avukat arkadaş!..(konu dışı-apartman-şikayet)

yalcin

New member
konu dışı biliyorum..özür diliyorum şimdiden..

arkadaşlar yıllardır bir yönetici var apartmanımızda; aslına bakarsanız 9 daireli bir apartman 2 daire olmasaymış kat mülkiyeti kanununa göre yönetici de olmayacaktıda neyse..

demem o ki; kendini yönetici ilan etti bu vatandaş ancak karar defteri var diye para alabileceğini sanıyor:D işletme projesi henüz yok kendisinin bende diyorum ki eksikliklerini tamamla ve yasaya ve ahlak kurallarına sadık kalarak adaletli bir şekilde yönet buyur aidat ve herhangi bir gider maliyetini vereyim..

fakat dedim ya karar defterini noterden onaylattı ya beni borçlandırabileceğini zannediyor kendisi..

ama sürekli uyarıyorum lakin bu uyarılar sözle olduğunda iş sözlü sataşmaya dönüyor çünkü konuşmaktan anlamıyor bir lafa söze gelmiyor, böyle olunca yazılı uyardım dedimki böyle böyle şu şu şu bu gitti kendi şahsına gönderdiğim yazıyı apartman panosuna astı:DD görmemişin bir yöneticiliği olmuş tutmuş.........

şimdide karar alınmıştır daire 8 in şu şu şu borçları vardır şu tarihe kadar ödemediği takdir de gerekli işlem yapılacaktır..

a benim cahil civelek yöneticim, sende hiç akıl yokmu işletme projen yok ve yıllardır makbuzda vermiyorsun şimdi hangi yüzle beni şikayet edeceksin ki yasa karşısında suçlu sensin çünkü apartman yöneticisi ilan etmişsin kendini ve neye göre para topluyorsun ve kayıtları nerde diye sana sormaz mı bu ülkenin hakimi savcısı:DD

sormak istediğim; bir avukat arkadaşımız çıksada şu arkadaşa bir yazı gönderse yahu sen böyleyken böyle yapıyorsun da hiçmi düşünmüyorsun kendi yaptığın iş yasal değil aslında ...

ben yazıyorum anlamıyor...

okuduğunuz için teşekkür ederim..selamlar..

sinan1

New member
Avukat değilim (yöneticiyim) acaba bu kişi yönetici seçilirken diğerlerinin imzası gerekmiyor mu? Kişi kendi kendini yöneticiilan edebiilir mi? Notere gitse noter bunu söyler hani sizin yöneticiliğiniz ? sizi kim seçti imzalar nerede der? ben bu durumu noterde gördüm. biri gelmiş defter imzalatacaktı azar işitti.

Diyeceksin ki sen yönetici nasıl oldun. resmi olarak olmadım defter bakkal defteri. her fırsatta bu işi yapacak biri çıksa da devretsem diyorum paraları topluyorum toplanan paralar nereye gitti bilgisayardan program yaptım onu yazıyorum. bu ay eksik kaldı 2TL fazla toplayacaz gibi. bazen eksik kalıyor cepten ödüyorum. tabi ki aidatı geçmeyecek şekilde oluyor. normalde zaten kendim aidat ödemiyorum. bakın siz yönetici olursanız siz de ödemezsiniz kar edersiniz diyorum kimseden tık yok.

Siz şunu yapabilirsiniz. kapıları tık tık çalın (yönetici hariç) şu saatte benim evde toplantı yapacaz gelin buyrun deyin. yada durumu izah edin bu şahıs iyi yapamıyor, ben yönetecem ne dersiniz ? diye onay alın. örgütleme tamamsa daha sonra toplantı için kendisine haber verin o hazırlıksız yakalanacak kansız darbe ile yönetimi size devredecek.. hem de kağıtlara bakıp düzgün hesap veremez ise mahçup olacak.

ayrıyeten karar alınmıştır lafı komik olmuş kararı size haber vermeden kendi kendine mi almış? vurun kafasına, indirin.

Avukat bir arkadaş bu işi 1000 tlye filan yapabilir. avukata soru sormak parayladır. ben de şaşırmıştım ama normal bir durummuş. bunun yerine hukuk forumlarına danışabilirsiniz. muhtemelen noterden şu ihtarnameyi gönderin diyebilirler. hukuken geçerli olması böyle olur sanırım.

yöneticiler toplanıyor galiba bende yöneticiyim

bizde noter onaylı bir karar defteri var toplantı yaparız kararları bu deftere yazıp tüm apatman sakinleri veya vekilleri imzalar bu defterle bankaya gititğinizde apatman adına hesap açabiliyor ve bu deftere yazdığınız kimlkik bilgilerinizle bu hesaptan para bile çekebiliyorsunuz. belki böyle bir defterle size ihtar çekebilir.

Yöneticilik kısmına gelince apatman ile uğraşmak çok zor haziran ayı gelse de birine devretsem diye dört gözle bekliyorum. Bizim apartman birde merkezi sistem kömür parası kapıcı maaşı vs derken herkezden para toplamak işkence cepten ödediklerimi saymıyorum bile

bence siz hazır yöneticiyi bulmuşken kaybetmeyin verin aidatınızı bakın keyfinize...
yada yönetici olun......

2berk

New member