macblind
New member
Selamlar saygılar.
Forumu araştırdım ancak turbo ile ilgili bir konu bulamadım. Bazı konularda tek tek mesajlar var ama ayrı bir konu yok.
Sanırım kimsede bendeki sorun yok. Güzel birşey bu aslında
Neyse, aracım 2008 ceed crdi A/T. son 40.000 km dir motordan "viiiiii, viiiiiii" diye gazla doğru orantılı bir ses geliyordu. Bu turbodan gelir normaldir deniyordu. Ancak ses hafif hafif artıyor gibi. Hafifi arttığı içinde farketmek zorlaşıor haliyle. Çoğu usta turbo bitmiş hayırlı olsun diyordu bende tabi tabi diyip geçiyordum. En sonunda bir pompacıya (gülmeyin burada turbocu yok ona yakın bu var
) gittim. Ses balansı diye birşeyden bahsetti. Bunda ses balansı bozulmuş böyle bin boşver dedi. NEtte araştırma yaptım. Bir ton bilgi buldum ve bu ses tabiki normal değil ama bu şekilde binersem bazı yorumlara göre ömrü kısalır bazı yorumlara göre de birşey olmazmış. Velhasıl turbo balans makinesi ile tekrar balans yapabiliyorlarmış turbo pervanelerine. ancak yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemedim. ancak Turbo revizyonu veya ses balansı yaptırmayın!!! konusunu okuyunca bu fikir çok mantıklı gelmiyor artık. Yeni turbo taktırmakta hiçbir sıkıntı yokken (ses hariç tabi) (ayrıca maşallah) çok mantıklı gelmiyor (ancak bazı yorumlarda okuduğum gibi turbo pallerinin yerinden çıkası sonucu motara parça kaçması olabilir ve motor kucaklanabilir tehlikesi içimi ürpertmiyor değil....).
Ayrıca turbosundan bu tarz ses gelen varsa önce hortumları kontrol ettirsin. Yırtık oluğunda da benzer ses çıkabiliyormuş..
Turbo konusunda hakkında bilgisi olan, tanıdığı bildiği ustası ya da turbo satıcısı olan varsa paylaşırse sevinirim.
Teşekkür ederim.
TURBO'dan GeLen ıslık sesi
MULTİJET ALBEA TURBOYA YAĞ KAÇMIŞ VE ISLIK SESİ GELİYOR
Forumu araştırdım ancak turbo ile ilgili bir konu bulamadım. Bazı konularda tek tek mesajlar var ama ayrı bir konu yok.
Sanırım kimsede bendeki sorun yok. Güzel birşey bu aslında
Neyse, aracım 2008 ceed crdi A/T. son 40.000 km dir motordan "viiiiii, viiiiiii" diye gazla doğru orantılı bir ses geliyordu. Bu turbodan gelir normaldir deniyordu. Ancak ses hafif hafif artıyor gibi. Hafifi arttığı içinde farketmek zorlaşıor haliyle. Çoğu usta turbo bitmiş hayırlı olsun diyordu bende tabi tabi diyip geçiyordum. En sonunda bir pompacıya (gülmeyin burada turbocu yok ona yakın bu var
Ayrıca turbosundan bu tarz ses gelen varsa önce hortumları kontrol ettirsin. Yırtık oluğunda da benzer ses çıkabiliyormuş..
Turbo konusunda hakkında bilgisi olan, tanıdığı bildiği ustası ya da turbo satıcısı olan varsa paylaşırse sevinirim.
Teşekkür ederim.
TURBO'dan GeLen ıslık sesi
MULTİJET ALBEA TURBOYA YAĞ KAÇMIŞ VE ISLIK SESİ GELİYOR