arka yürüyen aksamdan gelen ses

zgrdvc

New member
2013 model consept plus aracımın sağ arkadan gelen özellikle badala girince ve dur kalklarda tın diye tok bir yay sesi gelmeye başladı sivasta servise götürdüm sebebi bulamadılar yarın için tekrar çağırdılar bu gün ani fren yapınca abs dende rahatsız edici şekilde sesler duydum bu sorun neden olabilir eşekten düşen lazım ;) varmı?

aykiri

New member
henüz aracım yok ama aracı araştırmak amaçlı bu forumdan takip ettiğim kadarıyla arka yaylara taş giriyormuş bu yayların kasislere girmesinde ses yapıyormuş belirttiğin gibi,bu konuda daha önce form açılmıştı zaten geçmişe bak bulursun

gorkemsin

New member
2013 model consept plus aracımın sağ arkadan gelen özellikle badala girince ve dur kalklarda tın diye tok bir yay sesi gelmeye başladı sivasta servise götürdüm sebebi bulamadılar yarın için tekrar çağırdılar bu gün ani fren yapınca abs dende rahatsız edici şekilde sesler duydum bu sorun neden olabilir eşekten düşen lazım ;) varmı?
Büyük ihtimalle sesi koltuk yapıyor. Bendede var aynı ses. Çözüme yaklaştığımı düşünüyorum. Daha denemedim çünkü kumaş bant almam gerekiyor. arabaya bindiğinde arka koltuk sırt dayama kısımlarını yatır. Ses keserse o zaman ses yapan büyük ihtimalle arka koltuk sırt dayama yerlerinin bağlantı noktasında. Yani koltuk sırtlarını arabaya kitleyen demir parça...Dediğim gibi koltukları yatır ses kesiyorsa bu demir bağlantı parçasını kumaş bant ile sar.

Ben daha yapmadım ama gidip bant alabilsem yapacağım. Sen denersen buradada yazarsan sevinirim. Ama önce arka koltuklar yatık 1 gün dolaş :)

zgrdvc

New member
görkem bendeki ses araç içinden değil, dışardan tok bir yay sesi ve arabam şu an serviste bakalım ne diyecekler

berkural34

New member
Aynisi bende de oluyordu , sanki alttan birsey kopuyor gibi metal sesi. Servis kontrol ettiginde birsey bulamamisti, biraz gevsemis , sıktık falan dediler. Ondan sonra birkac defa daha oldu ama uzun zamandir oyle bir ses duymuyorum ben .

Bocek06

New member
Arabanin arka lastiğin ustundeki sacdan kaynaklaniyor buyuk olasilikla.

zgrdvc

New member
servis bişey bulamadı bir kaç yeri sıktı ve gönderdi ama ses te kesildi :D

trburock

New member
bugün bende aynı dertten arabayı servise götürdüm ses arkadan geliyo sandım ama usta önden dedi bi kaç vida sıktı bendede ses kesildi :)

rosicky

New member
o ses benden de gelmeye başladı vızzz mı vınnn mı anlamadım ama 120 yi gecince yapıyor ayar ediyor beni :)

Snaan

New member
bende de sağ ön koltuğun biryerinden ses geliyor neresi olduğunu çözemedim

zeg

New member
aynı ses bende de vardı arkadaslar bugun gittim arabayı lifte kaldırdılar sag arka tekerin yaykısmında tas buldular sesin kaynagı oymus
ses sorunum çözüldü yani:)

branke

New member

Bence en güzel çözüm müziğin sesini yükseltmek!:rolleyes:

ozburan

New member
Benim aracimda ugultu var sizce neden ?

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

ozburan

New member
Sizde yasiyorsunuz sanirim boyle dediginize gore :D

GT-I9500 cihazımdan gönderildi