Ses yalıtımı

akrepkral86

New member
Arkadaşlar benim ceed'e yol sesini azaltmak için ses yalıtımı yaptırmak istiyorum çok şükür motor ve rüzgar sesinden yana hiç şikayetim yok ancak araç dışardan kaplama yollarda biraz fazla yol sesi alıyor bunu engellemek için ses yalıtımı yaptırmak yeterli mi yoksa lastiklerde mi değişmeli ayrıca ses yalıtımını en iyi ve uygun fiyata nerede yaptırabilirim

dellobaltino

New member
aynen yazdıgın gibi ben de yol sesinden sikayetciyim. bilmiyorum belki de normaldir kendi segmentindeki diğer arabalarla kıyaslamadım. benim de lastikler eskiyince daha yumusak hamurlu lastik almayı düşünüyorum belki sesi kesebilir. ses yalıtımı için pütür yapıldıgını biliyorum ama bizim araclarda deneyen var mı randıman alınıyor mu tecrübe eden varsa bilgi verebilir.herkesin kalite anlayışı farklıdır. bana göre de bi araçta kabin ne kadar sessizse okadar kaliteli bi araçtır. arabamı seviyorum yakışıklı güçlü güzel bi araç ah bide sessiz olsaydı.

BURAK POYRAZ

New member
arkadaşlar bnedim arac ceedsw bende ilk alınca ses vadı ama sorun lastik teker deil sorun porya bilyaları deiştirdim ve ses falan kalmadı .motor sesi rolantide aracın calıstıgı anlasılmıyor.1600cc arac okadar ses yapar.siz bide 508 yada c5 e birbinin farkı anlarsınız

Berkan

New member
lastiginden kaynaklı olabilir en başta oylede cozebilirsin ama

alttan davlunbaz vs komple pütürleyip icdende bitüself ile girişebilirsin yanlız tüm dosemeyi kapı içlerini sokmen falan lazm

akrepkral86

New member
Berkay senin arabaya bununla ilgili bir şey yaptırdın mı yoksa önemsemiyormusun bu konuyu ayrıca ben sadece alttan davlumbaz vs onlara pütür yaptırtabilirim içten döşemeleri filan söktürmek istemiyorum lastik konusundada yalıtım etkili olmazsa sonradan onlarıda değiştiricem zaten ama öncelikle yalıtımı düşünüyorum bu yalıtım işini en iyi nerede yaptırabilirim ve bana kaça mal olur bu konuda bilgin var mı yada bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim

06meto06

New member
ben arabayı alırken yaptırdım daha araç toz tutmadan taban altı ses ve ısı izolasyonu yapıldı , davlumbazların içi kaplandı.

Berkan

New member
yapan yeri bilmiyorm ama lift olan bir yerde yada kanalı daha rahat uygularlar diye düsünüyorm

würh ün pütürü olabilir fiyat vs yaptıranlara sormak lazm
[MENTION=1075]06meto06[/MENTION] pütürsüz ceede bindinizmi farkları varmı çok

akrepkral86

New member
Forumda bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar bu arada diğer forumlara bakıyorum daha çabuk ilerliyor bizim forum çok yavaş ilerliyor

enjanka

New member
Benim araç eski kasa ceed ve sıfır aldım. Alıp yaklaşık bir 250-300km kullandıktan sonra da aracın altına pütür yaptırdım. Yol, su, taş, çakıl sesleri bir miktar azalıyor bu kesin. Ama beklentiniz büyük olmasın. Daha fazla yalıtım için aracın içine de birşeyler yapmanız gerek. Ayrıca yol sesinde lastikler büyük etken. Şu anda aracımda kış lastikleri var ve asfaltın yapısı değişince ses yapma eğilimi de artıyor. Yaz lastiklerine oranla gürültünün bir miktar arttığını söyleyebilirim. Aslında yaz lastiklerinden daha yumuşaklar ama özellikle dişli asfaltta alışık olmadığım bir uğultu ortaya çıkıyor.

Gelelim pütürü nerede yaptırdığıma. Bunun konusu vardı ama bulamadım. Hatta oraya da yazmıştım. Sitede [MENTION=81]metin[/MENTION] nickli arkadaşımızın bir tanıdığı var. Şekerpınar'da Doğuş Oto'nun işlerini yapıyordu, şimdi hala yapıyor mu bilmiyorum. Hatta bir iki etkinlikte siteye sponsor olmuştu. Yanılmıyorsam Wigo olacak. Güzel yanı şu: Abi işini iyi yapıyor. Artı tüm işlem boyunca yanındaydım. Hatta liftin altına girip fotoğraf çekme imkanı buldum. Sıkılabilecek her yere de pütür sıktırdım, sağolsun beni kırmadı. Dışarıda Ziebart ya da Sonax gibi mekanlarda liftin altına girebileceğinizi pek sanmıyorum. Hatta işlem sırasında aracı görüp göremeyeceğiniz bile tartışılır. Tabi bu durum da yine ikili ilişkilere bakar, o ayrı mesele.

fabricante

New member
arkadaşlar ben arabayı sıfır aldığımda firma sağolsun çizilmez cam filmi amerikan,iç döşeme koruma,motor koruma, boya koruma,yağmur kaydırıcı ve izolasyonu çok cüzzi bir miktara yaptı. Gerçekten çok faydası var zaten arabanın sesi çok çıkmıyordu. geçenlerde kia ya karşı ön yargılı olan arkadaşlarım bindi ve araba dizel mi diye sordular. dizel cevabını verdiğimde inanmadılar.

macheng

New member
Arkadaşlar Adana da ses yalıtımı için nereye gidebilirim?