leonine25
Active member
valla sabit şekilde bahçeşehir-kavacık erbek otoya bakıma otoban 2.kopru yolundan giderken 80-100 arası sadece 2-3 dakikalık durkalk trafige kaldım ve 4.1 litre gosteriyordu .dönüşte trafikte 5.5 oldu.hiç bir zamanda bunun altına inemedim inememde heralde.
geçen ankara gidişimde sıfırladım 120-140arası gittim ortalama hızım 100-110 falandır yol bilgisyarına göre 5.5 litre yaktı.
hem boş hem hafif sekilde dönüşümde bitane dizel a3'e dadanınca 7.2 litre yaktım. ortalama hızım 130-140 falandı. 200'e sabitleyip usul usul bir 5 dakika gitmişimdir sonrasındada 150 160 altına nadir düştüm buna ragmen bence hala insaflı yakıyor
Benim düşündüğüm normal kullanım sizinki gibi değil. Benim hiç işim olmayacak keyf için araca bineceğim sağı solu seyretek arkadaki araçların küfürlerine göze alarak geleceğim ancak o zaman sizi kriterlere uyarım heralde. Bende sizinle aynı yerde oturuyorum. Kavacık esenyalı arasını vites uyarılarına harfiyen uyarak tamaladığımda 5-5,2lt yakıyorum. Ama işte istanbul trafiği buna herzaman müsade etmiyor.Bu paylaştığın verileri ben yakalıyorum. Örneğin hiç trafiksiz 3,4 ortalamasını 60 km ortalama hız ile defalarca test ettim ve videosuda var. (Kadıköy Pendik arası) Aynı güzergahı daha hızlı ve dikkat etmeden gelerek 5 lt ilede tamamladım. Pendikten Bağcılara gidiş gelişte 5,3 lt. ortlamasınıda tutturdum. Giderkende gelirkende boğaz tarafiğini yedim. Mazdaya gelince test etmeni öneririm ama birkaç km. test ederek anlaman imkansız. Test güzergahının yolları ve kullandığın km. çok önemli. Onun haricinde testlerini okuyabilir, forumlardan okuyabilirsin. Hatta mazdanın bu konuyla alakalı mini bir belgeseli var izlemenide tavsiye ederim.
Bu aracımla hız sabitleyici(yolun %60-70'ini) ile istanbul izmir arasını 100-120km hızla giderken tek başıma 5,2lt dönüşte hanım birde 7 aylık çocuk ve valizler 5,8lt ile geldim. Şimdi şununda farkındayım.artık fluence aynı değerleri yakıyor.ford,citroen ve jetta 0,5-1lt az yakıyor. Artık euro 4 motorlardaki ekonomi bitti. Megane 2 privelege vardı bende şehir içi bile ne yaparsan yap 5,2lt geçmezdi. Ama ceed ceratomda euro 4 motordu yine şehir içi 6-6,5lt civarında geziyordu. yani euro4 veya euro5 olsun hep bir tık fazla yakıyoruz. Ha ben 2015 passatta bile aracımdaki konforu,oturma ve görüş pozisyonunu bulamayan bir adamım
SUPER B 2016 tıklayın