Kalkışta gelen gıyk sesi

alperky5054

New member
meraba arkadaslar dun aksam bı ses geldi bırıncı vıtese taktıgımda ve kalkarken gıyk sesı geldi ve her kalkmamda kulagımda o ses bu neyden olabılır ciyaklama sesi gibiydi sonra gıyk sesı gelıyo gibi neyden olabılır ve derdımı nasıl anlatırım servise ?

fenci

New member
Benim 2011 ceed de de olmuştu bu ses. Büyük >İhtimalle debriyaj balatası sesidir. Yinede servise bu sesi bir dinletin.

serkanuludag

New member
baskı balatan bitiyor ... birde geri viteste rampa yukarı çok yapar. genelde zorlayıcı rampa gibi yerlerde yapar bu sesi.

slhyldz

New member
Aracın 2014 model. Enteresan geldi bana km. bilginide paylaşırmısın.

alperky5054

New member
2014 30200 kmde ve babama soledım bende ole ses yok dedı ben takıntı yaptım baskı balata 30000 de bıtermı normal kullanımda :/ uyuz oldum

inimicus

New member
Arkadaşın Megane'da 3000 km'de bitmişti ve garantiye falan da girmedi. Yarım debriyaj, kullanıcı hatası deyip aldılar parayı çatır çatır.

Gear

New member
Benim 2011 ceed de 25 binde bitti sürekli bu ses geliyordu 1. Viteste geri viteste sonra değiştirdim şimdi 55 binde ve yine aynı ses başladı debriyaja da çok dikkat edip sürdüm degistikten sonra değişen balatanin halide içler acısı idi

alperky5054

New member
Baskı bakatası mı yanı ? Sımdı yarın servıse gidip sölücem ben :) bı kısı var armız cok ıyı onunla halledcm ıns ve bıde bısey daha ceed lerde dıreksıyon kutusu kronık hastalıkmıs dogrumu ? Arkdsım. Arabask dıreksıyon kutusu ses yapıyo dedı degstmstı dıkkat et dedı bana tamır ettırme dedı ole bısı olrraa

AtaDMR

New member
Ses yapiyor degismesine gerek yok denmisti servisten, kronik yapiyor ams performansta sikinti yok. Egrr sendede durum boyleyse kardesim degistirme masraf etme bosuna

alperky5054

New member
Performance da sıkıntı yok aynı sadece ıste cıyaklama yapıyo gıyk dıye ve kulagım hep bu seste ayar oldum ve cıddı anlamda tutuldum sese :) muzıgı acıyorum bundan dolayı :)

alperky5054

New member
Solemeyı unuttum yokus kalkıs destegı oldugu ıcın bu ses her araba yaprms ce debrıaj balatasını cabuk yıyomus bu yuzden kaymasını tuttugu ıcın :)

rayen

Super Moderator
Yokuş kalkış desteği olan her araba bunu yapmaz. Bilgilendiren kimse yanlış bilgi vermiş. 3 yıldır proceedi kullanıyoruz 30 binli kmlerde. Sizin bahsettiğiniz ses hiç olmadı. Debriyaj balatası da taş gibi. :)

slhyldz

New member
Evet her arac veya her kullanici...
Bende araci aldim alali 4 defa servise gittim. Her seferinde buradaki yorumlardan yola cikarak frenleri gosteriyorum. Usta saglam diyor. Benim aracinda frenler on numara :)

anemon

New member
Debriyajla ilgili benimde vuruntu tespitim oldu Erbek'e götürdüm usta normal dedi. Bu arafa frenlere baktirdim meğerse arabada fren yokmus yazilim versiyonu 1.1 mis 2.7 ye güncellendi

Srhn

New member
Alper Erbeke götür arabayı bende de ses vardı sanayide baskı balata falan demişlerdi sorun ufak bişey çıktı tıkırtı sesi vardı kalkıslarda. Ses olayımı çözdüler arabaya daha bi ısındım :) tesekurler [MENTION=1967]ErbekOtomotiv[/MENTION]

arda-buse

New member
aracım 13000 aynı ses bendede var ustamı aradım düz viteslerde bu sorun olduğunu garantiye girmediğini ve bu şekilde kullanmamı söyledi bu beni tatmim etmedi zaten bakım zamanı geldi gittiğimde görüşeceğim geri viteste bile bu sesi alıyorum.

alperky5054

New member
Aynen bende de geri vitesdede yaptı ve bırıncı vıteste kalkarken gıyk edıyo gıdıcem servıse bı gıdemedım :) yarın zonguldaga gıdıyo araba gıtsin gelsin hemen bi servıse gıdıcdm :) garantıye girmeZse yıkarım o servısı :)

arda-buse

New member
Arkadşlar en sonunda canıma tak dedi bu ses servise arabayı bıraktım.kia bayraktar sağolsun tüm işlemleri garantiden halletti,bugün arabamı teslim alacağım.Servisteki aykut usta ve yedek parçadaki şermin hn ilgisi ve alakası benim için yeterliydi teşekkürler

pepe

Active member
Arkadşlar en sonunda canıma tak dedi bu ses servise arabayı bıraktım.kia bayraktar sağolsun tüm işlemleri garantiden halletti,bugün arabamı teslim alacağım.Servisteki aykut usta ve yedek parçadaki şermin hn ilgisi ve alakası benim için yeterliydi teşekkürler
Sorun neymiş peki? Baskı balata mı değişti?