..:: Günlük Sohbet ::..

serkanuludag

New member
Günaydın Arkadaşlar...
dün den beri Tv internet ve Radyolardan izlediğimiz haberler hepimizin içini yaktı ...
ama sabah Soma dan Asker arkadaşımla görüştüm keşke görüşmez olaydım... durum çok daha vahim, bir çok şey gizleniyor....

Arkadaşlar bu konu hakkında gereksiz konular açıldı ve kilitlendi vs. Ben son olarak burada birşeyler yazmak istiyorum [MENTION=3]aLi[/MENTION] istersen silebilirsin. İsim vs vermeyeceğim üstüne alınan alınır hak veren verir vermeyen canı sağ olsun.

Öncelikle SOMA da yaşananlar bundan sonra inşallah düşmanımın bile başına gelmez.

ilk önce size içinde bulunduğum durumu izah etmek istiyorum : Bildiğiniz üzere kardeşim Soma da olayın geldiği madende Mühendis ve kendi vardiyası olmadığı için o gün orada değildi allah onu bize bağışladı onun vardiyası olabilir yada bu olay onun da orada olduğunda olabilirdi. Belkide şimdi ocak ağzında içeriden bir umut bekleyenler arasında ben ve ailemde olabilirdik. Bu nedenle çok sevinçliyim. AMA
Bunun yanında muhabbet ettiğim oturup yemek yediğim 28-30 yaşında hayatının baharından 4 kişiyi kaybettim onların eşlerini annelerini çocuklarını görünce sevinemiyorum bile Annem şu anda orada ve 2 gündür uyku uyumuyor.

Size da önce yaşadığım bir olayı da anlatmak istiyorum. Ankara Çayırhan maden ocaklarında bir kaza oldu ve iki işçimizi kaybettik (Bende o zaman aynı şirketin Atelyeler şefiydim) şirket ailerine Ankara merkezde ve Çayırhanda daireler aldı Eşine araba aldı ve ömür boyu maaş bağladı çocuklarını okutacağını taahüt etti vs. Benim lojmana yakın oturan birinin evine eşim ile birlikte baş sağlığına gitti o zaman 5-6 yaşında olan çocuğu anne herşeyimiz var ama keşke babam da burada olsaydı dediğini duydum. O günden beri o söz kulağımdan hiç gitmez anlatın hadi o çocuğa bunun olağan bir şey olduğunu Başbakınızın dediği gibi dünyada böyle şeyler olur mesela ingilter de 1800 bilmemkaçta 300 kişi öldü amerikada o teknolojiye rağmen 1907 de bilmem kaç kişi öldü diye.

Yılın 2014 olduğunda haberi yok herhalde millet uzaya gezi düzünliyor. Benim ülkem Amerikanın 1907 yılında kullandığı teknolojiyimi kullanıyor. yada ingilterenin 1800lerde kullandığını.

Bu sözler siyasi değildir. Ben AKP li değilim ve olmamda he CHP li de değilim ben vatanını milletini seven Atatükün izinde bir vatandaşım. Ve AKP ni yapmış olduğu icraatları beğenmiyorum.

Hükümeti savunanlar bu olayları yaşayanların yerine kendini koyup da koysa bile o hissi yaşayıp da yazamaz. Konu ile alakası yok ama PKK ile görüşen bir hükümete oy verdiniz Apo ya sayın deniliyor vs. Bir bayram sabahı git bir şehitliğe oradaki analar, eşlere, çocuklara sor bakalım Apo kimmiş açılım neymiş onlar sana cevap versin.

Şehit arkadaşın şehit olmuşken yaralı kurtulana sevindin mi yada sevinemedin mi?

işte millet eski değerlerine döndüğünde (biz çocukken mahallede bir cenaze varken bizi sokağa çıkartıp oynatmazlardı bile) o zaman bu ülke düzelecek. Gezi tetorist, öbürü paralel, 15 yaşında çocuğun sokakta ne işi var, buda ölü sevicilerin işi gibi halkı bölersen işte böyle olur.

Kendi çocuğun götürmüş yolsuzluk diz boyu oğlunu makam arabanda saklayacaksız. Bakanın çıkacak bir insanın kendi oğlunun tutuklandığını televizyondan görmesi kadar acı bir şey yok diyecek. Ama ülkende çıkan cenazesini teşhis etmek için ekran başında bekleyen analar,babalar olacak. kardeşinin cenazesini bulabilmek için yüzlerce cesede bakmak zorunda kalan abiler olacak sonra ülkenin başbakanı çıkıp bunlar olağan şeyler diyece.

Herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli bir gün benimde başıma gelirse ne olur ne tepki veririm o günde başbakanını korurmusun.....

gokhanMT

New member
bülent arkadaşım, yazını okudum, çok takdir ettim ve şahsen naçizane tek birşey geçti aklımdan.
keşke imkanım olsa da tümünü paylaşıp tüm vatandaşlarımızın okumasını sağlayabilsem..

serkanuludag

New member
Bulent abi icimdeki hislere tercuman oldun. Dun burada yasanan olaylari oyle guzel acikladin ki insallah bazi kisiler bu yazindan anlar .... Soylenecek cok fazla sey var ....

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

branke

New member
bülent arkadaşım, yazını okudum, çok takdir ettim ve şahsen naçizane tek birşey geçti aklımdan.
keşke imkanım olsa da tümünü paylaşıp tüm vatandaşlarımızın okumasını sağlayabilsem..

Bence Muhalefetin en büyük eksiklerinden birini dile getirdin arkadaşım.

Olayları, yalanları, sömürüyü, hırsızlığı (para-oy) yolsuzluğu gereği kadar vatandaşlara duyuramamak, kanıtları kafalarına vuramamak.

Öğretilmeyeni suçlamak abes, nereden bilsin köydeki gariban bakanın 700 bin liralık saatinin hikayesini?

İmamalar tapeleri dinlemek, inanmak haram diyor baksana!

Gel de muhalefeti kınama!

Güzel icraatlarını yandaş TV ler yayınlamıyor, bizlerin bilmesi YETMEZZZZ.

Cahil, olaylardan bihaber insanlarla demokrasi olamaz, en iyi demagoji yapan "İLAH" olur çıkar.

Bir de "Çalıyor ama çalışıyor", "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mentalitesi varki düşman başına.

Lanet olsun!

rayen

Super Moderator
Bülente duygularımıza tercüman olduğu için teşekkür ederim. Sitede siyaset nedir? konusunda farklı bir algı var. Merak eden siyaset nediri araştırsın.
Ancak biri gelecek şu anda ülkenin her bir metrekaresinden sorumlu olan hükümeti eleştirenlere karşı çıkacak (ki hakkı da vardır.) siyaset yapıyorsun diyecek, takdir-i ilahi deyin oturun diyecek, buna karşı çıkılınca siyaset yapma sus otur denilecek. Bu kendisini uygar kabul eden insanlar tarafından kabul edilebilir bir şey mi?
Bunun takdir-i ilahi olmadığı, çıkarcılıktan kaynaklanan davranışın beceriksizlikle, ahmaklıkla birleşip bir facia, bir cinayetler serisi olduğunu net şekilde söylüyorum. İktidarda başka bir parti de olsa aynı şeyleri düşünürdüm. Benim için siyasi parti değil, insan önemlidir. Demokrasi bunu gerektirir. Demokraside inilip binilen bir tramvay değildir.
İnsanlar kızgınlıkla hakaret içerikli cümlelerde kurmuş olabilir. Nitekim, gerekli özür de gelmiştir. Kızgınlık anındaki sözler olgunlukla karşılanmalıdır. Sukunet halinde söyleniyorsa bu sözler gereği yapılır. İnsanın kendi ailesinden birisi sorumsuzluktan kaynaklanan bir facia'da ölse ne güzel öldüler diyebilir mi? İşte bunu diyenler insanlıktan nasibini almamış olanlardır. Bilinç altında ne güzel ben ölmedim diye sevinenlerdir.
Bu facia sonrası yapılan açıklamalara kepazelik demekten başka ne diyebiliriz. Bir facia olmuş, bu faciaya kaza deyip geçiştirmek, yöneticilerin ne kabahati var demek tek kelime ile insafsızlıktır. Eğer ben insani duygularla bu hangi partinin mensubu diye bakmadan sorumlulara tepki gösteriyorsam ve bu tepkim siyaset olarak algılanıyorsa, evet siyaset yapıyorum. Vicdansızlık yapacağıma böyle bir siyaset yapmayı tercih ederim.
Olayı duyuran bir gazetenin haberini verdiğim için benim ideolojimi tesbit etmeyi başarabilen zihniyeti de kutluyorum. Ama ben havuz değil, deniz seviyorum.
Madem ki, sorumsuzluktan, çıkarcılıktan kaynaklanan acı bir olay üzerinden bir çekişme noktasına geldik, ben de havuz sevenlerin yanında durmak istemiyorum.
İnsani tepkim, siyaset olarak algılanacaksa sizi arada bir gelip havuz bekçiliği yapanla başbaşa bırakıyorum. İllaki bir deniz beni bekliyor.
Artık vicdanı cebinde olanlarla yanyana durmak şöyle dursun, aynı sokaktan bile geçmek istemiyorum.
Umarım bu faciadan zarar gören her bir kişi hukuken haklarını sonuna kadar arar, sorumluların ceza alması için gerekli tüm çabayı gösterir.
Tekrar milletin başı sağolsun.

amorusso

New member
Soylenecek fazla bir sey kalmadi, Bulent ve Rasim Abi gereken hislere tercuman oldu. Siyaseti "otekilestirmeden " yapmak mumkun degil, iktidar yanlisi Veya karsitligini gorgu kurallari cercevesinde tartismak lazim, ne yazik ki mevcut siyaset hep otekilerin komplolari, sabotajlari , paralleligi Uzerine kurulu, savunanlar ve elestirenler asiriya kacmadan bunu yapamiyorlar. Siyaset aktorlerlerini amaci da bu ucurumu mumkun oldugu kadar derinlestirmek. Önce insanız sonra diğer kategorilere aitiz. herkesin başın sağolsun, vakit yas tutma vaktidir.

inimicus

New member
[MENTION=1561]serkanuludag[/MENTION] geçmiş olsun. Allah daha ciddi kazalardan korusun. [MENTION=54]batkurnaz[/MENTION] ve [MENTION=214]rayen[/MENTION] hislerime tercüman olduğunuz için buradan da teşekkür etmek istedim. Sizin gibi insanlar çoğaldıkça normalleşeceğiz.

inimicus

New member
Sağlık olsun. Ali'nin önerdiği yere mi gittin? Yoksa kendi tanıdığına mı yaptırdın?

c@n

Super Moderator
@batkurnaz ve @rayen
ikinize de çok teşekkür ediyorum.. hislerime tercüman oldunuz, ben sizin kadar sakin yazamazdım.. Elbet birgün BİZ kazanacağız diyorum, resmen kendi içimizde ayrımcılık oldu, umarım kısa sürede içimizde yeşeren bu ayrımcılıktan kurtuluruz.. Elbet...

İçimiz kan ağlıyor, biz dışardan bakıyoruz ve içimiz kan ağlıyor.. Ya olaya bizim gibi dışarıdan bakamayanlar.... Ya onların durumu... O Anneler, O Eşler, O Babalar, O Çocuklar, O Arkadaşlar, onların durumu ne.. İçlerindeki acıyı tarif edebiliyor muyuz? Hayır.. En azından ben edemiyorum... Onların bulunduğu ruh halini tahmin edebiliyor muyuz? Hayır... En azından ben edemiyorum... Ve bugün bunu da gördük ki Sayın Başbakanım da tahmin edemiyormuş.. Ben olaya insanı boyuttan bakacağım.. Ben başbakanım, ve o anda Soma'dayım ve beni protesto ediyorlar, ben ne yaparım susarım, özür dilerim ve onların gönlünü almak için elimden geleni yaparım, bazı şeyleri görmezden gelirim.. Neden mi? Çünkü bana tepki gösteren kişilerin acısı var, canları yanmış, ruh halleri iyi değil... Onlara anlayış gösterilmesi lazım... AMA benim başbakanım ne yapıyor? Ne yaptığını gazetelerden gördük, kızıyor, bağırıyor ve tam göremesekte vuruyor (çok emin değilim videodan çok belliolmuyor ama bir el hareketi var)... Şimdi bu insanlık mı? Biri bana açıklasın... Ben sabahtan beri kendime açıklayamıyorum...

Berkan

New member
@batkurnaz ve @rayen elinize kolunuza agzınıza yazınıza sağlık valla

ordaki insanların nası protesto ettigni gordük bugun, gidin burdan siz burdasınız diye calısmalar aksıyor diyenleri, markete kacanları kadını yumruklayanı, yerde tekmeleyeni. times bbc aljazeeresi reuters daha nicelerine kepaze olduk bunlar sayesinde ama olsun dimi reklamın iyisi kotusu olmaz
:mad:

mısır rabia diye diye inim inim inlettin ortalıgı Somada kader kısmet diyosun .tüm hristiyan gavur dedigin ülkeler Somaya mesajlar yagdırırken, o bas bas bagırdıgın mısırdan niye ses seda yok. sene olmuş 2014

dünyanın ahını alıyosun burda paşalar gibi yaşayabilirsin para icinde yüzebilirsin hatta 7 ceddinede yeter belki ama.ohesap bir dönecek illa biyeirnden cıkacak, ama bugun ama yarınlarda ama obur tarafta.iste ozaman hangi asker polis koruma koruyacak bakalım seni. biz senle maytap gecicez ozaman kaderin kısmetin böyleymiş diye.

herneyse en iyisi uzaatmıyım daha ben su linki vererek bitiriyim

alın bakın derleme olmuş resimlerle :(

http://onedio.com/haber/soma-daki-maden-faciasindan-yurek-burkan-fotograflar-303635

babıesrar

New member
Siyaseti "otekilestirmeden " yapmak mumkun degil, iktidar yanlisi Veya karsitligini gorgu kurallari cercevesinde tartismak lazim, ne yazik ki mevcut siyaset hep otekilerin komplolari, sabotajlari , paralleligi Uzerine kurulu, savunanlar ve elestirenler asiriya kacmadan bunu yapamiyorlar. Siyaset aktorlerlerini amaci da bu ucurumu mumkun oldugu kadar derinlestirmek. Önce insanız sonra diğer kategorilere aitiz. herkesin başın sağolsun, vakit yas tutma vaktidir.
İmzamı atıyorum Ercan abi. Mesele bu.