gazabından kurtulamam" demediysem ne olayım:))

Alemsin ya, Ne haddime!!:)

"ciddi anlamda hızı seven birisi değilim sadece şöyle düşünün; 3 sene boyunca 1.3 motor 75 bg bir araçla güvenli max hızı 120 km/sa olan bir araçla seyrden bir bünye bir canavara binince bırakın da birazcık ipini salsın;)"

Ben bunu anlarım ama fizik kanunları, kaza istatistikleri anlar mı bilemem.

Kimsenin canının yanmasını istemiyorum, kamu yollarında (pistlerde bile) sürat tehlikelidir münakaşası olmaz.

"ortalama tüketim:6.8 lt
çok klişe olacak ama araç 7000 km de henüz sizce zamanla düşer mi ;)"

Ben arabamı 30.000 km de aldım, bu soruna yeni araba alanlar tecrübelerine istinaden daha sağlıklı cevaplar verebilir. Bence kullanımına göre düşebilir.

"yoksa daha tasarruflu kullanmanın yollarını arayayımmı?;)

Bana tavsiye edilen "yakıt tasarrufu yöntemi" şöyle:

-- Gaza basan ayağın çıplak olacak

-- Gaz pedalına üzerinde çiviler olan bir plaka bağlanacak-yapıştırılacak (uydurmak zor değil)

-- Gaza bastığın zaman çiviler ayağına batacak, acıtacak, seni uyaracak,
insiyaki olarak pedal üstündeki baskını azalttıracak :D:D:D

Bunu deneyen olacağını sanmam ama profesyonellerin bana tavsiyesi bu idi.:D

Arabanı sıhhat, keyifle kullanmanı dilerim, hani resimleri?

Memleketteki yakıt fiyatları böyle devam ettiği sürece ayak altına çivi yada kendimizi çarmıha gereceğiz.Bizim kadar yakıta karşı haklı olarak bu kadar takılan ve araç kullanırken ne yaktığına bakmadan araba kullanma zevkine varamayan çok az millet vardır.Gönlümüzce hesap yapmadan araç kullanmak hiçbir zaman nasip olmayacak sanırım:)

berkan1981

New member
Video yukluycem yardimci olurmusunuz arkadaşlar

sabır ve zaman herşeyin ilacıdır !!!

branke

New member
Memleketteki yakıt fiyatları böyle devam ettiği sürece ayak altına çivi yada kendimizi çarmıha gereceğiz.Bizim kadar yakıta karşı haklı olarak bu kadar takılan ve araç kullanırken ne yaktığına bakmadan araba kullanma zevkine varamayan çok az millet vardır.Gönlümüzce hesap yapmadan araç kullanmak hiçbir zaman nasip olmayacak sanırım:)
Yakıt fiyatının %70 e yakınının vergi olmasını sağlayan hükümetimize teşekkürler:mad:

Daha fazla yazardım ama muhalifim zannedeceksiniz be ya!:)

Serkan OĞUZ

New member
Yakıt fiyatının %70 e yakınının vergi olmasını sağlayan hükümetimize teşekkürler:mad:

Daha fazla yazardım ama muhalifim zannedeceksiniz be ya!:)

Evet vatandaşını yolmak için gözünün içine bakan ve bu durumdan çok mutlu mesut bir şekilde yaşamaya alışmış bir sistem içerisinde yaşıyoruz.Bende bu konu hakkında yorum yapmayayım direk içeri alırlar beni:)Kuzenim Amerikada 1 galon yakıt bile sizin Lt fiyatınızdan ucuz deyince söyleyecek birşey bulamadım.Esnaf olursan daha iyi anlarsın dediler esnaf oldum hakikaten bu memlekette esnaf olmak çok farklı bir dertmiş.

Berkan

New member
depo bomboşken tam 0ın üstündeyken 100 liralıkla nekadar gidicem denemem için opet euro dizel almştm 22.3 lt

şuan gidilen 310km, kalan 75km. işten eve varışta gittigim 330km kalanda 50-55 falan olur ordan benzinliğe :) harcamadıgım 50kmlik 3litremle

sonuca geliyim artık :D

19 lt 330 km = 5.84lt. litresi 4.48 di alğımda kuruş bazındada 0.25kuruş yakmışım.

bir cabam kasıntım olmadı az yakmak için. karışık kullanım aynen devam :)

pepe

Active member
Tamamen yol bilgisayarı değerleridir...

dün 300 km' lik menzilli yakıt tüketimi ortalamam 6.9 iken yeşilpınardan 18.15 de yola çıktım...çamlıcaya saat 20.25 de vardım... Tam 2 saat köprü trafiği çektim. Bununla birlikte Beylerbeyi'nden çamlıcaya olan yaklaşık 6-8km' lik yol tamamen yokuş yukarı 3. Viteste çıkıldı...ortlama yakıt tüketimi 7.3 lt'ye çıktı:mad::mad:

İftardan sonra nispeten daha boş yolda kullandım... Ara ara bastım, çoğu zaman sakin kullandım 7.0'a düştü ortalama

yol bilgisayarına bakmaktan sürdüğüm arabanın zevkine varamıyorum resmen

slhyldz

New member
Son yakıt tüketimi sarfiyatım. Düz yol.Hava sıcaklığı 35°C ve güneşli. 6. viteste sabit hızda ilerlerken.

YouTube

Serkan OĞUZ

New member
Tamamen yol bilgisayarı değerleridir...

dün 300 km' lik menzilli yakıt tüketimi ortalamam 6.9 iken yeşilpınardan 18.15 de yola çıktım...çamlıcaya saat 20.25 de vardım... Tam 2 saat köprü trafiği çektim. Bununla birlikte Beylerbeyi'nden çamlıcaya olan yaklaşık 6-8km' lik yol tamamen yokuş yukarı 3. Viteste çıkıldı...ortlama yakıt tüketimi 7.3 lt'ye çıktı:mad::mad:

İftardan sonra nispeten daha boş yolda kullandım... Ara ara bastım, çoğu zaman sakin kullandım 7.0'a düştü ortalama

yol bilgisayarına bakmaktan sürdüğüm arabanın zevkine varamıyorum resmen
Bence yinede onca kötü koşullara rağmen hiç fena değil.Son cümlene sonuna kadar katılıyorum,aracı alırken herşeyi göze alarak karar verdim,1lt-2lt hesabına gireceksem böyle araç almanın anlamı yok diyordum ancak insanın gözü ne yaparsan yap takılıyor.Yarından itibaren başka bir ekran açık tutmaya çalışacağım:)

slhyldz

New member
Bence yinede onca kötü koşullara rağmen hiç fena değil.Son cümlene sonuna kadar katılıyorum,aracı alırken herşeyi göze alarak karar verdim,1lt-2lt hesabına gireceksem böyle araç almanın anlamı yok diyordum ancak insanın gözü ne yaparsan yap takılıyor.Yarından itibaren başka bir ekran açık tutmaya çalışacağım:)
Arkadaşlar, bu değerler inanın fazla değil. Dün araç yol bilgisayarının ne anlama geldiğini bilmeyen 50 yaşlarında birinin 1,3 multijet lineasına bindim. Malum bizim buralarda pek trafik yok. Ama neticede araç pendik içi kullanımda yol bilgisayarı ortalama tüketimi 7.4 lt/100 gösteriyordu. Sıfırladım ve aynı şöför 500 metresi durkalk trafiği gerisi açık 20 km yol yaptı. Sonuç 5 lt/100 çıktı.

bolastik

New member
15 bini geçmiş bi araç ş.içi ve dışı karma 7 gibi araç çok yakıyor kim ne derse desin hiç memnun değilim yakıttan 128 b 2013 düz böyle bi arabada böyle bi yakıt nerdeyse 500 kuruş yakacak ayıptır ya

Berkan

New member
7litreleri ve üstünü nasıl yakalıyorusnuz bende onu merak ediyorum. eğer manuel olup o seviyede yaksa, o ortalamayı yakalayacak en başta benim olmam gerekir :).

şuan 14000 e gelmek üzereyim bakımda görmedim daha ama araç 8000 i nezaman geçti ozaman kendine geldi son mazotumu yazdım 20litrede 5.8lt yaktım geneldede 6.5 geçmiyorum, ki öyle ahım sahım dikkat ettiğim yok klimamda acık ani yüklenmelerde var nebilim yakması için olabilecek her unsur var :D

branke

New member
15 bini geçmiş bi araç ş.içi ve dışı karma 7 gibi araç çok yakıyor kim ne derse desin hiç memnun değilim yakıttan 128 b 2013 düz böyle bi arabada böyle bi yakıt nerdeyse 500 kuruş yakacak ayıptır ya

Selam,

Pek şikayet etmene sebep yok, 100 km de 7 litre şehir içi filan karma olağan.

Sarfiyatı kullanım değişikliği ile azaltabilirsin biraz.

" nerdeyse 500 kuruş yakacak "

Demişsin. Anlamadım, açıklarmısın?.