Kia ceed ön konsolda çıtırtı

akrepkral86

New member
Arkadaşlar benim araçta ön konsoldaki piano black kısımlardan sıcak havada çukura girince arasıra çıtırtı şeklinde ses oluyor sizde de bu durum var mı

c@n

Super Moderator
Yeni ceed lerde bi sorun var.. kesin bir cozumu olmamakla birlikte piano black bolumler cikartilik silikon spreyler sikilabilinir.. ama bu gecici bir cozum...

TeamPASAOGLU

dante

New member
O sorun bende de oluyor ama bazen kendi kendine azalıyor veya kayboluyor. Benim sıkıntım daha çok sağ yanlardan oluyor sanırım ve torpido bölgesi. Şimdilik orası burası sökülsün istemiyorum izolasyon için de olsa.Çok abartı olmadığı sürece göz ardı edebilirim şimdilik...

Tesla

New member
Test için bindiğim sıfır Auris de çatır çutur ötüyordu. Görevli arkadaş sıcaktan oluyor dedi daha ben birşey demeden çünkü araba resmen tıkırdıyordu. Sessiz araba kalmadı artık. Mercedes falan almak lazım sessiz araç için o da C serisi olmalı en az.

bilgin

New member
Yeni ceed lerin hepsinde var bu sorun.Daha doğrusu piano black olan her arabada (en azından benim bindiğim her arabada)

zgrdvc

New member
Test için bindiğim sıfır Auris de çatır çutur ötüyordu. Görevli arkadaş sıcaktan oluyor dedi daha ben birşey demeden çünkü araba resmen tıkırdıyordu. Sessiz araba kalmadı artık. Mercedes falan almak lazım sessiz araç için o da C serisi olmalı en az.
bu doğru sıcaktan dolayı genleşmeler olurken birbirine temes eden yerler kendini birakıyor ve çatırtılar geliyor bu normal ve de kesinlikle sıkıntı yapacak bir durum değil farklı maddeler aynı oranda genleşmez kimi fazla kimi daha az genleşir bu durumda birbirine temas eden yerlerden tıkırtılar gelir

Tesla

New member
Syah 308 kullandım hem de Marmaris'de. Arabanın için ekmek fırını gibi sıcak olurdu. Hiç genleşme farkoından dolayı çatırtı duymadım. Auris'te sert plastik kullanım oranı fazla. Sert plastik ses çıkaran bir malzeme.

Bocek06

New member
ben bu çözüm için çelik kapi fitili kullandim. en kalin çelik kapi fitili aldim ve komsolun bittiği yer ile on camin arasinda kalan kisma yerlestirdim.oda sesi buyuk olcude kesti.