Kaportadaki Paslanma

magule

New member
Merhaba Arkadaşlar;

Aracımı dün yıkattım ve biraz yakından inceleyim dedim güzel yıkamışlarmı diye. Özellikle bagaj kapağının camla birleştiği yerde resimde gözüktüğü üzere nokta nokta paslanmalar var. :(

Kaportayı daha yakından incelediğimde nokta nokta başka yerlerdede var :(

Araç 2012 model ve daha 1,5 yıllık...

Ekli dosyalar

Serkan OĞUZ

New member
Merhaba Arkadaşlar;

Aracımı dün yıkattım ve biraz yakından inceleyim dedim güzel yıkamışlarmı diye. Özellikle bagaj kapağının camla birleştiği yerde resimde gözüktüğü üzere nokta nokta paslanmalar var. :(

Kaportayı daha yakından incelediğimde nokta nokta başka yerlerdede var :(

Araç 2012 model ve daha 1,5 yıllık...
Bunlar kesinlikle paslanma falan değil emin olabilirsiniz.Buna sıkıntı diyemiyorum ancak bu durum hemen hemen birçok kişinin başına gelen ancak dikkat edilmediği için hiç yaşanmayan bir durum olarak görülmesin,aynı sorunu bende yaşadım.Güzel bir marka pasta ile çıkarmayı deneyin hiçbirşeyin kalmadığını göreceksiniz.

magule

New member
İnsanın ister istemez canı sıkılıyor bunları görünce.

Serkan OĞUZ

New member
İnsanın ister istemez canı sıkılıyor bunları görünce.
Tahmin edebiliyorum ama aynı yerde aynı görüntü şahsen başıma geldiği için biliyorum:)2 haftada bir ufak uygulamalar ile temizliyorum herhangi bir sıkıntı kalmıyor

magule

New member
Ne tür uygulamalar yapıyorsunuz acab.?

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Serkan OĞUZ

New member
Ne tür uygulamalar yapıyorsunuz acab.?

Kaliteli ve ince bir pasta kullanabilirsiniz,örnek olarak ben bu tarz uygulamalarda her ne kadar pahalıda olsa Meguiars Foam-Cut Compound - 10132 kullanıyorum.Farklı ürünlerde olabilir ancak bilindik ince ve kaliteli bir ürün işinizi görecektir.Bu tarz konularda Rasim abi daha geniş bir ürün yelpazesi bilgisine sahip ben genelde memnun kaldığım ürün dışına çıkmayan bazı şeylerde yenilikçi değilim saplanıp kalıyorum bildiğim ürüne:) Bir miktar resimde gösterdiğiniz alan için yeterli olur o yüzden alacağınız miktar sizi uzun süreler idare edecektir.

vlknylmz

New member
Aracını ağacın altında bırakmışsın. Net bir şekilde sana bunu söyleyebilirim. Cilalı yıkamayla dahi çıkar. Arabanı ağaç altında bırakmazsan bir daha böyle olmaz :cool:

magule

New member
Aracını ağacın altında bırakmışsın. Net bir şekilde sana bunu söyleyebilirim. Cilalı yıkamayla dahi çıkar. Arabanı ağaç altında bırakmazsan bir daha böyle olmaz :cool:
Evet arada geri geri agac altına yanasıyorum. Malesef sitede kapalı otoparkımız yok :(

rayen

Super Moderator
Şimdi fotoğrafa baktım da bunlar pas değil, hiç bir araç boya kalksa bile bu kadar kısa sürede paslanmaz. Ağaç altında bırakıyorum demişsiniz, büyük ihtimalle ağaçtan gelen akma tabir ettiğimiz bir sıvı. Öncelikle bulunmasının kolay olması açısından bulaşık detarjanı fairy önereceğim. Bir miktar fairy bulaşık detarjanını sulandırıp üzerine fısfıs spreyle sıkın biraz bekleyip sonra mikro fiber bezle silin, iyice durulayın. Eğer çıkmazsa başka önerilerim olacak, öncelikle bu yöntemi deneyip bildirin, bir de aracın üzerindeki lekenin yapışma gibi bir özelliği var mı? onu da öğrensek iyi olur.

Berkan

New member
inşallah reçine degildir kuruyup katılaşmıssa ugrastırır baya. reçineyse kil ile güzelce ugrasıp temizlerseniz gider gibi duruyor

rayen

Super Moderator
Reçine olsa daha kolay, ilacı hemen hazır. :)

magule

New member
Malesef hocam agactan akan bi madde degil. Anahtarla kazimaya calisiyorum oyle bile cikmiyor.

rayen

Super Moderator
Bu tür olayların (reçine, kuş pisliği, güneş yanığı vs.) kolayca atlatılabilmesi için aracın mutlaka koruma altına alınması gerekiyor. Kendi uygulayabileceğiniz bir ürünü alırsanız ekonomik olur.
Buradan benim yaptığım bir uygulamayı inceleyebilirsiniz.

Serkan OĞUZ

New member
Şimdi fotoğrafa baktım da bunlar pas değil, hiç bir araç boya kalksa bile bu kadar kısa sürede paslanmaz. Ağaç altında bırakıyorum demişsiniz, büyük ihtimalle ağaçtan gelen akma tabir ettiğimiz bir sıvı. Öncelikle bulunmasının kolay olması açısından bulaşık detarjanı fairy önereceğim. Bir miktar fairy bulaşık detarjanını sulandırıp üzerine fısfıs spreyle sıkın biraz bekleyip sonra mikro fiber bezle silin, iyice durulayın. Eğer çıkmazsa başka önerilerim olacak, öncelikle bu yöntemi deneyip bildirin, bir de aracın üzerindeki lekenin yapışma gibi bir özelliği var mı? onu da öğrensek iyi olur.
Rasim abi Fairy demişsin ancak boya üstüne kostik madde içeren deterjan sıkıntı yaratmaz mı? Yıkamacı arkadaşım bu tarz deterjanların çok zarar verdiğini söylüyordu.

rayen

Super Moderator
Sürekli yıkarsan elbette zararı olur. Bu zararı da boyanın matlaşması olarak görürsün. Bulaşık deterjanları genellikle araca yeni cila yapılacağı zaman boyanın üzerindeki yağdan kirden hızlıca kurtulmak için kullanılır. Boya koruma yapan yerlerde bir seferliğine bu deterjanları kullanır. Nedeni ise ucuz olmasıdır. Yoksa daha pahalı alternatif ürünler de vardır. Aynı sonuca ulaşılacaksa daha fazla para vermeye ne gerek var.

magule

New member

Tesla

New member
Hocam görüntü gerçekten pasa benziyor. Servis ne diyor bu konuda?