Tüketim Değerleriniz

metin

New member
Sırf bu resmi yakalamak için neler yapmıştırsın inat uğruna izmit yaptın yani :))

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: Tüketim Değerleriniz

Cruise açık değil 20 km nin ortalaması :)

TeamPASAOGLU*

metin

New member
Algelde bi bakayım şuna motoruna altın bakım yapayım

Srhn

New member

uploadfromtaptalk1364150507102.jpg

Yakmiyo kokluyo :) bostanci tuzla tuzla maltepe maltepeden beykoz beykozdn tekrar bostanci guzargahinda normal kullanm

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

darkbold

New member
Cevap: Ynt: Tüketim Değerleriniz

Selamlar,

Arkadaşlar benim aracım 400-500 km de yakıt tüketimi. 9.1 ancak hafta sonu 70-80 km otoban yaptım ondan düştü. Ama hafta içi 6 km ev iş arası şehir içi trafik 6 gün sonunda 9.1 muhtemelen 9.3 olacaktır. Aracım dizel otomatik belli bir km den sonramı düşüyor. Sıfır araç alanlar aracını yeni aldıklarında ve belli bir km yaptıktan sonraki aradaki yakıt sarfiyatını gözlemleyen varsa bilgi rica ediyorum.

Srhn

New member
ben arabamı ilk aldığımda düz vites olmasına ragmen 9 lt gibi yakıyordu şimdi değişken daha arac 10 aylık ve kullanımla alakalı 5lt yaktıgıda oluyor ama en fazla 7.5 yakısıo suan için daha bakım falan görmedi bakımdan sonrada düşer deniyor.

06meto06

New member
araç rolantide çok çalışırsa ve park esnasında çok yükseliyo 7.5 ortalamayla geliyorum eve , ileri geri giriyorum arabaların arasına bir bakıyorum 8.1 oluvermiş. :p

Srhn

New member
araç rolantide çok çalışırsa ve park esnasında çok yükseliyo 7.5 ortalamayla geliyorum eve , ileri geri giriyorum arabaların arasına bir bakıyorum 8.1 oluvermiş. :p
aynı sey benimde başıma geliyo rolantide çok bekleyince yükseliyor :D

06meto06

New member

valla buyuracamda ı ıııh olmuo :D
ama bu konfor ve rahatlık için değer :cool:
helal olsun seninkide dizelin tüplüsü mübarek 4.3:eek:

yaneli

New member
Dur kalklı trafikte ve ışıklarda cok bekleyince , bunun yanisira soguk havalarda ortalama tüketimi cok artıyor.benim sakin kullanımla 7 ile 9.1 arasında gidip geliyor.

gürko82

New member

arkadaşlar , yeni kia ceed concept plus 2012 dizel manuel ..aracım 2300 km 'de yakıt tüketimi şehir içi 7,9 lt . kitap değerlerinden çok yukarındayım.Konuyla ilgili geri dönüşlerinizi bekliyorum.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Katalog değerleri istanbul trafiği için geçerli değil malesef :(
Kullanım güzergahı çok önemli bu konuda gerçi km arttıkça tüketim düşecektir
Baska bir alternatif ise yazılım ile tüketimi dusurmektir

TeamPASAOGLU*

gorkemsin

New member

arkadaşlar , yeni kia ceed concept plus 2012 dizel manuel ..aracım 2300 km 'de yakıt tüketimi şehir içi 7,9 lt . kitap değerlerinden çok yukarındayım.Konuyla ilgili geri dönüşlerinizi bekliyorum.
İstanbulda kitap değerlerine hiç bir zaman ulaşamazsın. Bence kitap değerleride birazda yanıltıcı. Şehir içi yakıt tüketimini yazarken herhalde 50 km civarında bir ortalama hızı baz almışlarki dünyanın hangi şehrinin içinde böyle bir ortalama hız yapılır bilemiyorum. Sanırım o şehirde hiç ışık yok,dur kalk hele hiç yok. Yada o şehir ekvatora yakın, arabanın motorunu ısıtmaya gerek yok, adamlar turbo yağlansın diye bir dertleri yok, arıza yapsın değiştiririz nasıl olsa turbo bedava gibi durum var. Yani öyle bir ortalama tüketim yazmışlarki insan mantıklı bir neden bulmaya çalışırken saçmalıyor.

Ortalama hızınızıda yazarsanız daha iyi yorum yapılabilir ama benim arabada concept manuel ve zaman zaman tüketimi sıfırlayarak denemeler yaptım. İlk kez aldığım dizel aracımı tanımaya çalışıyorum. Benim şu an için ortalama hızım 26-27 km ve tüketim 6.2. En iyi 6.1 gördüm. Yeni sıfırlayıp arabayı çalıştırıp trafikte kaldığım bir an dışında hiç 7.9 lar görmedim. İlk aldığımdan beri.İlk 1000 km de 7.0-7,4 ler arası (Aralık ayı), Sonrasında 6,8 ler civarı ve son bir ayda havalarında biraz ısınmasıyla, aracında 6000 km leri geçmesi ile 6,2 lere kadar düştüm. Ama daha büyük etken bence hava sicaklığı ve birazda son dönemde benim kullandığım güzergahta trafik daha rahat. Ortlama hızımda 24-25 den 26-27 lere ulaştı.
Benim beklentim ilk bakımdan sonra kışın dahi tüketimim şehir içi 6.0 ın altında kalması. O zaman arabamdan her anlamda memnunum diyeceğim.

ceedlove

New member
Kia zaten tüketimle yanlış bilgi verdiğini kabul etti. Arabayı rahat rahat kullanamadıktan sonra pekde bir kıymeti yok aslında sürekli ayağımın altında yumurta varmış gibi nereye kadar araç sürebilirim? Otomatik olanlar özellikle çok tüketiyor gelgelelim benzinlide durum farklımı evet çok farkl cvt civic 2012 kullanan arkadaşımın tüketimi de 1 depo ile aynı güzergahta 450 km yani 9-10 litre gibi benzin kullanıyor aracı 9,5 desek 45 kuruş km bense 33 kuruş yakıyorum 12 kuruş tasarruf dizel için çok büyük avantaj değil , manuel olsa kesinlikle avantajlı ve değer. Yinede aracımı seviyorum bagajı sw olduğunda harika iç hacmi güzel esp olmaması tek üzücü tarafı.