....Eresin Topkapı ya gitmeyin derim sadece
Size de aynı sekilde %15 yedek parça %15 işçilik indirimi yaptığımda 45.000 km Bakım tutarı KDV, işçilik dahil 470 tl. Normal tutarı; 540 tldir.DPF li euro 5
İlk bakım için neredeyse tüm servisleri telefon ile aradım. Kimisi Shell kullanıyor, kimisi adı sanı duyulmamış Rainow kullanıyor, kimisi Castrol...
Açıkçası bu beni ciddi şekilde şaşırttı çünkü bugün hangi Renault servisine giderseniz gidin ELF, hangi Honda servisine giderseniz gidin Eneos konulduğunu bilirsiniz ve içiniz rahattır.
Shell'e geçmişte yaşadığım iki kötü tecrübeden sonra günahım kadar güvenmediğim için Shell kullanan bayileri eledikten sonra Castrol kullanan tek servis olan Bayraktar'a götürdüm aracımı. 15.000 bakımı yağ dahil 360 TL tuttu. Kadir Bey'in ilgi alakasından memnun kaldım.
Bu arada ufak bir işlem için cumartesi kahvaltı organizasyonundan yarım saat önce bende Erbek'e uğradım, Ömer Bey'in ilgi alakasından memnun kaldım.
Bu yüzden araca yağ konulurken başında bekliyorum. Bir de şöyle bir durum var, araca daha ucuz olan Castrol Professional 5-30 yağ koyabiliyorlar. Mümkünse Castrol Edge 5-30 FST için bastırın. 70 küsür milyarlık aracınıza servis 2-3 kuruş fazla kar edicek diye ne olduğu belirsiz yağlar koydurtmayın (özellikle Rainow vs.. gibi), bu en doğal hakkınız.ersu-yurt castrol kullanıyorm dedi bana hatta tam o sırada babamda gelmişti onada mesaj atmısşar topkapı kiadan bakım sukadar fırsat vs die. niye oyle orda ucuz dedi castrol kullanmıyodur ondandır dedi Mehmet bey servis kısmındaki.şimdi süphe ettim ne koydular benim aracıma ozaman
İlginiz için teşekkür ederim. Madem istediğim zaman aracımı görebiliyorum sizinle iletişime geçeceğim. 30000 bakımı için bir fiyat vermişsiniz. Bu fiyatın yağı dışarıdan getirmemiz durumunda kaç tl olacağı ile ilgilide sizinle konuşuruz.@gorkemsin merhaba,
İstediğiniz zaman iletişime geçebiliriz.
Aracın garantiden çıkmasını göze alıyorsanız bizim dışarıdan yağ getiren müşterilerimizde var ve istediğiniz zaman geldiğinizde goruceksinizdir ki, biz bakım yaparken müşterimiz karşıdan aracını izleyebiliyor, isterseniz yanına da gidip bakabilirsiniz istediğiniz bir işlemde sürekli yanında tutamama nedenimiz ise is güvenliği, uzmanlar müşteriler sarı çizgileri geçmeyecek diyor
Benim servislerde en sevdiğim cümle bu.[MENTION=879]gorkemsin[/MENTION]
Aracın garantiden çıkmasını göze alıyorsanız
Söylediklerinin her kelimesine katılıyorum. Ben servislerin kullandığı yağdan daha kaliteli örneğin mobil esp 5 30 veya castrol edge 5 30 kullanmak istiyorum aracım garantiden çıkıyor. Ben bu yağların bana dönüşünün daha iyi olacağına inananlardanım. Yukarıda okuyorum araç yağ değiştirmemiş görünüyor ise sistemde programda basit bir düzenleme yapılır ve bu sıkıntı ortadan kaldırılır. Bu çok kolay bir şey ama işte... Tabi servislerde para kazanacak, çelik motorda kazanacak. Kazansın ama çok abartılmasa Rasim kardeşin dediği gibi bizde de servis fobisi oluşmaz.Benim servislerde en sevdiğim cümle bu.
Diyorum ki, evet aracımın garantiden çıkmasını göze alıyorum, bu eylemi nasıl gerçekleştireceksiniz diye soruyorum yanıt yok.
Yanlış anlamayın ama hangi marka yağ garanti içinde, hangi marka garanti dışında bunu net belirleyen bir döküman, bir servis bülteni var mı?
Servisin biri Castrol kullanıyor, diğeri Shell, bir başkası başka bir marka.
Kullanım kılavuzunun neresinde bakımın yetkili servis dışında yapılması halinde aracın garanti dışında kalacağı yazıyor?
Varsa biri bana göstersin. Ama bakımın uygun malzeme ve işçilikle yapılmaması halinde garanti dışı kalacağı yazıyor. Zaten arıza durumunda bu da anlaşılır diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?
Aslında servisler 90TL'lik yağa 250TL yazmasalar, parça fiyatlarını abartmasalar, yarım saatlik işe Üç saat işçilik yazmasalar, böyle servis fobisi yaşanmaz herkes yetkili servise gider.
Bu durumu yadırgamıyorum çünkü, az emekle çok para kazanmak bu milletin geninde var.![]()