HGS giriş- çıkış okumama hatası hk.

slhyldz

New member
Arkadaşlar;
Malum havalar soğudu. Dün Tem orhanlı mevkiinden giriş yaptım. Hgs yi okumadı. Şekerpınar gişesindende çıktım. 13,50 ₺ en uzak mesafeden ücret kesti.
(Kesin yorum olacak baştan yazayım. 30km/H ile geçiş yaptım)
Sonra internetten araştırdım ve HGS Giriş plazası formunu indirip bilgilerimi doldurarak 'hgs@kgm.gov.tr' adresine dünden beri iki defa e-mail attım. Buradan bir sonuç çıkmaz diyerek sitesinden aldığım 444 1117 nolu telefonu arayarak düzelteyim dedim ama ne mümkün. Şuan hatlar çok yoğun diyerek çağrı almıyorlar. Bugün düşürdüm ama bekleyenler arasında 28. Sıradaydım. 5 dk. sabredebildim. 24. Sıradayken telefonu kapadım.
Başına böyle bir iş gelipte düzeltebilen var mı? Bu arada HGS yi yapı kredi bankasından aldım. Kredi kartıma tanımlı.

Berkan

New member
Sıkıntı yaratma salih adına kayıtlı daha doğrusu plakaya kayıtlı hgs varsa onu hesaptan normal ücret olarak düşüyorlar. bneim nerdeyse 2 geçişimden birtanesi bu sekilde okumuyor yada en uzagı okuyor. internetten hgs borc sorgulama yap arada sadece yeter.ters bişey gorürsen hemen maili döşe düzeltiyorlar

tek dikkat etmen gereken konu içinde para olsun yeter

söyleki:

- benim hgs'm hesaba baglı 10 tl'nin altına inince kendini 30tl'ye tamamlıyor oyüzden eksi bakiye yada icinde para olmama sansı olmuyor

- babamın hgs si ise ilk zamanda aldıgı için hesaba baglı falan degil kendin yatıryorsun. babamda farkında olmadan 2kere kopru 2otoban gecip geri dönmüş.

hemen aradım hgs hizmetlerini (babamınkinide benimki gibi hesaptan sanıyodum) hesabımda para vardı nasıl ceza gelmiş dedim bakiye yokken gecmissiniz dedi karsıdaki kadın. babamı arayıp teyit edince hesaba baglı olmama durumunu anladm. bize bir 200 lira civarında birşey kacıverdi. :mad:

slhyldz

New member
Berkan şuan 13,5 tl tahsil edilmiş durumda görülüyor. Dün ve bugün bahsettiğim yere iki defa mail attım yeterlimi. Normalde 1.40 tl kesilecek.

Berkan

New member
kendiliginden düzeliyor diye biliyorm ama arayıp yada mail atarsanda olur soru isareti kalmaması acısından

samet

New member
Abi 9. ayda adapazarına gidip geldim 2-3 hafta önce 2 tane ceza geldi bir hafta arayla 165TL aynı senin yaptığın gibi mail attım dönüş yok müşteri hizmetlerini aradım 30. sıradasınız dedi tebligatta 15 gün içerisinde ödenmezse mahkeme açılacaktır falan yazıyordu ödedim cezaları birkaç gün sonra tv de haberlerde izledim benim gibi yüzlerce insana gelmiş bu cezalar. Vatandaşın birine 16 bin küsür gelmiş adamın her geçişini okumamış turnikelerdeki okuyan cihazlarda problem varmış incelenip cezaların geri ödenmesi söz konusuymuş, benim HGS karta bağlı otomatik azaldımı aktarıyor. Kontrolde ettim o tarihte bakiye var acaba dedim hızlımı geçtim ki çok dikkat ediyorum en fazla 30-40km ama durum bu şekilde

atilyo

New member
mahmutbey gişelerde çıkışta sol tarafta girişte sağ tarafta hgs/kgs noktası var oraya giderseniz düzeltiyorlar. bilginize

slhyldz

New member
Mahmutbey çok uzakta, gece geç saatte bir arayayım bakalım. Olmazsa gişelerden geçerken bir bakarım memurlara bir sorarım artık.

16ceed35

New member
salih bey hgsmusteri.ptt.gov sitesine üyemisinz.orda nereden saat kaçta girdiniz kaçta çıktınız hangi bankadan ödeme yapıyosunuz ne kadar ödeme yaptınız hepsi yazıyo.sizin olay benmde başıma geldi cezalı geçtim diye düşündüm çünkü çıkışta kaçak sireni çaldı fakat bu siteye üye olduktan sonra hatalı bildirim olduğunu anladım.

slhyldz

New member
salih bey hgsmusteri.ptt.gov sitesine üyemisinz.orda nereden saat kaçta girdiniz kaçta çıktınız hangi bankadan ödeme yapıyosunuz ne kadar ödeme yaptınız hepsi yazıyo.sizin olay benmde başıma geldi cezalı geçtim diye düşündüm çünkü çıkışta kaçak sireni çaldı fakat bu siteye üye olduktan sonra hatalı bildirim olduğunu anladım.
Evet uyeyim. Giris kismi bos. Cikis kisminda ise 13.5 tl en uzak mesafe tahsil edildigi goruluyor. Benimki kacak degil. Giriste okumamis. Cikista okudu. Cikarken 13.5 tl yazdigini gordum zaten.

16ceed35

New member
anladım girişteki cihaz hatalı demmekki.durumdan haberdar ederseniz bilgileniriz.kolay gelsin

sercan

New member
Merhaba, hgs@kgm.gov.tr mail adresine durumu açıklayın hemen düzeltiyorlar. benim başıma 3 kere geldi. 3 ün de de maile geri dönüş yaparak düzelttiler

ibrakbulut

New member
Gecmis olsun salih bey,

Daha once benim basima geldi. Hic telefonda ugrasmayin. Mail attiginiz 3-4 is gunu icerisinde duzeltiyorlar.
Gise gecislerinde arizali olabiliyor o sebepten okumamistir.

Kardesim eski arabami kullaniyordu ve HGS benim adimaydi. 3-4 defa cezali gectigini gordum ve neden para yuklemedigini yada bana haber vermedigini sordugumda yeterince para yukledigini soylemisti. Arastirdigimda her defasinda yuksek ucret kestiginden dolayi hesapta bakiye yetersiz hatasi veriyordu. Zaten duzeltme formunu gonderdigimde gelen cevapta aynisini soylemisti :)

Kardesime gecislerde ekranda sikinti var mi diye sordugumda, evet sikintiliydi ama Camlica giselerde durup durumu gorevliye soyledigini iletti.
Hemen gelen maile bir cevap yazdim hatali gecisler duzeltilip cezalar iptal olmustu. Basima geldi paylasayim dedim :)