90 km hızda motor durdu

Lutto

New member
Öncelikle herkese merhaba, başıma gelen olayı biraz uzun anlatıcam çünkü kaçırdığım bir ayrıntı varsa sizler fark edersiniz belki.

Yaklaşık 2 ay kadar önce Premium paket dizel otomatik Cee'd aldım. Araçta cam tavan gıcırtısı dışında bir sorunum olmadı. Onun için de servise gitmeye gerek görmedim.
Aracıma sürekli beylikdüzündeki evime yakın olan petrol ofisinden ya da işime yakın olan silivri opetten mazot aldım. araç şu an 3.500 km civarında.
Mazot almaya fırsatım olmadım ve bu sabah mazot ışığı önce yandı sonra söndü. Yani mazotum tamamen boşalmamıştı. Zaten hassas olduğum bi konudur, hiç yakmamaya çalışırım mazot ışığını.
Büyükçekmece'den Mimarsinan'a giderken e-5 üzerinde bir BP var. Ordan 100 TL'lik mazot aldım. Benzinciden çıkıp yola girdim ve sol şerit müsait olunca sola geçtim ve aracı toparlamak için gaza yüklendim. Hızım yaklaşık 80-90 km civarındaydı ve birden ön konsoldan şiddetli bir ses geldi "TAK" şeklinde.
Önce ne olduğunu anlamadım bir şeye çarptım sandım, daha sonra konsolun, teypin ve saat göstergesinin kapalı olduğunu farkettim. O an aracın motorunun durduğunu anladım ve sağa geçmek istedim. direksiyonun ağırlaştığını farkettim ve öncelikle frene bastım, o anda motor tekrar çalıştı. Vites D deydi ve aynen gaza basıp devam ettim.
Tabi korktuğum için sağa çekip bekledim biraz.
Hondalar da falan olan bir sistem var. yakıt tankında yanlış yakıt algılarsa motoru durduruyor araç.
Aracı aldığım yeri aradım, durumu anlattım, hondadaki gibi bişey var mı yok diye sordum. Araçta öyle bir sistem yokmuş.
Bana yanan arıza ışığını sordular ama hiç bir arıza ışığı yanmıyor.
Getir makinaya bağlayalım falan dediler ama çok uzak olduğumdan daha gitmedim.

Şu anda bildiğin aracı sürmekten korkuyorum. Virajda falan başıma gelseydi nolurdu diye düşünüyorum.

Öncelikle sormak istediğim başına benzer bir şey gelen var mı? Sizce neden böyle bir şey olmuş olabilir?
Bayinin tahmini pislik gelmiştir falandı ama pislik geldi diye motor durduran bir sistemleri yok aslında.
Hiç bir şey anlamadım yani, kafam da acayip karıştı. Buraya da uzun uzun yazdım kusura bakmayın.

rayen

Super Moderator
Tahminime göre, Araç elektriği kesmiş. öncelikle akü kutup başlarını kontrol edin, gevşeme oynama varsa sıkı hale getirin. Sonra kutup başlarına gelen kabloları inceleyin. İçlerinde kopma olabilir. Bunları yapmadan önce saat, tarih göstergesine bakın bir değişiklik olmuş mu?

Serty86

New member
Geçmiş olsun. ben böyle bi durumu vw caddy ile kaza yapan birinden duydum. Araç henüz 1 haftalıkken yolda direksiyonu kitlenmiş ve takla atmışlar. Allah tan çok hızlı gitmediğini söylemişti. Allah muhafaza servis aracınızda sorun yok der belki daha zor durumda kalırsınız. neyse çok uzatmiyim vw aracı iade alarak 0 araç vermiş. durum normal değil türkiyenin neresinde olursan ol euro dizel alıyorsun 3500km deki araçta pislik olması söz konusu olamaz. mazot filtresini kendinizde inceleyin eğer sorun yakıttan ise yakıtı aldığınız yeri şikayet edip hakkınızı arayın.saygılar

khan

Member
Sorento ile ilgili buna benzer bir problemi daha önce okumuştum(sikayetim.com). Tekrar arattım şikayete ulaşılmıyor ama önbellekte hala duruyor.
Numara 1000261241
Başlık Yakıt Deposu
Üye cemaleddin
Şirket Kia
Tarih 25 Mar 2013
Durum Cevap Alınamadı
Güvenli Araç Diye 2006 Yılında Çok Pahalı Olmasına Rağmen Kia Sorento Araç Aldım .GARANTİ Bittikten Sonra Bile Bakımlarını Serviste Yaptırdım.Araç Yakıt Deposu İçinde Ki Fabrikanın Kaplamış Olduğu Boya Yüzünden Gittim Nerdeyse Parasız Bağışlar Gibi Birisine Devrettim.Ama Bu Bende Çok Acayip Bir Acı Bıraktı Kia Firması Bir Araç Yapıyor Yakıt Deposu Yüzünden Oğlum Kaza Geçiriyor.Oğlum Yolda Giderken Bir Aracı Solluyor Aracı Soladıktan Sonra Daha Yoluna Geçmeden Araç Yolun Ortasında Stop Ediyor Haliyle Stop Eden Yeni Nesil Araçlar Hem Direksiyon Hem Fren Herşey Bitiyor Oğlan Paniğe Kapılmadan Aynadan Solladığı Aracın Geçmesini Sağlıyor Araç Hızıyla Yavaş Yavaş Durma Noktasına Geliyor Karşıdan Bir Araç Çıksa ?? - Solladığı Araç Üzerine Çıksa ?? Siz Düşünün Ne Olur Verilmiş Sadakamız Vardı Bunun Üzerine Servisi Aradık Bize Araç Deposundaki Film Kopmuştur Dediler Ben Şaşkınlıkla Ne Filmi Sordum Aracı Getirin Dediler Aracı Getirdik Rizede Trabzon Servisine Deponun İçinden Film Kaplama Kopuyor Depo İçindeki Motora Motorin Gönderen Pompayı Emiş Ağzını Tıkıyor Ve Araç Stop Ediyor Bu Bilgiyi Aldıktan Sonra Ben Kan Beynime Sıçradı Kia Yetkililerine Mail Attım Bana Acil Bilgi Bu Ne İş Gibi Allta Yazılı Olan Maili Attım Hatta Bu Maili Tüketici Derneğine Attım , Başbakana Attım , Ticaret Bakanı , Meclis Anayasa Heyetine , Hatta Petrol Ofisine Bile Bu Yakıtınız Bozukmuş Bana Acil Cevap Bana Kimse Dönmedi Sağır Sultan Duyduysa Onlarda Duydu Mantığı Kia Servis Sorumlusu Bir Şahıs Aradı Yazılı Göndermedi Telefonda Bana Kullandığın Yakıt Petrol Ofisi Dedim Zaten Petrol Ofisi Yakıtı Çok Asitli Depo İçindeki Doyayı O Bozdu Dedi Bende Bana Yazılı Ver Dedim Yazamam Dedi O Zaman Petrol Ofisini Şikayet Edin Dedim Olmaz Dedi Bende Diyorumki Bu Arada Ülkemin Güzel İnsanları Siz Siz Olun Bu İkiliden Mal Almayın Ben Yandım Siz Yanmayın Bu Olaydan Sonra Daha Evvel Bir Kaza Haberi Duymuştum Kia Nın Bu Benim Arabadan Olan Modeli Bir Profesör Trabzon Karadeniz Üniversitesinde Görevli Zigana Dağında Aşağıya Uçtu Ve Şahıs Öldü Araçta Kusur Bulamadılar O Zaman Şimdi Biz Bu Olayı Yaşadıktan Sonra Kia Yetkililerine Sesleniyorum O Araçta Bu Şekilde Depo İçi Boyası Sökülmüş Araç Stop Etmiş Ve Zavallı Adam Hayatını Kaybetmiştir.Ben Bu Kia Sorento Cipten Bayağı Darbe Yedim Kamu Yu Aydınlatmış Olayım Kia Alacaksanız İyi Düşünün.

Lutto

New member
Teşekkürler arkadaşlar.

Aracın saati veya teypte herhangi bir sıfırlama olmadı.
Yarın servise götürcem ancak tatmin edici bir cevap alabileceğimi düşünmüyorum.

branke

New member
Geçmiş olsun. ben böyle bi durumu vw caddy ile kaza yapan birinden duydum. Araç henüz 1 haftalıkken yolda direksiyonu kitlenmiş ve takla atmışlar. Allah tan çok hızlı gitmediğini söylemişti. Allah muhafaza servis aracınızda sorun yok der belki daha zor durumda kalırsınız. neyse çok uzatmiyim vw aracı iade alarak 0 araç vermiş. durum normal değil türkiyenin neresinde olursan ol euro dizel alıyorsun 3500km deki araçta pislik olması söz konusu olamaz. mazot filtresini kendinizde inceleyin eğer sorun yakıttan ise yakıtı aldığınız yeri şikayet edip hakkınızı arayın.saygılar

VW Caddy'de elektronik direksiyon kilidi olduğunu bilmiyordum.:confused:

Yoksa tasarruf için boşa atıp motoru mu durdurdu sürücü? tasarruf için eski bir alışıklıktır, bilirsiniz.

bir.mann

New member
Geçmiş olsun. Araçta yazılım var mı? ESP kapalı mıydı? Gaza aniden mi yüklendiniz?

Serty86

New member

VW Caddy'de elektronik direksiyon kilidi olduğunu bilmiyordum.:confused:

Yoksa tasarruf için boşa atıp motoru mu durdurdu sürücü? tasarruf için eski bir alışıklıktır, bilirsiniz.
valla o kadarunı bilmiyorum ama yeni araç verdiklerine göre sürücüde kusur yokmuş.

Lutto

New member
Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç gündür internete girme şansım olmadı.

Buraya yazdığımın ertesi günü (cumartesi) aracı servise götürdüm. Gerçi öncesinde ilk yazan arkadaşın dediğini yaptım, kutup başlarını kontrol ettim. Eksi kutup başı baya bi gevşekti. Onu kendimiz sıktık.
Serviste de önce bunu söylemedim, durumu anlattım onlar bilmem kaç nokta kontrollerini yaptılar. Bir sorun gözükmüyor dediler. Sonra kutup başını kendim sıktığımı söyledim.
O zaman olabilir çünkü bu araçta motor dahil her şey elektriğe bağlı dediler. Elektrik kesilirse motor da durur, direksiyon da durur bir şey yapamazsınız dediler.
Daha önce de Honda'dan bahsetmiştim, sebebi çok yakın arkadaşımın orada teknik sorumlu olması. Konuyu ona anlattım, o da onayladı. Hondada da bu tarz araçlar aynı dedi. Elektrik kesintisinde onlar da her şeyi kapatıyormuş. Çaresizce beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yokmuş.

Arabayı aldığım günden beri herkesin bi önyargısı vardı. Kia alınır mı ya falan diye.
Şimdi bakıyorum haklılar. Adamlar bana arabayı öyle teslim etmişler çünkü. Akünün artı koruma kapağı açık ve eksi somunu gevşek. Aracın kaputu hiç açılmadı çünkü.

Bir de benim araç fazla yakıyor. Sizinkiler kaç km den sonra normal hale geldi?

sinan1

New member
Peki ozaman kiadan sonra ne alalım? motor dahil her şey elektriğe bağlı olmayan marka model? nedir. Öyle bir araç söyleyin ki kiadan kurtulduk diyelim. yüzüne bakmayalım kianın. nedir o marka, model?

hakan078

New member
yani bence de bir olay başınıza geldi diye söylenenler haklıymış dememelisiniz bence, sizin yaşadığınız olay istisna Allah korumuş tabiki başınıza birşey gelmemiş ama arakdaşın dediği gibi bütün araçlar elektronik ,hondalarda da oluyormuş demek ki herkezin bilgisi var elektrik gidince motorun stop ettiğinden ,vw'de dsg si sorunlu kimse bok sürdürmez ama istisnadır der. ama inanın şu sizin başınıza gelenden daha fazla araçta sıkıntı çıkıyordur.

sinan1

New member
vw'de dsg si sorunlu, even bunu benim bir yakınım bizzat yaşadı. dağ başı gibi yerde kaldı, çekici bekledi.

Lutto

New member
dsg ler edc ler sorunlu diye, kia tam otomatik diye kia aldık zaten.

araç elektronik diye kiaya laf söyleyenler haklılarmış demedim ki ben. burda adamlar sıfır araç teslim ediyorlar ve bir ihmal var. ne diyim, olur ya insanlık hali mi diyim? size göre haklı olmam için kaza mı geçirmeliydim? bu arabalara ciddi paralar ödüyoruz. çoluğumuzla çocuğumuzla biniyoruz. madem o 131 mi ne nokta kontrolleri var onu arabayı teslim etmeden yapmalılar. ya da ne biliyim 1.000km de aracı cağırır orda kontrol edersin. soruyorum servistekilere ya bunları aracı verirken kontrol etmiyo musunuz ya ciddi sonuçları olsaydı diye. öyle boş boş suratıma bakıyolar.

basit geliyo size burda olay arkadaşlar. umarım başınıza gelmez çünkü ne şoförlüğünüz ne hızınız kar eder. araç tamamen kapanıyo, şanzıman da devre dışı kalıyo, zaten el freni falan yok elektronik o da, direksiyona müdahale edemiyosunuz.

arkadaş sormuş ne alalım o zaman diye, benim bildiğim sadece toyota elektronikten mümkün olduğu kadar kaçmaya çalışıyo. onlarda da maalesef bu sınıfta ya da bütçede tam otomatik araç yok.

branke

New member
Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç gündür internete girme şansım olmadı.

Buraya yazdığımın ertesi günü (cumartesi) aracı servise götürdüm. Gerçi öncesinde ilk yazan arkadaşın dediğini yaptım, kutup başlarını kontrol ettim. Eksi kutup başı baya bi gevşekti. Onu kendimiz sıktık.
Serviste de önce bunu söylemedim, durumu anlattım onlar bilmem kaç nokta kontrollerini yaptılar. Bir sorun gözükmüyor dediler. Sonra kutup başını kendim sıktığımı söyledim.
O zaman olabilir çünkü bu araçta motor dahil her şey elektriğe bağlı dediler. Elektrik kesilirse motor da durur, direksiyon da durur bir şey yapamazsınız dediler.
Daha önce de Honda'dan bahsetmiştim, sebebi çok yakın arkadaşımın orada teknik sorumlu olması. Konuyu ona anlattım, o da onayladı. Hondada da bu tarz araçlar aynı dedi. Elektrik kesintisinde onlar da her şeyi kapatıyormuş. Çaresizce beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yokmuş.

Arabayı aldığım günden beri herkesin bi önyargısı vardı. Kia alınır mı ya falan diye.
Şimdi bakıyorum haklılar. Adamlar bana arabayı öyle teslim etmişler çünkü. Akünün artı koruma kapağı açık ve eksi somunu gevşek. Aracın kaputu hiç açılmadı çünkü.

Bir de benim araç fazla yakıyor. Sizinkiler kaç km den sonra normal hale geldi?

Şöyle:

--"Elektrik kesilirse motor da durur, direksiyon da durur"

Ne demek "direksiyon durur"?

ESP-ESAP gibi direksiyonu daha kullanımlı hale getiren elektronik programlar devre dışı kalır.

Her direksiyon mil ile direksiyon kutusuna bağlıdır, bu sistemlerin (Programların) devre dışı kalması direksiyonu yanlız zorlaştırır, ağırlaştırır.

Hani eskiden hidrolik sistemin kayışı kopunca direksiyonun ağırlaşması gibi.

Kullanılamıyacak hale gelmez. (belki 6 yaşındaki çocuk direksiuonu çevirmeye zorlanabilir. Ki onun da araba sürmemesi lazım.)

--Kia alınır, hem de gönül rahatlığı ile.

Eğer kutup başlarını bile kontrol edemiyorsak araba kullanmayalım.

Suyu - yağı da kontrol etmek bize düşer, 15.000 kilometrede bir servisten beklemek abes.

-- "benim araç fazla yakıyor"

Ne kadar yakıyor arabanız? :confused:

Onlarca kişi tüketimlerini paylaştı. (Ben de dahilim)

Yazın da gülelim mi ağlayalım mı bilelim.:)

Saygılar,

hakan078

New member
dsg ler edc ler sorunlu diye, kia tam otomatik diye kia aldık zaten.

araç elektronik diye kiaya laf söyleyenler haklılarmış demedim ki ben. burda adamlar sıfır araç teslim ediyorlar ve bir ihmal var. ne diyim, olur ya insanlık hali mi diyim? size göre haklı olmam için kaza mı geçirmeliydim? bu arabalara ciddi paralar ödüyoruz. çoluğumuzla çocuğumuzla biniyoruz. madem o 131 mi ne nokta kontrolleri var onu arabayı teslim etmeden yapmalılar. ya da ne biliyim 1.000km de aracı cağırır orda kontrol edersin. soruyorum servistekilere ya bunları aracı verirken kontrol etmiyo musunuz ya ciddi sonuçları olsaydı diye. öyle boş boş suratıma bakıyolar.

basit geliyo size burda olay arkadaşlar. umarım başınıza gelmez çünkü ne şoförlüğünüz ne hızınız kar eder. araç tamamen kapanıyo, şanzıman da devre dışı kalıyo, zaten el freni falan yok elektronik o da, direksiyona müdahale edemiyosunuz.

arkadaş sormuş ne alalım o zaman diye, benim bildiğim sadece toyota elektronikten mümkün olduğu kadar kaçmaya çalışıyo. onlarda da maalesef bu sınıfta ya da bütçede tam otomatik araç yok.
o konuda haklısınız kontrol etmeleri lazım tabi ki can taşıyorsunuz ama bunun adı ihmal sizin yaşadığınız olay dediğim gibi istisnadır. satışı yapılan bayide ki kontrol eden elemanın o bölümü kontrol etmemesi yani bu kadar.İnşallah bir daha başınıza gelmez.

Berkan

New member
sanssızlık olmus olabilir sonucta makina+insan yapıyor kacmaması lazım ama gozden kacmıs olabilir lastiklere cok fazla hava vuruyolr mesela bayide dururken onada dikkat etmek lazım ilk alındıgında gibi gibi. diger marka ve modeller icinde gecerli mesela arkadasımın bmwsinde yag tıpasını sıkı kapamamıslar basıncı görünce püskürünce tüm yag motora kaputa oraya buraya gelmişti

buarada hiç sanmıyorm bayinin kontrol ettigni fabrikadan biton testten sonra cıkıyo zaten ok. stickları yapıştırılıyor burayla alakası yoktur yani

eps (electro power steering) destekli direksiyona Allah zeval vermesin. öyle eski araclardaki toros sahin vs direksiyonu tüy kalır eps si hata arıza vermiş direksiyon yanında. eski i30 umda akünün sarjının az kalmasından otürü calısmadı akla karayı sectim manevra yaparken yada sagdan sola donerken .

Lutto

New member
arkadaşlar ben buraya gelip kia yı veya ceed i karalamaya çalışmıyorum. bende o araca biniyorum. 4 yıl daha binmek zorundayım zaten.
ama bakın yaşayan arkadaş da benle aynı şeyleri söylüyor. teoride güzel anlatıyorsunuz ama umarım pratikte yaşamak zorunda kalmazsınız. 6 yaşla ya da 36 yaş kas gücüyle alakası olmayan bir durum.
bir de ilk defa araba almıyoruz sonuçta. bi sürü çevremizde araç alan insan da var. kimsenin de aldığı aracın kaputunu açıp kutup başlarını kontrol ettiğini görmedim.

araba şu an 7.3 gösteriyor. 5 küsür diyorlar onlar. kullandığım yol da beylikdüzü - silivri arası e5 sadece. yani ne trafik var ne şehir içi gibi bi durum var. servis ona da normal dedi mesela. ama bazı arkadaşlarım 5.000 km den sonra düşeceğini söylediler. araç şu an 4.000 km ye yakın

Şunu da eklemek istedim, benim yazdığım motor durur direksiyon durur falan servisin bana verdiği bilgiler. kendi fikirlerim ya da tahminlerim değil. mesela şanzıman problemi olursa vitesi 4e sabitler ama elektrik kesintisi olursa boşa alır gibi bi bilgi de verdiler.

branke

New member
arkadaşlar ben buraya gelip kia yı veya ceed i karalamaya çalışmıyorum. bende o araca biniyorum. 4 yıl daha binmek zorundayım zaten.
ama bakın yaşayan arkadaş da benle aynı şeyleri söylüyor. teoride güzel anlatıyorsunuz ama umarım pratikte yaşamak zorunda kalmazsınız. 6 yaşla ya da 36 yaş kas gücüyle alakası olmayan bir durum.
bir de ilk defa araba almıyoruz sonuçta. bi sürü çevremizde araç alan insan da var. kimsenin de aldığı aracın kaputunu açıp kutup başlarını kontrol ettiğini görmedim.

araba şu an 7.3 gösteriyor. 5 küsür diyorlar onlar. kullandığım yol da beylikdüzü - silivri arası e5 sadece. yani ne trafik var ne şehir içi gibi bi durum var. servis ona da normal dedi mesela. ama bazı arkadaşlarım 5.000 km den sonra düşeceğini söylediler. araç şu an 4.000 km ye yakın

Şunu da eklemek istedim, benim yazdığım motor durur direksiyon durur falan servisin bana verdiği bilgiler. kendi fikirlerim ya da tahminlerim değil. mesela şanzıman problemi olursa vitesi 4e sabitler ama elektrik kesintisi olursa boşa alır gibi bi bilgi de verdiler.

Selam,

Yazın bana cevaben, anlıyorum.

Daha yıllarca KİA'ya "binmek zorunda" kaldığına sevin bence.

Fiyat-kalite-donanım olarak en iyilerinden.

6 yaş misalim gücün var, arabanın kontrolunu kaybetmeyeceğindir.

Yok, ben yollarda 190 kilometre süratle araba kullanıyorum dersen ne alırsan al, yardımı olmaz. ( Ferrari alırsan istisna olabilir)

Çok yazı okudum, "5 yetişkin, iki çocuk **** e giderken 180-190 a varan süratle gittik, tüketim *** litre/km. idi" gibi.

İki çocuk nerede idi?

Bagajda mı?

Yollarda sürat tahdidi ne idi?

Allah ne verdi ise mi?

APTALLAR SİZİ!

Böylelerine değil hakaret, küfür etmek bile az.

Hiç mi düşünmedin çocukları, yolcuları?:mad:

Araba alıp her şeyi bayiden beklemeyelim lütfen.

Kaputu açmak, kutup başlarını kontrol etmetken doğal ne var?

Arabanın herşeyi elektronik, besleyen de akü!!

Lütfen bunu hakaret olarak görmeyin, kaputu açın elinizden geleni kontrol edin..

Bu arada lastiklerin havasına da bak istersen. (Çevrendekilere de tavsiye et)

"bir de ilk defa araba almıyoruz sonuçta" demişsin.

Ne alaka? Kişi kaç araba aldıktan sonra "ekspert" olur?

"Eğilin lan önümde, 40 tan fazla arabam, yarısı kadar motorsikletim oldu" mu diyeyim?

Neyse.

Arabanız otomatik ise 7.3 yeni motor için normale yakın bence..

Bayilerde herkesin tecrübeli, bilgili olduğunu sanmayın.

Unutmayın, 6 aylık amele, ustabaşı olarak ev inşa ediyor memleketimizde.

Son olarak ne bekliyorsunuz arabanızdan?

Para verdim, sorunsuz olsun mu?

500.000 liralık arabaların da sorunları olduğunu bilin.

Çoktandır yazmıyorum, zevkli imiş be ya!:)

Saygılar,

Lutto

New member
Aslında direksiyonla ilgili testi yapmanız çok basit. Kontağı açmadan direksiyonu çevirmeye çalışın, benim yaşadığım durum aynen bu oldu çünkü. Zorluğunu göreceksiniz.

Genelde 90-100km süratle, tek başıma ev-iş arası gidiyorum. Çok nadir 120-130 falan çıkıyorum. Zaten hemen hemen her gün 20km kadar yolu 90-100km arası cruise ile geliyorum.

Araba alıp her şeyi bayiden beklemeyelim lütfen.

Kaputu açmak, kutup başlarını kontrol etmetken doğal ne var?

Arabanın herşeyi elektronik, besleyen de akü!!
Bu konuda size katılmıyorum. Öncelikle bu onların işi, benim işim değil. Zaten servisteki arkadaşlar da kendi hataları olduğunu, muhtemelen teslimden önce bir şeye müdahale ettiklerini ve unuttuklarını söyleyip özür dilediler. Size göre benim "olur mu ya hata bende, siz sadece satıyorsunuz ben kontrol etmeliydim" demeliydim.

"bir de ilk defa araba almıyoruz sonuçta" demişsin.

Ne alaka? Kişi kaç araba aldıktan sonra "ekspert" olur?

"Eğilin lan önümde, 40 tan fazla arabam, yarısı kadar motorsikletim oldu" mu diyeyim?
Burada "ekspert" derken kastettiğiniz eksper değil, uzman sanırım. Gerçi hangisini kastettiyseniz o kavramı yanlış anlamışsınız. Bir ürünü çok almış olmamız bizi o ürünün uzmanı ya da eksperi yapmaz. Bu ürün hakkında değişik tecrübelerimiz olmuş olabilir. Mesela benim yaşadığım bu olay bir tecrübe. 41 araç alıp sizden daha uzmanım da diyemem, araç eksperiyim de diyemem veya sizden daha çok tecrübeliyim de diyemem.
Daha önce babamın aldığı sıfır bir aracın tavanı boyalı çıktı mesela. Şimdi onun tecrübesi bizim için de geçerli oldu. Bu Ceed'i alırken de tüm kaportayı kontrol ettirdim. Mesela bundan sonra da aküyü kontrol edeceğim ve çevremde bu olayı anlattığım insanlar da kontrol edecek. Bunu çok araç aldıklarından değil, tecrübelerinden dolayı yapacaklar.

Bayilerde herkesin tecrübeli, bilgili olduğunu sanmayın.

Unutmayın, 6 aylık amele, ustabaşı olarak ev inşa ediyor memleketimizde.
Size yalnızca bu konuda katılıyorum.