Benim araç eski kasa ceed ve sıfır aldım. Alıp yaklaşık bir 250-300km kullandıktan sonra da aracın altına pütür yaptırdım. Yol, su, taş, çakıl sesleri bir miktar azalıyor bu kesin. Ama beklentiniz büyük olmasın. Daha fazla yalıtım için aracın içine de birşeyler yapmanız gerek. Ayrıca yol sesinde lastikler büyük etken. Şu anda aracımda kış lastikleri var ve asfaltın yapısı değişince ses yapma eğilimi de artıyor. Yaz lastiklerine oranla gürültünün bir miktar arttığını söyleyebilirim. Aslında yaz lastiklerinden daha yumuşaklar ama özellikle dişli asfaltta alışık olmadığım bir uğultu ortaya çıkıyor.
Gelelim pütürü nerede yaptırdığıma. Bunun konusu vardı ama bulamadım. Hatta oraya da yazmıştım. Sitede [MENTION=81]metin[/MENTION] nickli arkadaşımızın bir tanıdığı var. Şekerpınar'da Doğuş Oto'nun işlerini yapıyordu, şimdi hala yapıyor mu bilmiyorum. Hatta bir iki etkinlikte siteye sponsor olmuştu. Yanılmıyorsam Wigo olacak. Güzel yanı şu: Abi işini iyi yapıyor. Artı tüm işlem boyunca yanındaydım. Hatta liftin altına girip fotoğraf çekme imkanı buldum. Sıkılabilecek her yere de pütür sıktırdım, sağolsun beni kırmadı. Dışarıda Ziebart ya da Sonax gibi mekanlarda liftin altına girebileceğinizi pek sanmıyorum. Hatta işlem sırasında aracı görüp göremeyeceğiniz bile tartışılır. Tabi bu durum da yine ikili ilişkilere bakar, o ayrı mesele.