2013 ceed

• Konbuyu başlatan Josefsalvatini
  • Başlangıç tarihi

xanadu73

New member
Ynt: 2013 ceed

Sabah aracımı aldığım Oğuşlar Otomotiv'den yeni Ceed'lerin geldiğine dair cep telefonuma SMS geldi, merak ederek bayiye gittim, aracı bize satan satış İzzet Ak Beyden rica ettim ve test sürüşü yapma imkanı buldum, sağolsun kırmadı. Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum :)

TR'de ilk kullananlardan birisiyim herhalde, araçlar zaten dün gece gelmiş :)

Test ettiğim model 1.6 CRDI CONCEPT PLUS Otomatik, Beyaz Renk idi. Hemen belirteyim: Yeni i30'u henüz incelemedim, dolayısıyla bir kıyaslama yapamayacağım, yakın zamanda i30 alacağım falan yok, almayacağım halde milleti uğraştırmak istemiyorum açıkçası.

Saat 16:00 gibiydi ve test aracı henüz 24 kilometredeydi, sabahtan beri birkaç kişi test etmiş anlaşılan. İlk izlenimlerim, araç oldukça şık, kapılar biraz alçaltılarak pencere genişletilmiş ve oldukça ferah panaromik bir mekan sunulmuş. Sunroof'un altındaki perde dahil düğmeyle kapatmak mümkün. Motor bizimkine nazaran bir nebze daha sessiz, oldukça güçlü ve atik, otomatik vites bayağı uyumlu, gerçi girdiğimiz yokuşlar hafifti fakat vites değiştirmek için aşırı bir devir yapmadı. Yol tutuşu oldukça iyi. İlk izlenimlerim bunlar.

Buarada ayrı bir konuda 2013 Pro Ceed'ten bahsedilmişti. Özellikle sordum. Yeni SW Ceed'ler sene sonuna doğru gelecekmiş, "Pro Ceed'in henüz lafı yok, biz resmi kanaldan takip ediyoruz öyle bir haber gelmedi, çizimlerini bile görmedik, rahat 1,5-2 senesi var" dedi İzzet Bey.

Unutmadan aracın fiyatı 58bin küsur TL. Fiyat listesi şu an itibariyle KIA'nın sitesinde mevcut. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

c@n

Super Moderator
Bende bugun gidip Gul-Al da kullandim yeni Ceed i....

Tabi kullandigim mesafe yorum yapmak icin cok kisaydi... ama ilk olarak sunu soyleyebilirim... arac ilk oturdugunizda sizi kendine bir cekiyor... ben direksiyonun da otururken zevk aldim.. aslinda asil onemli olanda o, aracin icinde otururken zevk almak.... yeni ceed bana o zevki verdi, ama ayni zevki i30 da alamamistim...

Aracin motorunu zaten hepimiz biliyoruz, piyasadaki en iyi 1.6 dizel motor... 6 ileri sanzuman motor ile uyumlu, surusu torpulemiyor... vites gecisleri baya hizli...

Arac eski ceedlere gore daha sessiz... eski ceedlerin on amortisorlerinde lo lokurdu sesi yok, araba genel olarak cok sessiz... kisa ve oz arac genel olarak benden gecer not aldi...

Tek hayal kirikligi donanimsal diyebiliriz... burdan sonrasi artik kalbe kaliyor...

Eger i30 dan daha ucuza alinabilinirse ceed, yok alinamaz ise i30.....

Ama kesin sunu soyleyebilirim, arabanin bir karakteri var ve aaaaa bu suna benziyor diyemiyorum....

Resimlerimiz....

Sent from my Galaxy Nexus using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

Sam

New member
Ynt: Re: 2013 ceed

[quote author=c@n link=topic=998.msg38491#msg38491 date=1338053275]
Bende bugun gidip Gul-Al da kullandim yeni Ceed i....

Tabi kullandigim mesafe yorum yapmak icin cok kisaydi... ama ilk olarak sunu soyleyebilirim... arac ilk oturdugunizda sizi kendine bir cekiyor... ben direksiyonun da otururken zevk aldim.. aslinda asil onemli olanda o, aracin icinde otururken zevk almak.... yeni ceed bana o zevki verdi, ama ayni zevki i30 da alamamistim...

Aracin motorunu zaten hepimiz biliyoruz, piyasadaki en iyi 1.6 dizel motor... 6 ileri sanzuman motor ile uyumlu, surusu torpulemiyor... vites gecisleri baya hizli...

Arac eski ceedlere gore daha sessiz... eski ceedlerin on amortisorlerinde lo lokurdu sesi yok, araba genel olarak cok sessiz... kisa ve oz arac genel olarak benden gecer not aldi...

Tek hayal kirikligi donanimsal diyebiliriz... burdan sonrasi artik kalbe kaliyor...

Eger i30 dan daha ucuza alinabilinirse ceed, yok alinamaz ise i30.....

Ama kesin sunu soyleyebilirim, arabanin bir karakteri var ve aaaaa bu suna benziyor diyemiyorum....

Resimlerimiz....

[/quote]

kesinlikle yorumlarını destekliyorum abi

c@n

Super Moderator
Re: Ynt: Re: 2013 ceed

[quote author=omurkadir link=topic=998.msg1#msg1 date=1338054183]
gumus super duruyor yav
[/quote]

Sirius silver.... efsane...:):)

xanadu73

New member
Ynt: Re: 2013 ceed

[quote author=c@n link=topic=998.msg38491#msg38491 date=1338053275] Eger i30 dan daha ucuza alinabilinirse ceed, yok alinamaz ise i30..... [/quote]

Hemen bir fiyat karşılaştırması yapalım, sizler için biraz özetleyerek hazırladım:

i30
1.6 GDI STYLE: 43.500 TL
1.6 GDI STYLE OTM: 46.250 TL
1.6 GDI ELITE: 49.000 TL
1.6 GDI ELITE OTM: 51.750 TL
1.6 CRDi STYLE: 51.000 TL
1.6 CRDi STYLE OTM: 53.750 TL
1.6 CRDi ELITE: 56.500 TL
1.6 CRDi ELITE OTM: 59.250 TL

Cee'd
Benzinli CONCEPT OTM: 51.100 TL
Dizel CONCEPT: 51.600 TL
Dizel CONCEPT OTM: 54.600 TL
Dizel CONCEPT PLUS OTM: 58.400 TL

zerogravity

New member
İ30 yok satıyor Ceed i30 kapışmasından yine galip çıkacak taraf i30 olacak:(
1- fiyat donanım
2- bilinirlilik
3- Hyundai turkiye gercegi
4- Hyundai kusursuz müşteri memnuniyeti
5- 2008 den beri Hyundai tr tarafından aranıyorum. Aracı sattığımı bildirmeme rağmen test sürüşleri , indirimler , kampanyalar ve yeni modeller hakkında sürekli ariyorlar.

Çelik motorun ya çok yol alması gerek ya servis ve satış bayilerinin "tam müşteri odaklilik" ve "geri bildirim" konularında profesyonelesmeleri gerek.

gejder

New member
Re: Ynt: 2013 ceed

[quote author=zerogravity link=topic=998.msg1#msg1 date=1338101796]
İ30 yok satıyor Ceed i30 kapışmasından yine galip çıkacak taraf i30 olacak:(
1- fiyat donanım
2- bilinirlilik
3- Hyundai turkiye gercegi
4- Hyundai kusursuz müşteri memnuniyeti
5- 2008 den beri Hyundai tr tarafından aranıyorum. Aracı sattığımı bildirmeme rağmen test sürüşleri , indirimler , kampanyalar ve yeni modeller hakkında sürekli ariyorlar.

Çelik motorun ya çok yol alması gerek ya servis ve satış bayilerinin "tam müşteri odaklilik" ve "geri bildirim" konularında profesyonelesmeleri gerek.
[/quote]
Abi dur dahaa ceed yeni geldi :)

Sent from my HTC Sensation XL with Beats Audio X315e using Tapatalk

drangelman

New member

arkadaşlar tipik bir çelik motor klasiği yaşıyoruz yine.

58 binden concept plus ise muhtemelen 1 sene sonra bu seferde elite yada başka bir isimle başka bir paket daha getirecekler.

aynen sportageda olduğu gibi.şu anda style paket diye millete 2 sene boyunca aynı aracı sattılar hemde fiyatı git gide yükselterek 1 ay öncede dizel sportagedaki tüm özellikleri benzinli sportage koyarak 59 bine satar hale getirdiler.

şu anda ceedleri alanlar tabikide lansman avantajını kullanacaklar ancak ben 1 sene ceedlerin otomatik park asistanı,ön park sensörleri ve hyundai i30 lardaki elite paketteki özelliklerle geleceğine adım kadar eminim.

ama 1 sene sonra fiyatı olur 63-65 arası orası ayrı olay.şahsen ben kendim dünden itibaren ceed sw'nu beklemeye karar verdim.

zerogravity

New member
[quote author=gejder link=topic=998.msg1#msg1 date=1338108229]
Abi dur dahaa ceed yeni geldi :)

Sent from my HTC Sensation XL with Beats Audio X315e using Tapatalk
[/quote]bu isin yenisi eskisi yok Hyundai beni hala ariyorsa Çelik motorunda arayıp davet etmesi gerekirdi.i30 geldigi gün arandım ve saat 11/00 için randevunun ve aracın hazır olduğunu bildirdiler.

J

Josefsalvatini

Guest

[quote author=zerogravity link=topic=998.msg38564#msg38564 date=1338138316]
bu isin yenisi eskisi yok Hyundai beni hala ariyorsa Çelik motorunda arayıp davet etmesi gerekirdi.i30 geldigi gün arandım ve saat 11/00 için randevunun ve aracın hazır olduğunu bildirdiler.
[/quote]erdogan senı aramaya gerek yok senı dusundukelrınden aramıyorlar 2 ay sonra satarsın zarar etme dıye :))))))))

zerogravity

New member
[quote author=Josefsalvatini link=topic=998.msg1#msg1 date=1338139125]
erdogan senı aramaya gerek yok senı dusundukelrınden aramıyorlar 2 ay sonra satarsın zarar etme dıye :))))))))
[/quote]
Algıda seciclik yapmayalım :):)

c@n

Super Moderator
Ne kadar cok anti-kia ci varmis forumda da haberimiz yokmus valla....:):):)

rayen

Super Moderator
Beni de aramiyorlar Erdoğan. :)

Sent from my GT-P3113 using Tapatalk

timsah54

New member

Az önce Kia'nın genel merkezlerine (Güney Kore) mail attım, bu yeni gelen araba hakkında :) donanım eksikliği, fiyat yüksekliği vs. karaladım birşeyler. Bakalım ne cevap gelecek ...

BerkayKRC

Moderator
[quote author=drangelman link=topic=998.msg1#msg1 date=1338108856]
arkadaşlar tipik bir çelik motor klasiği yaşıyoruz yine.

58 binden concept plus ise muhtemelen 1 sene sonra bu seferde elite yada başka bir isimle başka bir paket daha getirecekler.

aynen sportageda olduğu gibi.şu anda style paket diye millete 2 sene boyunca aynı aracı sattılar hemde fiyatı git gide yükselterek 1 ay öncede dizel sportagedaki tüm özellikleri benzinli sportage koyarak 59 bine satar hale getirdiler.

şu anda ceedleri alanlar tabikide lansman avantajını kullanacaklar ancak ben 1 sene ceedlerin otomatik park asistanı,ön park sensörleri ve hyundai i30 lardaki elite paketteki özelliklerle geleceğine adım kadar eminim.

ama 1 sene sonra fiyatı olur 63-65 arası orası ayrı olay.şahsen ben kendim dünden itibaren ceed sw'nu beklemeye karar verdim.
[/quote]
63-65 verecegime hic dusunmeden sciroccoya bayilirim parayi :)

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?r2teht

J

Josefsalvatini

Guest
Bu arada net bilgi yeni Ceed 6 ileri otomatik ile 1.5 lt daha az yakıyor tecrübe ile sabit ...