Arka Fren Diskindeki paslanma

northeast

New member
Selam arkadaşlar,

İkinci el aldığım Ceed'in ben almadan önceki hafta sanayide arka balataları değişmiş. yaklaşık 4000 km yaptım bugun fark ettimki arka fren diksleri pas rengine dönmüş komple, ön diskler hala ayna gibi. Aldıgımda böyle bir durum söz konusu değildi. tahminimce yan sanayi balatalardan kaynaklanıyor. Sizce bu durumun disklere bir zararı varmı? yada benim gibi yan sanayi parcada bu sorunu yaşayan var mı. bu durumu düzeltmek için ne yapmalıyım?

Şimdiden konuyla ilgili yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

Tesla

New member
Bir süre kullanılmayan (1 hafta kadar) fren disklerinin yüzeyinde pas tabakası oluşuyor. Bu her marka model için geçerli. Yeterki ortam nemli, yağmur görmüş ve tozlu olsun. İlk fren yapıldığında temizlenir. Dert edilecek bir durum değil. Ancak balata ucuz bir parça. İçiniz rahat edecekse değiştirin. Eğer fren yaptığınız halde pas yok olmuyorsa balatalar diske basmıyor olabilir. El frenini hafifçe çekerek deneyin bakalım arka balatalar diski tam tutuyor mu?

Berkan

New member
demin sigara icerken fark ettim ben sorun olacak bişey sanmıyorum zaten cunku @Tesla nında dedigi gibi freni kullanınca gidicek paslar, gitmesi lazım enazından. işten donuste yazarım bidaha .buarada oglen cok fena saganak yagdı ondan sonra oldu galiba

işyerinin tam onunde 3 araç var.

-benim ceedin ön arka diskler nokta nokta seklinde pas olmuş , ( faal hergün kullanırım incelerim. kendimy ıkarım aracımı cuma yıkadıgımda yoktu cumarteside yoktu hatta sabah bile yoktu :) )

-arkamdaki güncel kasa civic onunda aynı on ve arka diskler nokta nokta seklinde pas mevcut,

-en baştada siena var arka kampana ama on diskleri onunda aynıydı nokta nokta seklinde paslı.

Berkan

New member
demin sigara icerken fark ettim ben sorun olacak bişey sanmıyorum zaten cunku @Tesla nında dedigi gibi freni kullanınca gidicek paslar, gitmesi lazım enazından. işten donuste yazarım bidaha .buarada oglen cok fena saganak yagdı ondan sonra oldu galiba

işyerinin tam onunde 3 araç var.

-benim ceedin ön arka diskler nokta nokta seklinde pas olmuş , ( faal hergün kullanırım incelerim. kendimy ıkarım aracımı cuma yıkadıgımda yoktu cumarteside yoktu hatta sabah bile yoktu :) )

-arkamdaki güncel kasa civic onunda aynı on ve arka diskler nokta nokta seklinde pas mevcut,

-en baştada siena var arka kampana ama on diskleri onunda aynıydı nokta nokta seklinde paslı.
işyerine sabah geldiğimde yine inceledim tertemiz