Ynt: 2012 ceed concept plus at aracı test ediyorum
evet arkadaslar consept plus at aracın testini tamamlamış bulunuyorum.
öncelikle çelik motor a bu fırsat için teşekkürler..
yeni ceed in eski ceed ile arasında sürüş komforu , elektronik donanım ve tasarım konusunda cok ama cok fark var sanki yeni ceed değil bambaşka araç olmuş

tebrikler kia.
herkesin merak ettiği konu ile başlayayım yakıt tüketimi
karma tüketimde eski 4 ileri at şanzımana göre 0.5 lt daha az yakıyor 7.3 lt 200 km nın ortalaması.
sehirdışı 120 km nın ortalaması ıse aynı max 120 km hızda 5.9 lt
full sehir ıcı max 50 km ye cıkılan hızlarda ara sokaklarda malesef eski 4 ileri at den 0.5 lt daha cok yaktı

140 km nın ortalaması 9.0 lt
konfor ve kullanım
yol tutus cok basarılı eskısıne gore
yol sesi cok iyi hele motor sesı hıc yok gıbı
frenaj daha basarılı arkası kopmuyor
direksiyon sertlık ayarı dehset güzel birsey

bugu sensoru tartısmasız gereksız klıma kullanımını azaltıyor basarılı ,bluetooth cok kalıteli ve basarılı ,optitron göstergeler okunaklı ,direksiyon uzerınden herseye ulasmak cok eglencelı, orta konsol tasarımı çok derli toplu ,koltuklar kesınlıkle tartısmasız eskısınden cok ama cok daha rahat ve son olarak suspansıyon cok basarılı.
cam tavan cok keyifli
225/45/17 basarılı yol tutus saglıyor
motor performans
128 bg 260 nm için başarılı ama benim için vasat herkes ne demek istedıgımı anladı herhalde

euro 5 motorlar dpf den dolayı ve 6 ileri at den dolayı eski kasadan 1 adım geride

ama vites gecişleri mukemmel ve sarsıntısız cok ama cok basarılı.
sonuc olarak yeni ceed bu fiyat kalite ve fayda performansı ile c sınıfının en iyi aracı almayı düşünenler kesinlikle almalı.
ben alırmıyım 2014 de benzınlı hb 1.6 dct t gdi 208 bg alırım hemen

benim aracım 2011 128 lik consept premıumdan eksıgım cok ama consept plus da olan ve daha fazlası benım aracıma sonradan yaptıgım degısıkler ıle oldugundan ve mın 3 yıl arabayı kullanmayı dusundugumden eskı ile devam
arkadaslar aslında cok gözlemım var ama yazmam kıt
bırde bu araba c sınıfı bir aile aracı ben her nekadar c sınıfı sport dizel bir aile aracı olarak kullansamda bu aracın sınıfı ve karakteri belli kia kalitesini ve tecrubesini ortaya koydu.
kia nın çelik motor gibi bir temsilcisi olduğu sürece ben kia ya binerim