Aracınızdaki Çizikleden Nasıl Kurtulursunuz..

c@n

Super Moderator
Katılım
15 May 2011
Mesajlar
9,293
Tepkime puanı
515
Puanları
0
Yaş
46
Konum
Kadıköy
Arabanızı çiziklerden nasıl kurtarırsınız?
Arabanızı sokakta da, otoparka da bıraksanız güvende değil. Yoldan geçen bir araba ya da sokakta oyun oynayan yaramaz çocuklar her an arabanızı çizebilir. Peki, bunlardan nasıl kurtulabilirsiniz?

Doğru ürünlerle ve doğru bilgilerle, arabanızın yüzeyindeki ince çizikleri kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.
Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan haberde, çizikleri giderecek ürünleri ve çizikler için neler yapmanız gerektiğinizi öğrenebilirsiniz. İşte 5 adımda çizikleri yok etmenin yolları:

1. Öncelikle, arabanızın her yerini yıkamalısınız. Arabanızın zaten temiz olduğunu düşünüyorsanız, yıkamanıza gerek yok. Havadaki ve çevredeki zararlı elementler, arabanızın boyasına yapışan kimyasal bağlardır. Arabanızı güzelce yıkamak, toz, polen ve yoldan gelen parçacıkları yok etmeye yardımcı olacaktır.

2. Arabanızı yıkadıktan sonra tümüyle kurutmanız gerekiyor. Arabanız tamamen kuruyana kadar, arabanızdaki çizik yerlerin tamirini yapmaya başlamayın. Yıkamadan kalan herhangi bir sabun, deterjan ya da su damlacığı ürünün etkisini hafifletebilir ya da azaltabilir.

3. Arabanız temizlendikten ve kuruduktan sonra Meguiar's ScratchX™ gibi yüksek kaliteli araç bakım ürünü uygulayabilirsiniz. Diğer üreticilerin ürünleri ise şöyle: Mother's, Eagle One ve Turtle Wax. Bu ürünlerin hepsi olası çizikleri, örümcek ağı efektini, tampondaki girdap görünümünü, oksidasyonu, kimyasal aşınmayı, asit yağmuru beneklerini ve kuş pisliklerinden kaynaklanan aşınmaları kaldırmak amacıyla satılıyor.

4. Bir parça süngerin üzerine çok az miktarda çizik yok edici sürün. Ürünü, çizik bölge kapanana kadar ovalayarak uygulayın. Ürün ince çiziği tümüyle doldurur gibi görünecek, ancak arabanızın boyasının üst katını da kaplayacak.

5. Ürünü arabanızın istenilen yerine uyguladığınızda, temiz ve kuru bir havlu kumaş alın ve iyi bir sprey cila ile bölgeyi cilalayın. İyi kalite sünger ve havlu kullanmak boya yüzeyinde ilave çiziklere yol açmaz. Bu çizik bölgeyi cilalayacak ve boyanıza parlak ve ayna görünümü kazandıracak.

www.milliyet.com.tr den alıntıdır...
 

zerogravity

New member
Katılım
31 May 2011
Mesajlar
3,484
Tepkime puanı
73
Puanları
0
Yaş
48
Konum
Istanbul
Aracınızdaki Çizikleden Nasıl Kurtulursunuz..

Ek olarak cizik gidermede kil uygulamasi yapilmasini oneririm.

Kil ellerimizi hafifce islattiktan ve ugulanacak yuzey nemlendirildikten sonra sakiz misali tum pisligi cekip alacaktir. 20gr kadar kili avuc icinizde yassilastirip on kaputda islemi uyguladiginizda tertemiz sandiginiz yerden kile yapisan pisligi gordugunuzde inanamayacaksiniz. Ardindan yapilan pasta cila islemi cok cok daha saglikli ve dayanikli olacaktir. Ayda 1 kez cila oncesi yapildiginda ilk gunku gibi piril piril boyanizi yillar boyu koruyabilirsiniz.

Ben uygulamayi Nisan ayi itibariyle her ay yapacagim. İslem 30-40dk suruyor tum arac icin bir o kadarda cila icin harcandiginda 1 ay kafaniz rahat olacaktir. Haftada 1-2 kez aracinizi yikatsaniz dahi cilaniz bozulmayacak araciniz parlak kalacaktir. Tek dikkat edeceginiz nokta araca cok yakindan su vurdurmamak olsun , spreyleme yapilirsa arac suyu tahliye edecek suda tutmayacak cilaniz bozulmayacaktir.

Peki kil'i nerden bulurum diyorsaniz. Bu urun sahibinden.com vb yerlerde mevcut.100gr lik urun araci 4 kez tamamiyle temizlemeye yetecektir. Sadece kaput , tavan uygulamasinda on arka tampon dahil 100gr urunun 7-8 kez uygulamaya yetecegi soylenmektedir. Her seferde 20gr urunun araci komple temizlemeye yettigi soylenmektedir.
 

assos

New member
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
95
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
2023
Konum
İSTANBUL
Ynt: Aracınızdaki Çizikleden Nasıl Kurtulursunuz..

Çiziklerden değil de boyada yanıktan muzdaribim.Araba serviste kaldı 1 hafta, aldıktan bir gün sonra yıkattım bir baktım,sağ önde lastiğin üstünde sağ ön kapıya doğru 4 adet 1 mm2 çapında yuvarlak grimsi noktacıklar var.Yıkamacıdaki arkadaş bunun bir yanık olduğunu kullanılan bir kimyasal sprey vs... benzeri bir maddeden kaynaklandığını boyanın yandığını giderilmesinin onarımının mümkün olmadığını,tek yolun lokal boya olduğunu söyledi.Bir iki yıkamacı da aynı şeyi tekrarladı,dediklerine göre öyle pasta cilayla falan olacak iş değilmiş.
Arabaya düşkünüm sık sık yıkatırım servise teslim etmeden yoktu bu,motor komple indi kalktı,serviste olmuştur demiyorum ama serviste olmamıştır da diyemiyorum.Servisimiz,kendilerinin böyle bir yanığa neden olacak bir şey kullanmadığını söylüyor tabii ki :mad:.Şanzıman değişirken böyle bir şey olmuş olabilir mi?Daha önemlisi çözüm nedir arkadaşlar???Araba yıkanınca kabak gibi ortaya çıkıyor!Boyada lokal yanığın tek çözümü boya mıdır?
 
J

Josefsalvatini

Guest
Ynt: Aracınızdaki Çizikleden Nasıl Kurtulursunuz..

yakın cekım resım yollarsan daha ıyı yardımcı olabılırız gibi geliyor
 

assos

New member
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
95
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
2023
Konum
İSTANBUL
Ynt: Aracınızdaki Çizikleden Nasıl Kurtulursunuz..

İlk fırsatta abi, bu ara hiç zamanım olmuyor.Yıkamacılar kendinden çok emin ama bakalım!
 

rayen

Super Moderator
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
3,749
Tepkime puanı
832
Puanları
113
Ynt: Aracınızdaki Çizikleden Nasıl Kurtulursunuz..

Çizikler maalesef polisaj makinası olmadan kolayca giderilemiyor. ScratchX lokal uygulanır, kuvvet ve sabır ister. Çiziğin durumuna göre sonuç çok mükemmel olmayabilir.
Kil ise yılda en az bir kere kesinlikle uygulanmalıdır. Ben her boya koruma yaptığımda önce mutlaka kil uygulamaya dikkat ediyorum.
 
Üst